2018 Kpss Muhasebe
-
@rootofallevil hocam bakın orda çok ince bir ayrıntı var ve cidden çok zor bir soruydu. Normalde mustahsil makbuzu basit usulde vergilendirilmeyen "çiftçiye" düzenlenen belge. Gider pusulası ise basit usulde vergilendirilmeyen ve kendi hesabına çalışan kişilere karşı düzenlenen belge. Sorunun doğru cevabı müstahsil makbuzu ve işletme tarafından düzenlenecek olan belge olacak gerçi ama gider pusulası olarak düşünmek bile kafa karıştırıcıydı çünkü kişinin çiftçi olduğu belirtilmemiş, sadece süt satıyor demiş muallakta olan bir soruydu.
-
@2iki sahsen kardesim ben ferhat hocanin onca aciklamadan sonra altina bide aman ha dikkat edin karistirmayin diye not dustukten sonra soruyu yanlis cozdugune pek ihtimal vermiyorum. Bence osym yine sinsi sinsi bir kelime oyunu yapmistir simdi biyik altindan guluyordur nasilda kekledim yavrulari diye :))
-
@lion hocam dur hele bi sorular cevaplar yayınlansın. Sorunun ve cevabının gidişatına göre şekil alırız bizde o zaman.
-
@casanova aman kardesim sende bir dur gozunu seveyim senin bu gerilim filmi gibi cikislarin oldukca yaptigimiz sorularin hepsi gume gidecek yapma ALLAH'ini seversen:))
-
@kaimoğlan valla herhangi bi sayı 1 kat artmaz bana göre “1 kat fazla artar” ama kullanılıyor bence yanlış mesela 100 sayısı 1.5 kat artmış dendiğinde ben 150 alıyorum bir kat artmış dese 100 derim neyse daha fazla girmeyelim buraya 30 alındığında cevap şıklarda yer alıyor muydu esas nokta bu ?
-
@lion hocam bak bende 10 soru var daha çelişkili :))) ve aynı bu muhasebe sorusu gibi kaynak atıp gösterebilirim en basiti iktisattan herkesin lucas dediği soru
-
@fernando-reges dedigin gibi 1.75 buldun.sklarda 1.8 vardi..geri donup normal iki katmis gibi dusunup 2 yi isaretledim
-
@lion bir soru vardı bakın hukuk da hiçbir yerde cevaplarda göremedim yanlışı soruyordu soru ticaret hukukunda. Bir şıkkında "Her tacir 15 gün içinde bulunduğu yerdeki ticaret siciline işletmesini tescil ve ilan ettirir" diyordu mesela şıkta aynen. Hukuk cevabı paylaşan arkadaşların gönderilerine baktım, peki tüzel kişi tacirlerine ananim şirket ile limited şirketlerde tescil süresi kaç gündür onlarda da mı 15 gündür yoksa 30 gün mü :)))
-
@sofuoglu 2 yildir muhasebenin tokadini yiyorum.sukur bu sene tokadi ben attim .ilk defa surem yetisti.hatta bazi sorulara 2 uc kez baktim diyebilirim.2018 herseyiyle garip bi sinav ..siralamalarda saglam bi yigilma olacak diye dusunuyorum.
-
@casanova kardesim oldu hadi selamun aleykum
-
@secret ben buldum.yatirim geliri parantez icinde gosterildiginden eksi olarak aldim.sonucu 600000 buldum.
-
@2iki 10000 sayısı iki kat artarsa ifadesi farkli cagirisiyor demekki bizde hocam hayirlisi olsun
-
@lion ve aleyna aleyküm selaaammm
-
arkadaşlar muhasebe bugün genel itibariyle iyi geçmedi anlaşılan yoksa burası dunku iktisat hukuk sayfaları gibi olurdu. ösym sizin bu dediklerinizi gk gy de yapar. ösym alan bilgilerinde hukuk hariç kelime oyunları katakulli işlere yeltenmez. konu nettir sorusunu sorar biliyorsn yaparsın bilemiyorsan yapamazsın. 30 pencereden bakmaya çalışmayın. düz bakın düz
-
@kaimoğlan bu bendeki çağrışımın sebebi öss zamanında matematikçilerin bize öğrettiği kalıptan ileri geliyor hocam
örn
“hocam bu soru neden çıkmıyor”
”iki kat fazlası diyor bu soruda ondan yanlış yapıyorsun”
“haaa!” hala kulağımda -
@casanova hocam bende pegemın 2015 basım ÖSYM den temın ettıgı son 10 yılın çıkmış soruları kıtabindan 2004 KPSS cevap anahtarın da bahsettiğinz soru 1.800 olarak verilmiş acıklamalı çözümde ıse 3.000 bulanlarla ayni çözülmüş son noktayı ÖSYM koyacak anladılan
-
@heredotolga doğrudur hocam dediğim gibi bakalım görecez.
-
bir müslüman MUHASEBE 40 sorunun cevaplarını tek başlıkta toplarsa çok hayır dua alır.
-
@teklif-eğrisi Aynen o soruda bir türkçe hatası vardı. Soruda iki kat arttırılmış diyordu. Yani buradan 10000 ken 30000 olması gerekiyor.O zaman (100000-30000)/50000= 70000/50000 oluyor o da 1.4 çıkıyorda ben şıklarda onu bulamadım. Sonra iki katına çıkarılmış kabul edip 2 buldum ama bu sorunun iptal edilme ihtimali var eğer şıklarda 1.4 yoksa
-
@teklif-eğrisi 520.000 filan diyenler varda bir an emin olamadım teşekkürler