2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Arkadaşlar ülke önemli bir geçiş sürecinde. Bu süreçte grubun genelindeki gibi bir karamsarlığın oluşmasını en başta karar alıcılar istemez. Bu yüzden ben sınavın iptal edilmeyeceğine ve kimsenin mağdur edilmeyeceğine inanıyorum. Çalışın diyemem çok mümkün değil şu belirsizlikte hiç değilse harap etmeyin kendinizi
-
@efenehir iptal fikri şubeden çıktı
-
Kaymakam olup nizam tesis etmeyi hayal ederken anarşist oluvermek bunun filminin çekilmesi lazım...
-
Gerçekten anlam veremiyorum ortalık bu kadar ne için neden karıştı arkadaşlar sakin olun, görünen tek bişey var ; o kötü günler artık geride kaldı artık o kötü günleri unutun, çünkü DAHA DA KÖTÜ GÜNLER BİZLERİ BEKLİYOR !!! Yazılanları okuyorum, gülesim geliyor bazılarına gerçekten bu insanlar mülki idare amiri aday adayı mı diyorum yoksa ben mi salağım bilemedim. Yarın bir düzenleme çıksa hergün sabah kalkınca sol kalçanı 3 kez kaşıyıp 4 kez geğireceksiniz deseler ; devlet bekası bunu gerektiriyormuş acep bari kalkınca gazlı bişeyler içeyim kafasında adamlar mı dersin, mesleğin verdiği avantajları senden benden iyi bilip bu aşk işi makam mevki şahsiyet işi değil diyeni mi dersin, kaymakamlığın zorluklarına atıfta bulunup duyar kasan mı dersin...
Kardeşim al eline bir battal boy çöp poşeti çık sokakları temizle hergün sokak hayvanlarını besle günlük camiyi umama açık alanları temizle illa vatan aşkıyla yanıyorsan daha fazla faydan dokunur hem.
Şunu herkes adı gibi biliyor kaymakam mesleğinin prestijini, verdiği statüsel hakları para vererek satın alamazsın, yok ben maaşında değilim canım diyenlere lafım yok bende maaşında değilim hatta bırak asgari ücreti ben maaşsız üstüne de aylık 1000 lira vereyim beni kaymakam yapsınlar yeter ki itibarı saygıyı emir verme denetleme düzenleme vb... Aklınıza ne gelirse mercii olmayı hangi parayla satın alabilirsin, o para basılmadı daha... O yüzden kimse kimseyi saf yerine koymasın ama değişiklik isabetli ; çünkü kaymakamın görev tanımına bakın devletin değil, hükümetin temsilcisidir, her sınavda bir illaki çıkar bakmanız da gerek yok ezberlemişsinizdir zaten. Ama her ne hikmetse bu zamana kadar kanunda gösterilen aksine icraatta devleti temsil ettiği için, ulan dur bak burda yanlışlık var bu adam devleti temsil ediyor biz bunu hükümetin temsil edecek şekilde yapalım dediler o yüzden geldi bu düzeltme ha azcık niyet okumayı da bilelim canım demi boştan yere okumuş olmayalım o fakülteleri... Lince girişmek isteyen özelden yazarsa sevinirim vuran vurdu azcık da siz vurun ama başlığı kirletmeyelim yeter, kolay gelsin... -
Arkadaşlar kimseyle tartışmaya niyetim yok.Ben bazılarına meramımı anlatamadığımı görüyorum.Fikirlerimi beyan ettim sadece.Olaya siyasi bir boyut getirme gibi bir amacımda yok.Lakin bu sistemi %51 ile biz istedik ve yöneticilere bu yetkiyi %52 ile yine biz verdik.Reyin rengi ne olursa olsun.Bizim Devlet geleneğimizde Ecdadımız Devletin bekası için kardeş katli vaciptir demiş.Bende sınav için bir çok merciye başvuruda bulundum,elbette ki herkes elinden geleni kadar hakkını savunmalıdır.Sonuç olarak ne karar verilirse verilsin Devlet varolsun demeye devam edeceğim.Devlet derken de kişi veya kurumlardan değil 5 bin yıldır bir çınar ağacı gibi yetişmiş köklü ve yıkılmayacak bir olgudan bahsediyorum.
-
Çok şükür kötü günleri geri de biraktik. Şimdi daha kötü günler bizi bekliyor
-
Sınav var sakin olun derse devam edin krizi fırsata çevirme zamanı
-
Sovyetlerin batışına sebep olan , 1980lerde her ne kadar parti devletine son vermeye çalışmak için ellerinden geleni yapsalar da başarısız olup ülkeyi batıran parti devletinin sakıncalarını bizde ileride görürüz artık.
Genel kurmay başkanlığı da milli savunma bakanlığına bağlanıyormuş.
Bunun adı parti devletidir , başkanlık sistemi değil kimse kimseyi kandırmasın.
-
@amirim Fırsat mı .. bunun adı olsa olsa “Allah deveyi önce kaybettirir sonra buldurup sevindirir “ olur. Zira kriz durduk yere gelmedi hak elden alındı sonra muammaya düştü. Haliyle ilk haline dönüş olmayacak , olsa da son olacak.
-
@casanova İibfliler olarak zaten elimizde üst kadrolar yok , bi idari hakimlik vardı o elimizden alındı , kaymakamlıkta öyle gözüküyor. Üst makam olarak sayıştay kaldı.
Biz buna itiraz etmeyelim de kim etsin ?
