2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@conmaynard bir önceki iletide de belirttim oma diyecek bir lafim yok ancak mart nisan söylentisi yipratiyor. Basliyorsun calismaya sonra ilan gelmiyor birakiyorsun tam yaz tatili esnasinda ilan geliyor insanin düzeni bozuluyor. Fikrimi dile getirdim sadece.
-
dolayısıyla bu durumda bana göre en doğru strateji,ekonomiyi Erdal Ünsal Hocadan hercü merc etmek olacaktır. Yani ne sorulsa bileceğim tarzında çalışmak. Geniş geniş rahat fahat.Anayasa,İdare,Demokrasi,Tarih ve Tr Ekon zaten ezber.
Yani ben çalışır isem böyle yapacağım. -
@k-k haklisin kardesim ösym iktisatta erdal ünsal hocayi kaynak görüyor.
-
@kaya87 bu kadar cok türkce ve teko olacagina matematik ve kamu yönetimi olmali
-
@k-k biz erdal ünsal'a bakıcaz ya artık ösym kaynak değiştirir
-
Arkadaşlar sınav eylülden önce olmaz şayet olacaksa yine eylülde olur geçen yılda mart denildi yok sınır ötesi harekat denildi seçim denildi bakan değişikliği denildi eylül de oldu artık kaymakamlik sinavi olacaksa eylülden erken olmaz. 3 Ay sonra fırsatçılar martta sınav var diyip kaymakamlik kursu açmaya başlarlar. Ama sınav eylülde olur. Benimde net duyumum alim olacak eylülde 100 kisi yine alınacak. Şu an kaymakam açığı var ama çok acil alim yapılacak bir durumda değil edindiğim bilgi bu sekilde
-
@böğürtlen yaptığınız "Fırsatçı " benzetmesi son derece rahatsız edici madem firsatciyiz sizlere başarılar. Haklarınızı helal ediniz...
-
@amirim kurs acanlara demis size dememiski arkadas
-
Kaymakamlık kursu çok gereksiz ama çalışanlar olur onlar için iyi insan tek başınada halledebilir çalışarak tabi bu söZüm gene evde oturup zamanı olanlar için.
-
@can-mavi tamam hocam teşekkür ederim
-
@amirim hocam sizin kursunuz mu var? Neden üzerinize alıyorsunuz anlamis değilim ben sizi geçen seneden biliyorum temiz iyi niyetli birisiniz. Bu sizi neden rahatsız etti. Benim lafım sınav olacak deyip kurs açanlara. Ha sizin böyle bisey yaptığınızı düşünmüyorum sınava hazırlayanların duyumlarına diyecek bir şeyim yok onlar da benim gibi biseyler öğrenmeye çalışıp duyduklarını paylaşıyorlar. Ben bu kişileri ayrı tutuyorum çok farklı şeyler @amirim siz duyumlarınızı paylaşın ona lafim yok. Umut tacirliği yapmadığınız sürece sonra bende diğer arkadaşlarımız bir umutla çalışıyoruz geçen sene de öyle oldu marta kadar yükledik sonra tesellimiz düştü çalıştıklarımiz boşa gitti mevzuat değişti bazı konuları unuttuk vs. Gel-gitler yaşandı ondan diyorum hocam
-
son tahminimi paylaşıyorum
2014 yılında -o zamanlar farklı bir platformda- doğru sayılarını söyleyip kabataslak kaçla kapatacağına dair bir fikir edinmeye çalışmıştık, tabi o zamanki örneklem çok daha küçüktü 26 kişi ama neredeyse nokta atışı söylemem gerek, grubun ortalaması 62,27 doğru, yani 62 den fazla soru yapılması gerekiyor olarak çıkmış idi (yanlış doğruyu götürmediği için 62,50 ya da 62,75 gibi bir yerlerde kapatma olasılığı yoktu) ki sınav da 63 doğru ile kapattı. Ek olarak 240 kişi kazanacaktı, eğer 400 kişi kazanacak olsaydı doğru sayısı 61 olacaktı. Tamamının işaretlenmiş olduğunu düşünürsek 19 yanlış, - 4,75. Yani 56,25 net. Yani %70,31.
Güncel sınavda;
- Grubun ortalaması an itibariyle 69,748. Yani 69,50 den fazla yapılması gerekiyor. Yani 69,75 diyebiliriz.
- 2014 sınavının başarı oranını (70,31) bu sınava uyarladığımızda 70,31 net çıkıyor. Yani 70,31 den fazla. Yani 70,50 net.
- İki verinin kayıp kaçağını gidermek için ikisinin ortalamasını aldığımızda; 70,03. Yani 70,03 den fazla. Yani 70,25.
- İki sınavı kıyaslarsam bu sınav daha zordu ama buna katılan kişi sayısı 2014 sınavına göre çok daha fazlaydı, bu iki veri birbirini dengelediğini düşünürsek ve azıcık sapma payı varsayarsak ya 70 ya 70,25 ya da 70,50 net ile kapatır diyorum.
-
@dlkaptan tebrikler.
-
@dlkaptan dostum tuik gibisin
-
@dlkaptan daha önce 2 sefer yazdım bu da 3 olacak hocam yanlışın doğruyu götürmediği bir sınav için "eğer yanlışlar doğruyu götürseydi şu kadar ortalama net olurdu" demek doğru değil. 2014 sınavında yanlış doğruyu götürseydi bence netler ortalama olarak en az 2-3 az gelecektir. bu sınavda 10 boş bırakan adam yanlış doğruyu götürmeseydi en az 2 3 doğru fazla yapardı. En azından herkes kendi adına değerlendirebilir ben sınavdan sonra baktım 4-5 doğru fazlam olacaktı yanlış doğruyu götürmeseydi. bu da benim için 69 net değil 76 77 doğru demek olacaktı.
-
@larendeli yanlışın doğruyu götürmediği durumda 76 doğrunuz var diyelim, benim hesaba göre 24 yanlışınız olacaktı ve 6 doğrunuz gidecek 70 netiniz olacaktı, şimdi 69 var imiş, 1 net için birbirimizi kırmayalım sayın hocam
-
@dlkaptan hocam Allah göstermesin de o 1 net adamı 400 dışına atıyor sizin tahmininize göre
-
Hadi ortalama 1 net aşağı olurdu diye hesaplayalım o veriyi de bu şekilde düzeltelim. O vakit, ya 69 ya 69,25 ya da 69,50 olsun
-
@dlkaptan Beni de mülakata dahil ettiğiniz için teşekkür ederim
-
@larendeli inşallah sayın hocam, Allah gönlünüze göre versin