2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paretowilfredo dostum vmy nin kurum içi konumu değişikliği kapsamında neler var acaba ? Test tekniğine varılmaya karar kılındı gibi
-
@aroma Dostum buna yol açacak en temel gelişme daha evvel dile getirdiğim idari teftiş ve bcç ayrımı konusudur bana göre. Bu hususta son işittiğim düzenleme unvan aynı kalmakla birlikte -bir ihtimal hak kaybı olmaksızın değişiklik olabilir unvanda- daha tabana yayılı bir teşkilatlanma ve abcç denetim gruplarının bir arada olması. Bunun yanında idari teftiş yetkisinin Bakanlığın Merkez Teşkilatında kurulacak bir Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na aktarılması. Yüzde beş oraya kaydırılabilir bu durumda ya da Hazine'den gelenlerle oluşturulacak yeni bir unvan merkezde bu işi yürütebilir. Bu neyi getiriyor?
Eskiden A grubu teftiş Vergi Denetmenleri'ne aitti. BCÇ grubu teftiş ise diğer merkez birimlerine. 2011 neyi getirdi, tüm unvan farkları ortadan kaldırıldı, gelirler kontrolörü, maliye müfettişi, hesap uzmanı ve vergi denetmeni tek çatı ve tek unvan altına alındı. Ama sorunlar bitti mi? Hayır. BCÇ teftişini %5 olarak adlandırdığımız kesime, geri kalan işi de %95'lik kesime verdiler. Bu ise aslında Kurumsal olarak beklenen neticeyi sağlamadı, mesleki barış bir anlamda sağlanamadı. Özellikle testle alınan üç promosyona perfromanstan yeterliğe kadar adeta eza edildi.
Bu gelinen noktada sınavı teste evrilten gelişme bence şu şekilde. Bu tamamen benim çıkarım ve yorumum. Vergi Müfettişliği mesleği bir anlamda herkes gibi, her teftiş gibi bir noktaya indirgeniyor geleceği hemen hemen belli olan uygulamalarla. Yani işi vergi denetlemek olacak artık. Bürokratik oligarklığı bir anlamda kırılıp, merkez teşkilatının kontrolüne verilecek. Vergi Müfettişliği sınavı da o kadar ciddi önemler atfedilen bir halden çıkarılacak. Çünkü keskin bir ayrım var kurul içinde testle gelenler/klasikle gelenler şeklinde. Bundan sonra herkesi test sınavıyla almak bir yerde üç promosyonun altında kaldığı töhmeti ortadan kaldıracak.
Yoksa test yapılma planının sayı ile falan alakası yok. 1000 kişiye de klasik sınav yapabilir kurul gayet. Bunda bir engel yok. Bakınız BDDK. Üç unvan için güzel güzel uyguluyor senelerdir ve binin üzerinde adaya uyguluyor son dönemde. Üzerine kumanya bile veriyor
Bakalım planlar bu şekilde ama bu bir terazi işi. Terazi ağırlığı gramlara bağlı. Denge bir anda değişip bu plan alt üst olabilir. Bu nedenle kesinlikle %100 diyemem. Son ilanın geri çekilip mağduriyet doğacak olması dahi bu değişimi etkilemedi.
Bekleyip göreceğiz bakalım dostum ve sizin nezdinizde tüm dostlar. Umarım aydınlatıcı bir açıklama olmuştur. Şunu söyleyeyim yapılanma gerçekten sancılı geçti/geçiyor. Tam bir denge mücadelesi. O nedenle bu konu hakkında genel itibariyle suskunluğumu korudum çünkü her gün bir şeyler değişiyor gün gün izliyoruz bunu. Bakalım bir an evvel neticelenirse 2019 KPSS sonrasında da Maliye alımları bir düzene girecek inşallah. -
@paretowilfredo gayet açıklayıcı oldu sağolun dostum. Bende sayıya dair olduğuna ihtimal vermedim o sebple sordum çünkü iptal edilen sayı ile aynı ve sınav klasik olacaktı. Şu yapilanma bitse de bizde nefes alsak artık.
