2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@rhadamanthus yahu arkadaşım devletle kavga eden yok , devletin yanlışına yanlış diyoruz. İdari hakimlikte al attılar bizi resmen , resmi gazetede yayınlandı. Elimizde ne var kaymakamlıktan da şutladılar büyük ihtimal zaten sen her ne kadar iyimser olarak baksan da , iibf mezunu olarak yükselebileceğin neresi kaldı sayıştay haricinde ? zaten kadro az geliyordu birde eldeki kadroları kaybettik , kaybediyoruz.
yarın bir gün 5 yıl düz memuru hükümetten yana diye kaymakam yaparlarsa senin için yanmayacak mı ?
-
görünen köy kılavuz istemez gidişat o yönde.
-
@rhadamanthus işiniz gücünüz millete kaymakamlık nasıl yapılır böyle mi kaymakam olur deyip ahkam kesmek, işte bu zihniyet yüzünden her olan bitene razı geliyor millet herkesin bir düşüncesi fikri var bırakın kim ne yazarsa yazsın iyice doğrucu Davut kesildiniz başımıza merak etme bize hakkı versinler cayır cayır yapar bu millet kaymakamlığı
-
Arkadaşlar yeter daa polemik polemik.enerjimizi sömürmekten başka bi işe yaramıyor bu söylemler.gelen bilgilere göre mağduriyete yol açılmaması için bu sınav yapılacak. Yok eğer iptal derlerse biz de mevcut birçok bakan gibi 50 ye kadar kendimize , 50 den sonra devlete çalışırız
-
@rhadamanthus sana birkaç şey söyleyimde kaymakam adayıysan adın gibi bilirsin; birincisi mülki İDARE amiri adı üstünde idare. Burası bir hukuk devleti mi ; evet. Hukuk devletinin olmazsa olmaz ilkelerinden birisi nedir ; idarenin ayrı bir hukuka tabi olması ve yaptığı işlerin denetlenmesi, kaymakam olacaksan talimat kaymakamı olmayacaksın gelen emir devletten de gelse hukuka aykırılık görürsen karşı çıkacaksın yoksa idare amiri değil, talimatname memuru olursun. İkincisi ben devletle kavga etmiyorum, ben hakkımı savunuyorum bunun örneğini verdim ister kanun ister KHK ister düzenleme, devlet camdan atlayın dese camdan mı atlayacaksın? Üçüncüsü kaymakam devleti temsil etmez, hükümeti temsil eder bunuda bir kenara yaz devlet soyut kadim bir şekilde belirli bir tarihi yapılanmadan itibaren süregelen yönetimidir, soyuttur,hükümetten bağımsızdır, en az 2000 yıllık geleneksel bağı vardır. Hükümet ise seçimle gelir, seçimle gider somut bir yapılanmadır. Son olarak da gerek devlet gerek hükümet her verdiği emir her yaptığı düzenleme her çıkarılan kanuna karşı tepki dile getirilmeyecek ve şartsız koşulsuz itaat edilecekse ; onun adı kanun değil olursa olursa ayet olurdu
-
Olay devletle kavga etmek değil. Devlet içerisinde parti yanlısı oliğarşik bir yapı kurulmaya çalışıyor. Üst mevkiler kendilerine yakın isimlerden atanacakken alt mevkiler vatandaştan oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun farkında olan insanlar bu duruma karşı çıkıyor. Bu devletle kavga etmek değil tam aksine işi alanında iyi olanlara bırakılmasını isteyen, liyakata önem verilmesini isteyen insanların mücadelesi. Iibf hem hakimlikte hem kaymakamlıkta resmen ilga edildi. Bu konular hakkımda ayrı bir başlık açıp cimeri yoğun mesaj altına tutmalıyız. Burdan tartışmakla ancak bir birimizi kırarız.
-
arkadaşlar afedersiniz yukarıda yazdıklarınızın hiçbirini okuyamadım kaymakamlık sınavına başvuru yaptım lakin ücreti ödemedim henüz.Yeni düzenlemelerle sanırım kamuda 5 yıl çalışma şartı getirilmiş kaymakamlık için.Yarın son gün malumunuz.Şimdi ben bu sınavın ücreti yatırayım mı yatırmayayım mı ?
