2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@fabercastell şöyle diyeyim. Guy cıkmıs sorular kitabında bununla alakalı birkaç soru var. Ben oradan hatırlıyorum cevabı. Eğer hace kabil hiçbir malı olmasaydı kesin aciz belgesi olacaktı. Ama takip devam ederken adamın malı var, fakat borca yetmiyorsa gecici aciz belgesi oluyor. Kitabın yalancısıyım valla
-
@hdbekosa bilemiyorum dogru olabilir. Ben sadece bildiğimi söylüyorum. Bildiğim kadarıyla kesin aciz belgesi verilebilmesi için, hacze kabil hiçbir malı olmaması lazım. Adamın malı var fakat borca yetmezse gecici aciz belgesi diyor biliyorum. Guy cıkmıs sorular kitabında böyle acıklıyordu
-
@paretowilfredo cb aday gösterme 20 milletvekili olacaktı. Orda kafa karıştırmak için konulmuş bir şıktı çünkü siyasi parti grupları 20 kişiyle kurulur. Son değişiklikle %5 i geçen partiler cb aday gösterebiliyor %6 tek başına yapan adaylara geçmiş olsun :(((
-
@gannicus itiraz etmezse geçici aciz belgesi kesin aciz belgesine dönüşüyor. Soruda beril nelere göre geçici aciz belgesi olacaktı cevap.
-
@casanova doğrudur hocam
-
@mervee9191 gerekmez
-
@fernando-reges zaman aşımı kesilir ve dava bittikten sonra kaldığı yerden devam eder
-
@fridakahlo o soru hukuktamıydı
-
"Alıntı" facede gördüm bir arkadaş derlemiş
Toparlamak amacıyla derslerine ayırdım. Doğruluğunu buradan ve kendim teyit ettim ama yine de yanlış çıkabilir. Hayırlı olsun hepimiz için...Anayasa
- Tbmm başkanı, 400
- Hsk nın görevi değil, meslekten çıkarmaya ilişkin davalar
- Cb yi seçemez, 20 mv
- Uyuşmazlık mah. görevi değil, asliye hukuk
İdare
5. Büyükşehir 750000
6. Vali- belediye başkanı
7. Kamu tüzel kişiliği neyle kurulur, kanun ve cbk
8. İyuk 7 gün
9. Dilekçede ilk incelemede deliller...
10. Cb hangisini yapamaz? genel afCeza
11. Kim doğrudan soru soramaz, sanık
12. Disiplin cezası, sicile işlemez
13. Teşebbüs, Bilinçli taksir
14. İştirakte şikayet sadece geri alınana hüküm ifade eder.
15. Teknik araçla izleme
16. Başkasını araç olarak kullanan yardım eden olmaz.Medeni
17. Nişanlıkta kusurluluğa bakılmaz, hediyelerin iadesi
18. Sınırlı ayni hak, oturma hakkı-taşınmaz yükü
19. Sınırlı ehliyetsiz neleri yapar, karşılıksız kazandırma ve nişanlılık
20. Nehirden balık avlamak, sahiplenme
21. Şekli ölüme bağlı tasarruf, miras söz. ve vasiyetname
22. Mutlak butlan, önceden evli olmasıBorçlar
23. Zamanaşımı kesilir
24. Borçunun temerrüdünde kusuru aranmaz
25. Adam çalıştıranın sorumluğu ile ilgili yanlış ifade, kusur sorumluluğudur
26. Yazılı şekil, imzalı mektup, telgraf ve e-imzalı (1-2-3)
27. Zarar olmasa bile cezai şart talep edilebilr
28. Temsil yetkisini sona erdirmez, temsilcinin evlenmesiTicaret
29. Kollektif ile ilgli hangisi yanlış, tüzel kişiliği yoktur
30. Hangisi hamile yazılı düzenlenebilir, çek
31. Poliçede kabule arz
32. Hangisi birleşemez, kollektifin bünyesinde limited şirket
33. Tacirin iflas sorumluluğu 1 yıl
34. Ticaret ünvanı işletmeden ayrı devredilemez.İcra
35. Hacizde tertip, istihkaklı taşınmaz
36. Geçici acz belgesi
37. İflas davası ile ilgili yanlış, icra mah. de açılır
38. İhtiyati haciz, senetin bulunmaması
39. İtirazın takip hukuku bakımından uygulanması, yetki ile ilgili itirazda
40. İflasa tabi değildir, esnaf. -
Mutlak butlan sorusunda 4 şık kanuna aykırıydı bir tanesinde beyanda bulunmama vardı ben onu işaretledim. bu soruyu biri bana anlatabilir mi cevap evli olmak deniyor.
-
@ilanmılano evli olmak mutlak butlan diğerleri yokluk diye biliyorum Hocam.
-
@ilanmılano medeni kanun 145.madde'de evliligin mutlak butlan sebepleri sayiliyor hocam
-
@ömerhayyam tamam hocam teşekkürler bakacağım.
-
Arkadaslar hemen hemen sorular belli oldu. Yorgunlugu stresi uzerimizden attik. Simdi samimi dusuncelerinizi ogrenmek istiyorum. Son 5 yilin kpss si ile kiyaslarsak 14 15 16 17 18 sizce 2018 hukuk zorluk kolaylik derecesi sorularin sorulus tarzi vs yonunden nasildi? Gecmisteki gibi 25 net yapan yirtar diyebilirmiyiz ya da net esigi biraz daha mi yukselir bu sene icin ( hukuk dersi icin soruyorum sadece)
-
@lion vallahi arkadasm evet bi tik kolaydı bana gorede ama facede gordugum gibi 39 dogru 40 dogrular da beni hayrete dusurmuyor degil bendemi sorun var bilemedm ve acayip moralim bozuldu @paretowilfredo hocam yapsin yorumi
-
@goodwill kardesim 39-40 neymis yahu sorulari bunlar mi hazirlamis
-
@casanova ahh ah gitti güzelim soru hocam hukukta 38 soru çözdüm 3 veya 4 yanlış bekliyorum. İnşallah beklediğim gibi gelir
-
@lion 39-40 da olabilir hocam ama 30-34 net arasi yapilabilecek bir sinavdi.
-
@ömerhayyam o zaman kardesim bu sene yuksek netler az puanlar olacak bironceki doneme gore.
-
@sofuoglu, içinde söyledi: 2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
Sınırlı ehliyetsiz neleri yapar, karşılıksız kazandırma ve nişanlılık
hocam paylaşım için teşekkürler . Sınırlı ehliyetsiz neleri yapar, karşılıksız kazandırma ve nişanlılık dediğiniz soruda nişanlılık ile ilgili yasal temsilcisinin izniyle nişanlanabilir diyordu ancak bu doğru değil o yüzden yalnız I olacak sıkı sıkıya bağlı hak olduğu için , boşanma gibi mesela .