2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@rootofallevil cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın da kabine değişikliği gündemimizde yok diye açıklama yaptı bu akşam
-
Ben 1 aydır kurum ici tehlikesi geliyor diye dikkat çekip bir şeyler yapmaya çalışırken, guy ne oldu diyen arkadaşlara hitaben,
Kurum ici uzmanlık ile
Guy gitti
Duy gitti
Milli emlak uzmanlığı gitti
Şimdi de işkur ve sgk gidiyor
Bilin ve burada yazılanlara biraz kulak verin istedim -
@can-mavi Ben bu konuda konuşursam gerçekten çok ağır konuşurum dostum o nedenle çok yorum yapmıyor her etkinliğe destek vermekle meşgul oluyorum. Ancak arkadaşlar özellikle Kurumlarda sendika baskısını, bu baskı ile gelen kulisi, bu kulisin sonuçlarını dışarıdan sezemiyorlar. Gerçekten bağıra bağıra geliyordu ve akın akın üstümüze karanlık çökmeye başladı. Bunun da iki sebebi var;
Birincisi sendikanın kalabalık olan düz-memurlardan yana olan tavrı ve bu tavır ile siyasi etkinliğini kurum içinden yana kullanması
İkincisi malesef adayların hakkını korumak konusundaki pasifliği.
Çok kötü işler oluyor ve böyle giderse olmaya da devam edecek. Çok yazık emeklere.
-
@paretowilfredo dostum kesinlikle katılıyorum, sendikalara yapacak bir şey yok ama ben artık kpss grubuna hazırlanan veya kurum sınavı bekleyen arkadaşlarin pasifliğine kızıyorum, bundan önce anlayışla karsiliyordum ama artık kızıyorum..
Yani bir şey diyoruz , çok önemli bir şeye dikkat cekiyoruz ama sallayan yok haşla ilan ne zaman gelir diyor. Yahu 8-9 senedir bu işin içindeyiz, çok hakkımız yendi, buradaki çoğu insan daha lisedeyken biz kpss den 85 üstü almış, kurum Mülakatlarından eleniyorduk, ısrarla bir şey söylüyorsak vardır bi bildiğimiz..O yüzden diyecek tek bir sözüm var kendimiz ettik kendimiz bulduk, kpss a grubu hukuken olmasa bile fiilen bitmiştir. -
A grubu içinde umursamazca davranan bir kitle olduğu gibi ne olup bittiğine fransız bir kesim de var üstelik bunlar kurum içi isteyenleri haklı da görüyordu başlarda, sonra sonra tepkiler artınca mevzuyu biraz anladılar.
-
@can-mavi ya çok argo benzetme olacak ama köy yandı gitti, adamlar halen ilan gelecek mi diye sormuyorlar mı? Ben buradan sinir oluyordum artık. Bir etkinliğe ellerini sürmezler, ufacık çaba göstermezler, biz burada katılım gösterin diye bağırırken bize (daha doğrusu üstadlara) hiç etkinlik mevzularına girmeyip “e ilan var mı duydunuz mu bir şey” diye sormaya başlarlar. Alsınlar duyduk işte duyacaklarımızı.
Sonra biz bir laf deyince de linç yeriz.
