2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@keynesin-faizi bu soruyu bir tek ben mi 1983 yaptım ya
-
@circassian Ben de 1950 yaptım ama doğru cevap 1980 sanırım.
-
@circassian 1983 ile 1980 arasında kaldım sonra dedim 82 anayasisindan önce çok açılmıştı ekonomi kesin 1980 :))
-
@makif34
kanun maddesi böyle ama soru kim karara bağlarmıydı yoksa görüş bildirirmiydi onu hatırlayamadım -
@keynesin-faizi valla benim aklıma tek gelen şey 28 sayılı karar
-
@ahmetugur resim eklenmemiş maddeyi paylaşayım
Sınır uyuşmazlıklarının çözümü
Madde 7- Bir il dâhilindeki beldeler veya köyler arasında sınır uyuşmazlığı çıkması hâlinde ilgili belediye meclisi ve köy ihtiyar meclisi ile kaymakamın görüşleri otuz gün süre verilerek istenir. Vali, bu görüşleri değerlendirerek sınır uyuşmazlığını karara bağlar. Büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçe ve ilk kademe belediyelerinin sınır değişikliklerinde büyükşehir belediye meclisinin de görüşü alınır. -
Arkadaşlar soruları derlerken ufak hatalar var düzeltelim tüm soruları çıkartalım. Amerikada demokrasi kitabı anayasa sorusu. Demokratikleşmedi soru avrupa insan hakları sözleşmesine göre kısıtlama din ve vicdan hürriyeti sorusu. İller bankasının belediyeye dönüşmesi idare sorusuydu. Benim tespit ettiğim eksiklikler bunlar sizlerde eklerseniz sevinirim.
-
@circassian 28 sayili karar’dan dolayi ben de 83 yaptim
-
Sanliurfa sorusunda hangisi yanlistir diye soruyordu ve bi sıkta buyuksehir belediye meclis uyesini secer yaziyordu. Buyuksehir belediye meclis uyesini vatandas secmiyorki. Ben onu gorur gormez baska bisey dusunmeden isaretledim.
-
@ese03 yalnız değilmişim en azından
-
@stresliyim06 kardeşim 2012 yılından önce köyler belediye başkanı secemiyordu. Orada seçer diye belirtmiş.
-
@stresliyim06 Aynen. Büyükşehir belediye meclis üyesi seçilmezdi.
-
@keynesin-faizi 64 net yapan nasıl girecek mülakata en az 70 Alman gerekiyor başarılı sayılmamaktadır için bir soru bir puan en az 70 net yapman gerekiyor o da dört yanlış bir doğruyu götürüyor, hesaplamam yanlış mi
-
@memurist ham puan olarak 1 soru 1 puan daha sonra standart sapma eklenecek
-
@stresliyim06 aynı refleksi verdim ve direk onu işaretledim.
-
@g-uzmanı ben sadece vali yaptım bence de genel sekreter degil
-
@memurist net değil puan önemli, standart sapma da olacağı için 70 netin aşağısı da 70 ve üzeri puanı görebilir. tabi önem arz eden sıralama.
-
@avukatbey standart sapma yok
-
@memurist standart sapmasız hayat mı geçer yahu:))
-
Cevapları derleyen arkadaş son halini atabilir mi bi daha