-
@casanova Kardeşim her şeyi öğrenmişsin de...Söylediklerimi anlayamıyorsun sanırım. Kimse size elestiri yapmayin demiyor, ancak sen az once "parami yatirayim biraz faiz islesin" diye devlete laf sokup yarin kaymakam mi olacaksin?? Sen bu meslegi amac edinmissen bu kadar canin yansa bile düsturlu eleştiri yapacaksın.
-
@rhadamanthus adamlar seni her yerden atıyor birde teşekkür mü edecektik ? al idari hakimlikten bizi resmen attılar , her yere yazılar yazdık ne oldu sanki ? buradaki eleştiriye mi takıldın sen ?
-
Arkadaslar yeni sistemin yeni slogani devleti bir anonim sirket gibi yonetecegiz. Yani ozel sektor mantigi ile. Bu slogani en tepeden bakanlara yazarlara cizerlere kadar herkes bu sekilde dillendiriyor. Ben onumuzdeki surecte kpss hakkindada bir duzenleme yapilacagini belkide kaldirilacagini dusunmeye basladim. Adamlar sunu diyor ozetle. Kardesim teorikte evde kutuphanede masa basinda maliye iktisat muhasebe hukuk derslerini yalayip yutman bizi ilgilendirmiyor. Meslek hayatina gectikten sonra is lm grafigi senin hicbirseyine yaramayacak keynesin bilmem ne politikasini bir kurumda uzman olduktan sonra isinde kullanmayacaksin. Velhasil ezberledigin yalayip yuttugun bilgilerden cok pratik hayatinda ne yaptin ne ettin nasil bir cv'in var. Ozel sektorde orta vadede basarili bir pozisyonda calistin mi kendini ispatladin mi vs vs. Devlet yonetimi artik buraya dogru evrilmeye baslandi. Klasik memuriyet ve burokratik duzene hizla son verilmekte kaldiki aciklamalar hep bu yonde. Faydasi zarari ne olur orta vadede belli olacak. Resmi aciklama gelene kadar sabirla bekleyin derim birbirinizi kirici sozlerden kacinin hepimiz burda ekmek pesindeyiz kimsenin baska bir art niyeti yok elbette.
-
@rhadamanthus kardeşim sen haklısın ya boşver ben haksızım tamam bitsin gitsin. Ayrıca sana verdiğim bir cevapta yanlışlık sezdim bak çok içime dokundu; kendi kendime sorduğum burası bir hukuk devleti mi sorusuna gene kendi kendime net bir şekilde evet cevabı vermişim işte o evet olmayacak da "şüpheli" olacak düzenlemeler hukuka uygun değil çünkü.
Ayrıca bak ikidir kaymakamlık nasıl yapacaksın diyorsun ; sesimi çıkarmıyorum. Doğru diyorsun çünkü beni kaymakam yapmazlar sınavda birinci olsam da, gidip geldiğinde ilk icraati altına 200 milyarlık makam arabası, lojmanının tüm tesisat yapılanmasını yeniden yapan külfeti karını ezen, her gelen emri sorgusuz sualsiz yerine getireni ulan bunda bir yanlışlık var mı ki acaba diye düşüneni değil de ; günde 15 saat derse çalışanı daha iyi ezber yapanı birde varsa dayısı kallavisinden kaymakam yaparlar sende haklısın... -
Devletle kavga etmiyor kimse, devlet ayrı hükümet ayrı. Hükümetin yaptığı bir düzenlemedeki belirsizliklerden şikayetlerini dile getiriyorlar sadece. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mazisi 100 yıl. Daha evvelini de eklersek 2200 yıllık bir devletiz. Yönetim şekilleri değişebilir ama devlet değişmez, hasılı değişen yönetim şeklinin getirdiği sakıncalardan ve düzenlemelerinden şikayetçi olmakla devlete zeval gelmez. Kitabına uydurularak yapılan işlerden rahatsızız, yetti mi? Şuan görünüşte devlet, Sn. Cumhurbaşkanı'nın şahsında temerküz etmiş olabilir, bunu da %51 ile kabul etti milletimiz. Fakat bu demek değil ki ağam, paşam dilediğin gibi at koştur, yaptıklarından şikayetçi olmayalım. Zabit Katibi olmak için başvuruyorsun eleniyorsun, kariyer memuru olmak için çabalıyorsun, eleniyorsun. Ulan niye okudul biz o zaman? Hobi olacak en son şey kimse kusura bakmasın 16 sene okul okumak ve ardından da ders çalışmak. Eğitim kalitesini artırmak için düzenleme var mı? Yok. İmam olmak için bile torpil döner olmuş. Bir vatandaş olarak, ben kimseye bağlı değilim kardeşim. Yanlışsa yanlış, o kadar.
