2018 KPSS Genel Yetenek Soruları
-
@paretowilfredo evet o olabilir üstad, ardışık diyor muydu ben en son yarıya gelmişim değer vereyim dedim boş kalmasın . İçime doğmuş. 20 yaptım. Ama ciddi ardışık olarak görmedim. 3 4 kere de okudum güya. Çok şaştım kendime şu an
-
@falanfilan Yok demiyordu dostum sanırım ama şöyle bir yol izledim ben. 39'u dörde bölerek 9 rakamından kalan 3 ü de kullanarak sonuca gittim.
-
@captain 236 sayisi 3 e bolunmez yanlis yapmissiniz
-
@asdfghasdfgh 237 hocam rakamlatı asal olacak 236 demedim zaten
-
@paretowilfredo ama üstad demiyorsa çok sıkıntılı degil mi yani ben 1 2 ve 34 toplamı bulunca dedim atışlar arası çok fark yoktur o yüzden 1 2 arası 1 fark 3 4 arası 2 fark şeklinde yaptım. O da boş kalmasın diyerekten
-
Türkçe tek ileti :
Ünsüz benzeşmesi yoktur.
Paragraf değişiklik II-V
İkinci paragraf hangisiyle başlar IV
"Türkçe Sözel Mantık Sorusunun sistemi;
Pazartesi Komedi; A,G Macera; B,F (F ve A sabit G ve B değişken)
Salı Komedi C, Tek film olduğundan Macera Boş.
Çarşamba Komedi D, Macera E Sabit.Komedi'de C ve D değişebilir, Pazartesi'nde G ve B değişebilir.
Yanlış anımsıyorsam dostlar düzeltmeyi yapalım beraber."
Özne ve yüklemden oluşan değirmenli soru
Kelimelerin türleri : zarf - zarf - sıfat -zamir
Virgül hangisinden sonra farklı amaçla kullanılmıştır : insanların, yani I . Diğerleri aynı anlamdaki kelimeleri ayırmak içindi.
Zarf-fiil, sıfat-fiil vs olan sorunun cevabı : sanırım edat grubu.
Migren sorusu; damar hastalığıdır.
Zehir - botoks sorusu, hangisi yoktur : Öznel ifade
-
Matematikte üslü sayı sorusu vardı 2 üzeri x - 2 üzeri 2y = 1/64 diyordu. Bu soruda çok uğraştım ama bulduğum yanıt şıklarda yoktu. Yapan var mı
-
@kilici x:-5 y:-3 çarpımlarını soruyordu sanırım.15 olması lazım cevabın.
-
Sarı dikdörtgen içine eşit aralıklarla kare yerleştirme sorusu vardı o da 4 tü galiba
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 KPSS Genel Yetenek Soruları
Matematikte üslü sayı sorusu vardı 2 üzeri x - 2 üzeri 2y = 1/64 diyordu. Bu soruda çok uğraştım ama bulduğum yanıt şıklarda yoktu. Yapan var mı
15 olmasi lazim bu hocam . Y si eksi 3 , x eksi 5
-
@bebekdinazor, içinde söyledi: 2018 KPSS Genel Yetenek Soruları
@kilici x:-5 y:-3 çarpımlarını soruyordu sanırım.15 olması lazım cevabın.
Sen ne zaman yazdin hocam ya
-
@kilici 15'ti dostum. -5 x -3 = 15 çıkıyordu. Şöyle dostum;
2 x 2 üzeri y = 2 üzeri x oluyordu. Gibi bir denklem çıkıyordu. Aşağı kısımda da direkt olarak zaten 2 üzeri y'nin sonucu denkleme eşitleniyordu. Sanırım değişkenler farklıydı ama bu şekildeydi çözüm yolu.
-
@shady1 ilk başta ben emoji sandım ama anladım o x leri 3 leri ama sonradan anladım
-
Onu bir türlü bulamadım niyeyse. Hatta bu soru iptal edilir diyordum içimden ama 15 miş demekki cevap
-
@agor hocam sizden farklı olarak paragraf değişikliğini 3-5 yaptım çok da kafa yormuştum.
cevabı akıl danışmak olan soru vardı aslında akıl vermeyi ifade ediyordu.
2.cümlede betimleme yapılmıştır diyordu yanlıştı betimleme yoktu.
botoks sorusu tıpta faydalanılmıştır dedim. -
Hocam o paragrafın ilk cümlesinde betimleme vardı sanki
-
@kilici Aynı sorudan mı bahsediyoruz bilmemekle birlikte Tanık Gösterme olmayan bir paragraf sorusu vardı.
-
@paretowilfredo Aynen hocam ben de tanık gösterme demiştim. Bir başka paragraf sorusuna da karşılaştırma demiştim ama hatırlamıyorum hangi soruydu
-
Botoks sorunda öznellik yaptım.
-
yazım yanlışı sorusunun cevabı neydi? ben ikinci cümleyi işaretledim ama emin değilim. hiçbir birleşik tamtakır birleşik olmalıydı.