Olan potansiyeli de böyle böyle bitirdiler. Yemin ediyorum artık içimde zerre heves, istek kalmadı etkinlik etkinlik koşacak. En son gazete etkinliğine katıldım. Artık son. Yanarsa bir kibrit de ben atarım. Hiç umrumda değil artık ilanmış oymuş buymuş. -
Şuan için yapılması gereken cimer e
Yazıp,-
Gelir uzmanlığı, defterdarlik uzmanlığı ve milli emlak uzmanlığı için Kurum ici sınava girecek sayısının minimum tutulmasını sağlamak
-
Bu haksızlığın bir daha yapılmamasını sağlamak
#KurumiciUzmanlıkHaksızlıktır
-
-
ONEMLI NOT: Hiçbiriniz cimer e yazdınız diye mülakattan elenmezsiniz
-
Bu işlerin bizim yaptığımız Twitter ilan vs etkinliklerine bağlı olarak yol aldığına ben inanmıyorum artık pes ettim. Bu işlerin arkası daha farklı gibi geliyor bana çünkü karar mercileri "bunlar etkinlik yapmıyor, istemiyor bunlar, bunları almayalım da çok isteyen yalvaran personele verelim" diyerek kamu alımlarına yön verir mi ya. Bu alımlar bir yönetmeliğe kanuna göre yapılmıyor mu zaten. Bu kurum içi meselesi başka bir iş ve biz pek denkleme alınacak kadar önemli bir güruh değiliz. Bu dönem böyle uygun görüyor büyüklerimiz başka dönem başka şekilde uygun görür. Her devrin bir bahtsız olur ben de şahsen o bahtsızlardanım 2018 kpss yolcusu olarak. Meclisten geçti be yasa oldu yasa peş peşe de bu düzene uygun adımlar gelir. Biz de demekki önce tabandan kuruma girip sonra uzmam dentmen vs olucaz artık:) inat eden dostlarım da zor da olsa, bu kıtlıkta, azim gösterdiği yolda muvaffak olur çünkü "bakın sizin de bu hakkınız var daha ne istiyorsunuz" diyecek bir numune bırakılır. Yani su akar bize damlar:)
-
@smithayran tabandan da pek giremiyorsun çünkü iibf ye verilen merkezi kadro sayısı 216.. ki maliye bakanlığı artık 4 yıllık üni mezunu memur almıyor, 2 yıllık alıyor
-
@can-mavi hocam mesele sadece pasıf kalma olayı degıl malesef atanmıs arkadaşlar da elını taşın altına atmıyor bu yıl 1400 kısıyı mulakata cagıran sgk dan sonra bende fılm koptu o lıstede merkezı kadroya atanmısta vardı tanıdıgım mufettıs te vardı bu ıssizlıkte Kımse kımseye acımadı ben o mufettıs arkadasa sormaya utanmadım sordum oda puanım var basvurdum kıme ne demekten utanmadı yani sadece fıılen degıl kısılık olarak bıttı iibf
-
@can-mavi haklısın üstadım o hakkımız da yok. Dış alımlar da çok az. E biz hepten gözden düşmüşüz. zaten "hep bizden beklemesinler biraz özele yönelsinler" gibi bir tavır var iibf ye karşı. Bizlere subaylık veya polisliği çok yakıştıryorlar herhalde ki tek yolumuz bu kalıyor "kamuda".
-
Film 2013 de koptu. O pespese gelen hicbir puan turu istemeyen 80 nin varsa gel vmy ol hangi fakulte mezunu oldugununda bir onemi yok. Iste bu cikisla insanlarin farkindaligi artti. Biranda ilgi alaka kpss a grubuna yoneldi. Akabinde pespese piyasa olusmaya basladi. Dershane piyasasi kitap piyasasi. Birbirinin aynisi olan kitaplar yazarlar. Biranda bir kitap cikartip un yapanlar birkac sene sonra akademi kurdular velhasil insanlara umut pompalandi kaymagini bu piyasa yedi. A grubundan daha oncede bol kepce alimlar yapilmiyordu belliydi nizami usulu hazirlanan farkindaligi olan kesimde belliydi. Son yillarda o nizam usulde sekteye ugramaya baslayinca alimlardaki surecler uzadikca vs 2013 den bu yana farkindaligi olan kesimde yigildikca kadrolar kimseye yetmez oldu. Cok degil 2 hafta once sgk basvuru surecinde yasanilanlar ortada kimse kimseye acimiyor saldiriyor. Simdi birde kurumici mevzusu tebelles oldu. Isler dahada sarpasardi. Kalite yukseliyor buda bir gercek. 2018 de kime sorsam masaALLAH 85 in altinda puani olan yok. Gecmiste 80 baremini gecince kendini bir yerlere atiyordun. Artik 80 puanda para etmez oldu. Butun bu issizlikte yuksek puan alip bos bos oturmanin yaninda ise bir bakiyorsun gecen guy aliminda 70 puanla bircok yerde sinava girme hakki elde ediyorsun. Burasi ise apayri bir sacmalik. A grubu resmen piyangoya donmus sansin varsa 70 ile izmirde guy olursun yoksa 90 ile sinav yuzu goremezsin. Calismak puan almak tek basina yetmiyor maalesef.