-
@rhadamanthus bak kardeşim burada herkes bu meslek için çak çabalıyor çok şeyden vazgeçiyor sınavın iptal olacağı soylentisine karşıda haklı olarak isyanını eleştirisini dile getiriyor bu ihtimalin olması dahi insanların huzurunu bozup gergin hale getiriyor sen bu insanlara gidin başka yerde ağlayın diyemezsin sen önce adam akıllı eleştiri yapmayı öğren daha sonra insanların yaptığı eleştiriye laf et
-
Kardeşlerim hepimiz bu meslegi cok istiyoruz..Ve suan ki beklemesi stresli bir olay yasiyoruz..Zannediyorum ki kimse bu meslegi parasi icin falan istemiyor oyle olsa buradaki bir cok kisi vergi mufettisligi gibi sinavlarda da basarili olur..Allah'tan dilegim bu durumun bir an once olumlu sonuclanmasi..Tartistigim ve kalbini kirdigim arkadaslardan ozur diliyorum haklarinizi helal edin.
-
Sınavdan konuşsak daha faydalı olmazmi
Boş boş yazılanları okuyoruz herhangi bir açıklama yok
Sadece kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz bence şahsi kanaatim bu yönde dereyi görmeden paçayı sıviyoruz bu forumda bazı arkadaşlar gerçekten bilgi paylaşımı için giriyor yada bilgi sahibi olmak için...
Her kulaktan bir ses cikiyo yapmayalım lütfen
Şimdi arkadaşlar bana mahalli idareler ve turkiyenin sosyo ekonomik yapısı ile ilgili kaynak önerecek arkadaş varmı? -
@lion teorik bilgi olmadan pratikte hiçbir zaman iş yapamazsın. Önce bir işin teorisini öğreneceksin ondan sonra pratiğe uygulayacaksın ha diğer türlü pratik bilginin önemi yok dersen de 1 ay öncesine bakabilirsin , sayın cumhurbaşkanı ingiltereye gittiğinde dolar 4,50 idi faizi düşürmek gerekli dedi , geri döndüğünde 1 gün sonra dolar 4,90 a yükseltti , sonra ne yaptı faizi mecburen yükseltti dolar geriye doğru çekildi ha ondan sonra gerekli yapısal reformlar atılmadı , yeni kabine olayı felan derken tekrardan yükseldi orası ayrı konu ama bir şeyin nasıl olduğunu teoride öğrenmeden iş hayatına atılırsan seni şamar oğlanına çevirirler.
o zaman senin mantığınla bankada memur olurkende sana iktisadi bilgi soruyorlar ama sen akşama kadar bilgisayarın başıonda bütün hesabını kitabını makine aracılığıyla tek tuşla yapıyorsun. o zaman bilgisiz mi olalım hiçbir şey öğrenmeyelim. çok yanlış bir düşnüce bu
-
@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Kardeşlerim hepimiz bu meslegi cok istiyoruz..Ve suan ki beklemesi stresli bir olay yasiyoruz..Zannediyorum ki kimse bu meslegi parasi icin falan istemiyor oyle olsa buradaki bir cok kisi vergi mufettisligi gibi sinavlarda da basarili olur..Allah'tan dilegim bu durumun bir an once olumlu sonuclanmasi..Tartistigim ve kalbini kirdigim arkadaslardan ozur diliyorum haklarinizi helal edin.
-
@lion kaldı ki özel sektörde de o muhasebeyi iktisadı hukuku maliyeyi sular seller gibi ezberlemeden bir yere giremezsiniz. yani çok talihsiz bir yorum yapmışsınız.
bana özel sektörde bir tane adam gösterin (sermayesi olmayan) sıfır teorik bilgiyle işe gireibilen adam ? Böyle bir dünya yok. Bankalara , şirketlere neyi ölçerek alıyorlar işe ?
-
Yeter be
-
@sonery yarın son saate kadar bekle kardeşim şuan kavga var kimse cevap veremz sana