-
@paretowilfredo dostum vdk nin başına denetmen kökenli birisinin getirilmesi bundan sonraki süreci nasıl etkiler sence? yardımcılık dönemine yeni başlamış veya başlayacak adaylar için
vdk hepimizin malumu olduğu üzere biraz gaddar bir kurum performans ortalamasını tutturamayanı yeterlik sürecinin bitmesini beklemeden düz memurluğa atan kurum... mesleğe 2007 yılında denetmen yardımcısı olarak başlayıp 2011 yılındaki birleşme süreciyle müfettişliğe geçiş yapmış bir vdk başkanı kurum içinde yumuşama sağlayabilir mi? -
bakanlığın sayfasını geziyorum duyurular bölümünde maliye uzman yardımcılarına yeterlik sınavı yapılacağı yazıyor üstelik çoktan seçmeli test şeklinde (ağzım kulaklarımda okudum burayı) ya bu meslek ve defterdarlık uzmanlığı alımları niye hiç yapılmıyor ya tüm promosyonlar yeterliği verince mi alım yapacaklar acaba
-
SgkİsTeftis MulakatSonucu 2 dk vakit ayırıp twit atalım arkadaşlar
-
@rootofallevil Dostum hemen etkisini keskin şekilde göstermese de iklimi yumuşattığı kesin. Bir kale yıkıldı adeta. Denetmen kökenli birisinin kurulun başına geçeceğini üç sene önce falan birisi bana söylese güler geçerdim Olumlu yansımaları olacaktır muhakkak.
-
Ya duyumlar güzel ama haberler hep olumsuz neye inanacağımı şaşırdım artık
-
@paretowilfredo hocam yaptığınız açıklamalardan mhuy alım hazırlığı olduğunu anlayabilir miyiz? Haziran-temmuz aylarında bir mhuy alımı bekleyebilir miyiz?
-
@intermilan Anlayamayız dostum.
-
@paretowilfredo birçok kişi mhuy alımı olacağına dair duyum paylaştı? Bununla ilgili ne diyorsunuz?
-
@intermilan Beni benim duyumlarım bağlar yalnızca dostum. 2015'ten beri her yaz sonunda çıkar bu duyumlar.
-
@paretowilfredo hocam mhuy alımı olacağına dair duyumlardan sonra sen böyle birşey paylaşınca sorma ihtiyacı hissettim kusura bakma
-
@intermilan Estağfurullah dostum Tavsiyem mhuy sınavı zorca bir sınav. Hedefinizde ise şayet hazır olmaya bakin dostum. Zaten ona alternatif gelecek her sınava hazır olursunuz bu çalışmayla.
-
@paretowilfredo biz hazırız mhuy 'a. yeterkı gelsın. Ama sanki bır olumsuz bır hava hissettim mhuy konusunda. Pek ıhtımal vermiyorsunuz gelecegına dair. Bende pek ınanmıyorum nedense çünkü sonbaharda bekliyorduk gelmedı. Zaten dıger sonbahara 3 ay var
-
@paretowilfredo hocam vmy için daha umutlusunuz anladığım kadarıyla,iyi bayramlar bu arada:)
-
@paretowilfredo üstad içişleri ilanını bekliyorduk ama bu gidişle çok bekleriz malesef.
-
@bucalı İyi bayramlar size de dostum teşekkür ediyorum Daha somut görünüyor dostum en azından.
-
@tükendikagrubu Dediğim gibi dostum sonbahar ihtimali şu an için %51 daha muhtemel görünüyor. Yetiştirilirse ne alâ yaklaşık 3 ay zaman var daha KPSS'nin açıklanmasına. Neden olmasın? Ama somut şeylerle hareket etmeyi tercih ediyorum haber verirken biliyorsunuz.
-
@blueberry Şu an için somut bir hareketlilik yok malesef dostum.