2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@aslan-reyiz ilan gelirse tek puan türü istemez bence puan çeşitliliği fazla olabilir
-
@yamanoglan hocam kutluay hoca paylaşmiş twitterda. Hatta biri sordu 300 üst sınir mi diye, o da "b grubunda üst sınir olur a grubunda olmaz" yazmis. Yani buyuk ihtimal 300 olacak hocanin dedigine gore. Ayrica 100 kaymakam, 2000 hakim alimi da planlaniyormus.
-
@872 buna ek olarak mubasir, katip vs. alimlari da olacakmis.
-
@antimülakat, içinde söyledi: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@yamanoglan bende netleşen şimdilik bir şey yok. GTB Teftişle ilgili bir kıpırdanma var.
Nasil bir kipirdanma hocam
-
kutluay hocayı önceden bilen arkadaslar öngörüleriniz neler geçmiş yillara binaen bu hocanın dediklerinin gerceklesme ihtimali ?
-
Bu 300 kişi hem kurum ici hem de kurum dışı içindir bnce. Daha once de boyle bir ornek vermisti kutluay hoca.
-
@alfredmarshall hocam dedigi seylerin geneli dogru cikiyor. Bazen yaniliyor tabiki.
-
Şahsen (istisnalar hariç) hocaların söyledikleriyle bir planlamaya gidilmemesi hususunda fikir beyan etmek isterim. Zira bahsi geçen hocalardan birine kalsa geçtiğimiz yıl Guy, Kaymakamlık,Hakimlik, Sgk Denetmen Yard. gibi ilanlar 2018 Mart,Nisan döneminde gelecekti..
Bunun yerine Bakanlıkların Strateji Başkanlıkları'nın, içerisinde bulunduğumuz Ocak ayında yayımladıkları 'performans programı' incelenerek reel rakamları görebiliriz. Örneğin İcisleri Bakanlığının geçen yıl yayımladığı programda alenen 100+ Kaymakam(Miah) kadrosu hedeflendiğini ve gerçekten 2018 içerisinde 100 kişilik ilana çıkıldığını görebiliriz.
İncelemedim lakin 2019 yılı Adalet Bakanlığı Performans Programı yayımlandı. Muhtemelen kaç kişi hakim-savcı alınacağı orada belirtilmiştir.
Yanı sıra kadroların hedeflendiği rakamda alıma çıkılıp çıkılmayacağı Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde olduğu için hedeflenen ve ilana çıkılan rakam arasında ihtiyatlılık payı bırakmakta fayda olduğu kanaatindeyim.
Biz zor bir dönemden geçtiğimiz mevcut durumda elimizden geldiğince sınava hazır olup psikolojik olarak olumsuz etkilenmekten uzak durmalıyız. Zira hepimizin bir ailesi, arkadaşları, sevenleri var. Bu süreç nihayete erdiğinde omuzlarımızın düşmüş olmasına izin vermeyelim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun, hepinize ayrı ayrı başarılar dilerim.
Unutmayalım;
Umut, uyanık insanın rüyasıdır. -
@aslan1453 tahminimda yanilmiyormusum o zaman
-
@aristotales Kutay hoca da zaten performans programlarına bakarak söylüyor bunları o yüzden onun sahşi duyumları deiyemeyiz mesela dün adalet bakanlığının verilerini paylaşmıştı. Yani o yüzden o söyledikleri duyumdan ziyade planlar ama inşallah sadece veri olarak kalmaz reel alıma dönüşür.
-
@ua1905 Elbette umarız ki veri hedef olarak kalmasın ve somut alımlara dönüşsün.
Yanı sıra netlestirmedim ancak motivasyon arttirabilecegini düşündüğümden paylaşmak istiyorum; İcisleri Bakanlığı Dernekler Denetciligi bildiğiniz üzere yeni bir yapılanmaya girdi. Bu doğrultuda benim işittiğim kadarıyla 200~300 bandında Sivil Toplum Uzman Yardımcısı alımı yapılması planlanıyor. Yeni bir yapılanma söz konusu olduğu için süreç biraz uzun olabilir.
Herhangi bir gelişme olduğu takdirde bu merciden güncellenen duyuyumu paylaşacağım. İyi çalışmalar.
-
@aslan-reyiz p9 hariç hepsi kabülum
-
Bu yeni yapılanmalar, teşkilat değişiklikleri, uzun süreli hapis cezası gibi uzun süren surecler vs tüm bunlar neden hep bizim dönemimize rast geldi ki bu kadar sanssizlik da fazla ama. Binlerce a grubu personelinin alındığı yıllardan bu günlere, eskiden 70li puan alanlar çok kısa sürede belki en fazla 3, 4 aya aranabiliyormuş. Bizler 90+lı puanlarla bile minimum 2 sene bekliyoruz. Artık yeni sistem mıdır her ne haltsa bir an önce devreye girsin ve bu gençlerin hakkı ödensin yeter artık.
-
@genclerbirlikli sdk ilana ne zaman çıkar bilginiz var mı?
-
.........
-
kutluay kararlı il sivil toplum kuruluşları uzman yardımcılığı kadrosu oluşturuldu demiş. o ne oluyor?
-
@simón-bolívar dernekler denetçilerinin taşra uzmanlarıdır bence.
-
@simón-bolívar @islimbot Dün bu hususta bir girizgah yapmıştım. Madem hocayada aynı bilgi aktarılmış konuyu biraz daha açabiliriz;
Dernekler Denetciligi bildiğiniz üzere İçişleri Bakanı adına ülke çapında genellikle görece büyük derneklerin denetimini yapmaktadır. Yeni yapılanmada İl Dernekler Müdürlüğü revize edilip 'İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü' adı altında düzenlenmiştir. Bu doğrultuda Dernekler Denetçilerinin gerek dosya yüklerini hafifletmek gerekse de merkeze bağlı taşra birimleri aracılığıyla ve sivil toplumu kapsayacak şekilde denetim,planlama,iş ve işlemlerin yürütülmesi planlanmaktadir.
Dün ifade ettiğim 'Sivil Toplumla İlişkiler Uzman Yardımcıları' İcisleri Bakanlığı'nin Taşra birimi çalışanları olarak görev yapacaklar. 200~300 kişilik bir alım yapılması planlansa da Cumhurbaşkanlığı ilk isteğe olumlu yanıt vermemiş.
Şimdilik bildiğim bu kadardır. İlerleyen süreçte bu kadronun akıbeti netlesecektir, özellikle 10 güne kadar açıklanmasını beklediğim '2019 Performans Programı'nda daha somut veriler üzerinden görebileceğiz.
-
hocam olumlu yanıt vermemesinin sebebi ne olabilir acaba ve ilan gelse 2019 kpss den önce gelir mi sizce ?
-
@modigliani-0 Elimde somut bilgi olsa bir yorum yapabilirdim. Ancak, bu ilanın 3~4 ay evvel bahsi geçtiğini biliyorum ve o vakitten bu vakte henüz bir gelişme yok. İçerisinden geçtiğimiz ekonomi koşullarını göz önünde bulundurursak belki neden gelmediği hususunda fikir yürütebiliriz o kadar.
İlerleyen süreçte netlesecektir. Umarım tez vakitte gelir. Zira ihtiyaç hasıl olmuş vaziyette