-
@amirim üstat sınav varsa güzel bişey ama başvuru koşullarında değişiklik varmı bir önem de o konuda mevcut
-
@amirim sınav var da ertlenme durumu mu var abı
-
@sayıştay kardeşim ne itirazı burası muz cumhuriyeti değil ki itirazın dikkate alınsın sayıştayda ki rezillikten sonra ne itirazı valla ağlanacak halimize gülüyom ; bakın bakalım sınavınız iyi geçtiyse geniş geniş yatın köşenize o günde 4 farklı sınav var gönlünüzün çektiğine girin ne olur ne olmaz demişler bir kesime, diğer kesime de ulan marabalar eşek gibi yeni sınava gireceksiniz düşük alırsanız canınız çıksın bizene paranızı da vermiyoruz masraflarınızında canı çıksın oh iyi oldu sınava da giremeyeceksiniz zaten 4 tane sınav var aynı gün işinize gelirse girersiniz zaten kazanamayacaksınız demişler kendini git ösym binasının önünde yak gene değişmez ne itirazından bahsediyorsun ki
düzenlenmiştir
-
İş devlet bekasına kadar gelmişse kimsenin içine sinmemiş ikna olmamış kabullmek için bahane arıyor demektir. Yarın birgün bahçe bitkileri mezunu kaymakam olunca anlarsınız şimdi erken daha. ( Bahçe bitkileri bölümünü örneğini küçümsediğim sonucu çıkmasın alakasız olduğu için verdim her bölüm kendine özel ve güzeldir iibf hariç tabi iibf mezunu nasılki ben vwteriner olmak istiyorum diyemiyorsa diğer bölümler içinde geçerli sonuçta insanlar bu tünelin nereye gideceğini az çok tahmin edip öyle yola çıkıyorlar bir gecede tünelin ucunu kapatmak olmaz )
-
Daha hicbir sey netlesmemis önüne gelen yok şu hakkımız alındı yok şöyle magduruz...Kardeşim hakkının alındığını ve bu duzende hakkini arayamayacagini da dusunuyorsan ne isin var burda git baska yerde agla..Hem burasi muz Cumhuriyeti gibi davranacaksin hem olay netlesmeden agzina geleni soyleyeceksin hem adaletin olmadigini iddia edeceksin o zaman niye bosuna nefes tuketiyorsun burda??? Burda insalar netlesmedigi icin iyi dusunup iyi olmasini umut ediyor..Cikip insanlarin moralini niye bozuyorsunuz..Istemedigimiz bir karar cikarsa o zaman hep beraber yapariz elestirisini..
-
@rhadamanthus sıkıntı ne biliyor musun dediğin gibi sadece eleştirebiliriz eğer böyle bir durum olursa bu olaya karşı hakkımızı arayacağımız ve bu yanlış düzenlemeyi iptal ettirebileceğimiz bir mekanizma yok ki eğer bu durum gerçekleşirse senin söyleyeceklerini çok merak ediyorum ne düzeyde bir eleştiri yapacaksın ya da hakkın elinden alındığı için hangi yollara başvuracaksın çok merak içindeyim
-
Beyler malesef ki son durum şu: Bakanlık bürokratları Külliyeye gitmişler nasıl yapalım bu işi diye,yanlışlık yapmayalım ve bana gelen bilgiye göre sınav yüksek ihtimal iptal olacak.Ülkede liyakat diye birşey kalmadı öğretmeni,veteriner hekimi,avukatı kısacası en az 4 yıllık lisans mezunlarının referansla kaymakam olarak atanabileceği, liyakatı ağzından eksik etmeyen ama tam aksi yönde karar alanlar hepimizi şaşkına çeviriyor.
-
@enea Bak cevap sen de saklı "eger bu durum gerceklesirse" siz daha netlesmemis bir olay uzerinden ağıt yakıyorsunuz ve yine net olmayan bir durum uzerinden eger olursa ne tepki vereceksin diyorsun..Insanlar olan seylere tepki verirler ne olacaginu bilmeden sizin gibi olumsuz dusunmek istemiyorum ben..
-
@rhadamanthus çok haklısınız gerçekten, herşeyi gayet yolunda herşey çok öngörülebilir hiçbir sıkıntı yok belirsizliğin b si bile yok herşey net kimse ortalığı ayağa kaldırmasın otursun dersine çalışsın sınav ücretini yatırmayan da varsa olurda iptal olur son saati bekleyim diyen hemen yatırsın arkadaşlar iptal olsa bile devletimize katkımız olur devletin bekası bunu gerektirir bir günde olsa faiz işler fenamı işte olumsuz düşünmek de neymiş herşey güzel olacak herşey daha iyi olacak çok iyi oldu çok da güzel oldu sen şu şeklin düşünürsün ben bu şeklin düşünürüm kimse kimsenin düşüncesine garışamaz... Neydi şu polyannanın yazarı çizeri bide biz okuyalım görelim bende dünyaya gerçekten ama gerçekten ironi amaçlı demiyorum şu son dediğimi gerçekten olumlu bakmak istiyorum, çok istiyorum hemde ama hiçbir elle tutulur gözle görülür olumlu bişey göremiyorum ne yazık ki...
-
@casanova Bak ben yillarimi verdim bu sinav icin her gece hayaliyle uyudum emin olabilirsin..Olumsuz bir durumda en az senin kadar canim yanacak..Ama sen Devletin ve Hukumetin adamı olarak hizmet verecegin bir meslek icin caba sarfederken ayni zamanda devletle kavga ediyorsun..Yarin Kaymakam olsan yanlis bir karar verildigini dusundugunde oturup aglarsin sen arkadaş...Bu krizi kendi icinde yonetemeyen adam Kaymakamlik meslegini nasil yapabilecegini dusunuyor?? Kimse size tepki gostermeyin demiyor..Siz devletle kavga ediyorsunuz..