@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Ben hala aynı dusuncedeyim...Bu kararname tamamen disardan atamalar icin olusturulmus bir duzenleme..Turkiye'de 957 ilçe var arkadaslar ve her sene en az 100 kisi acik veriyor bu meslek bunun tamaminin disardan atanacagini dusunmek sacmalik.. Mesela 2 sayili cetvelde vergi mufettisleri de var dikkat edin "vergi mufettis yardimciligi" degil ayni sekikde "Kaymakam Adayi" degil Kaymakam ibaresi var ayni cetvelde..Universiteler Kamu Yonetimi diye bir bolumde egitim vererek Kaymakam adaylari yetistiriyor buradan mezun olacak adam dur ben bi duz memur olayim 5 sene sonra kaymakamlik sinavina girip kaymakam olayim mi diyecek? Bu kararname ile amaclanan küçük kaymakam aciklarinda mesela (2-3) bunun icin sinav acilmayip direkt Cumhurbaskaninca atamak..Istisnai memuriyet olsa 2.cetvele yazarlardi zaten. Sahsi fikrim sinav oldugu gibi devam edecek hatta 5 yil sarti da konmayacak..Bu sadece disaridan atamalar icin gecerli olacak..Saygilar
Bu görüşler de son derece tutarlı ve mantıklı ama işte ...
Benim merak ettiğim bir mevzu da bu son 2 sınavla alınan şu anki Kaymakam Adayları için bir gelişme olur mu?