-
@can-mavi Akif hamzaçebinin konusmasını izledim. Dısarda keskin muhalefet yaparlar herseye. Hele de özgür özel. Herşeye tam bir muhalefet kafaları var. Ama iş kendi koltuklarına gelince ortak karara imza atarlar. Gecen gün yıne bır haberde izliyorum. Özgür özelin telefon faturası yüklü bir meblag gelmıstı. Ama ıs elestırı ye gelince elestırırler. Hanı fakir fukaranın hakkı vardı, nerde hak? Zaten bu kurumıcıne onay verdıler ya artık ıyıce riyakar oldukları belli oldu. Ayrıca neden hep aynı kısıler etkinlikte var. Neden cımere hazırlanan metni yollamayan arkadaslar hala var. Dersane hocaları da yalakalık yapacağına siyasilerle görüşüp bızım halımızı anlatabilir. Neyse neyse. Daha cok sey yazılırda
-
Arkadaşlar Kurum İçi Uzmanlık talebinin haksızlığına dair tüm her şeyi içeren bir yazı.Yazıda kariyer mesleklerin kaidelerini, kurum içinden bu yükselme şeklinin neden haksızlık olduğunu,yaratacağı sorunları bulabilirsiniz. Sosyal medyada sizde yayarsanız en azından açık bi şekilde oluşan huzursuzluk ve haksızlık dile getirilmiş olur.
-
Bence bu sefer tavsiyeye kulak vermek lazım
Şuan için yapılması gereken cimer e
Yazıp,-
Gelir uzmanlığı, defterdarlik uzmanlığı ve milli emlak uzmanlığı için Kurum ici sınava girecek sayısının minimum tutulmasını sağlamak
-
Bu haksızlığın bir daha yapılmamasını sağlamak
#KurumiciUzmanlıkHaksızlıktır
-
-
@can-mavi bir metin hazırlayın gönderelim. Konuya hakim olduğunuz için sizin kaleminiz daha güçlü olacaktır.
-
Elbet birgün Hakk, hakedene hakkını verecektir!..
Elbet birgün Hakk, hak etmeden elde edenin hakkından gelecektir !..
#kurumiçiuzmanlıkhaksızlıktır
-
@can-mavi Benim umudum tükendi. Koca bir yıl doğru düzgün ne kamudan ne kalkınma ajanslarından bir ilan gelmedi. Gelen ilanlarda da kurumlar referanslarla kendi personellerini seçiyor.Şimdi de yeni bir KPSS sınavı geldi çattı. Eğer böyle olacaksa KPSS de yapılmasın bu sınava ne gerek var? Devlet personel başkanlığının kapanacağının bildirildiği, kamuya güvenin iyice düştüğü bu ortamda biz maddi ve manevi niye emek veriyoruz? Kusura bakmayın ama Cimer de etkisiz beklentileri karşılamayan bir kurum bence. Bu kadar nitelikli gencin kamuya katacağı potansiyeli göremeyen, çözüm üretemeyen, haksızlıklar karşısında inisiyatif alamayan bir kurum vatandaş olarak benim gözümde etkisizdir, işlevsizdir. O yüzden kamuya girme hakkını kullanamayan biz genç dimağların Allah yardımcısı olsun demekten başka elden bir şey gelmiyor.
-
Ileti kaldırılmıştır.