2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@hakperest46 ağır ve bariz yetki tecavüzü var orada. Yürütme yargının işine karışıyor.
-
@hakperest46 İçişleri de Belediye mi ne kapatıyordu hocam o şıkkı gözden kaçırmışsınız.İkisi de kendini yargı yerine koyuyordu.
-
@fernando-reges evet ya haklısınız hocam şimdi oturdu soru
-
Ticarette iflasa tabi olmayan sorusunda esnafla yasal temsilcisiyle adına ticari işletme işletilen küçük de iflasa tabi değildi o soruda bu sıkıntı yok mu çünkü adına ticari işletme işletilen küçük değil yasal temsilcisi iflasa tabidir çünkü tacir gibi sorumludur o soru ne olacak
-
Ölüme bağlı tasarruftur sorusu vardı
-
@lex-fori tacir-tacir sayılan-tacir gibi sorumlu-ticareti terkeden(1 yıl) iflasa tabi
-
@duyumcu şekli mekli diyodu sanırım miras sözleşmesi + vasiyatname yaptım diye hatırlıyorım
-
@maxmin tamam onu biliyorum ama sorunsalı sık su şekildeydi yasal temsilcisinin izniyle ticari işletme işleten küçük (burada iflasa tabi olan küçük değil tacir gibi sorumlu olan yasal temsilcisidir)
-
@lex-fori tacir sıfatı kid'te sanırım onunla karıştırıyorsunuz
-
@maxmin bence o soruda 2 doğru sık var
-
Arkadaşlar esnaf iflasa tabi midir yazıp ilk siteye girin slaytta yazıyor o sorunun tüm şıkları var
-
Hsk'nın görevleri vardı
-
hacizde tertip sorusunun cevabı neydi?
-
@bcbc3434 İstihkak şıkkı olacak. Çekişmeli olanlar en son.
-
@bcbc3434 İstihkak davası yaptım bilgim yok mantıktan gittim.Dava sürecinde olan mal sona kalır diye
-
@fernando-reges uzaklastirma yaptim
-
@fernando-reges valla ben de öyle düşündüm o şıkkı işaretledim
-
@zenginmemur Tam şıkkı hatırlıyor musun hakimleri uzaklaştırma gibi bişey miydi
-
@zenginmemur davalarla ilgili kararı verir diye bir şık vardı o olacak cevap
-
@fernando-reges hocam cevap muhtemlen karar olcak bn karistirdim