Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@underw Hakkın yanında olduğunu söyleyen insanlar gücü ellerine alınca hakkında kendilerinin yanında olduğuna inanmaya başlıyor bir süre sonra. Sistemin izin verip vermemesi değil; insanın vicdanının,ahlakının izin verip vermemesi meselesi daha önemli. Yarın bir gün burada kendi ismini görmekten korkar belki insanlar da bunu yapmazlar belki.
Yöneticiler de silerse sorun değil. Birilerini rahatsız etmiş olmak yeterli. -
@underw Hocam sistemin buna izin veriyor olması onun doğru olduğu anlamına gelmiyor.Sayıştay klasik sınavının zor olması insanları buna mecbur bırakmış olabilir bir şey diyemem.Ancak sistem böyle diye bu eylemi savunmak doğru değil.
-
@luthor @onuktekin Hocam daha fazla uzatıp başlığı kirletmek istemiyorum. Benim itirazım insanların ad soyadlarının paylaşılmasınadır. Bu doğru değil. Herkes bir şekilde fırsatları değerlendirmeye çalışıyor bunu yaparken etikten ahlaktan uzaklaşıyor olabiliyorlar ancak adaleti sağlama yöntemi bu olamaz.
-
Bu tarz listeler ifşa etmek çok yanlış bence. Bir kere burada en başta suç ösym nin önceden ilan etmiş olduğu tarihle aynı tarihe sınav koyan kurumun. İkincisi insanlar sınava başvurmakta bence haksız değiller, çünkü sınav başvuruları bittikten sonra pekala söz konusu sınavlardan birinin tarihi her hangi bir nedenle değişikliğe uğrayabilir. Sonuçta böyle şeyler daha öncede oldu. Olaya bu taraftan da bakmak lazım. Kurumların ve bu sınav sistemini tasarlayanların düşünmesi gereken hakkı hukuku umudunu bir kaç sınava bağlamış insalarda aramak çok saçma.
-
Belki Rekabet gelince Sayıştay'dan taviz verip burayı tercih etmişlerdir.Zevk için yapan varsa aynı duyguları besliyorum ama tercih ederse hakkıdır
-
Ortada ifşalık bir durum yokki.Listeler açık zaten isteyen herkes neyin ne olduğunu görebiliyor.Arkadaş bence konuya dikkat çekmek adına yapmış ve kötü bir niyeti olduğunu düşünmuyorum.Ayrıca kurumlar yanlış yapıyor diye bu yanlışa sığınmak ve mevcut durumu haklılaştırmak tamamen vicdan rahatlatması.Bende uzatmak istemiyorum çünku bu tartışmalar sonuca götürmüyor.Girenlere başarılar.
-
@onuktekin bak bak kafaya bak. Sanane kimin hangi sınava gireceğinden aklınca bi de gidip isimleri çıkarmış.
Sayıştaya girecektim ama işletme lisans mezunu olduğum ve iktisat yüksek lisansım olduğu için rekabet daha gaanti geldi ve rekabete gireceğim. Sen kimsin kafana göre isim çıkarıp aklınca
Düzenlenmiştir.
-
@fernando-reges Hocam öyle yapanlara bir şey demiyor kimse. Geçen senelerden tecrübelerime göre bu listenin çok çok büyük kısmı Sayıştay sınavında olacak siz de göreceksiniz. İnsanlar bir şey yaparken yapacağı şeyin getireceği sorumluluğu, yükü düşünmelidir.
@resolution ifşalık bir durum yok listeler herkese açık ben insanların net görmesini istedim. Sayıştay sınavının ertelenme sebebi teknik aksaklıktı ertelenmeyeceği gayet açık. Sadece bu sınava değil diğer sınavların listelerine de bakın. Listesi olmayan sınavların başlıklarındaki iletilere bakın ne kadar çok kişinin başvurup başvurup gelmediğini göreceksiniz. Bu durumdan değil de isimlerinin yazmasından mı rahatsız olunuyor? -
@fondra Sizin durumunuzdakilere bir şey diyen yok. Maşallah terbiyeniz de çok güzel. Çok kaliteli birisiniz belli ki.
-
uygunsuz üslüptan dolayı silinmiştir
-
@onuktekin kral senin puanın kaç?
-
@fondra Kendini anca böyle ifade edebiliyorsun sorunun bu.
-
@onuktekin Liste yapıp ismini paylaştıklarinizdan birini dershaneden tanıyorum. Şimdi o ara Sayıştay sınavının ertelenme ihtimali vardı. Ne olacağı belli değildi. Arkadaş hatta başvurmaya gönüllü değildi. Dershane hocamız sayistay sınavı iptal bile olabilir, o kadar emek verdin, emeğin boşa gitmesin diye arkadaşı ikna etti. İlk başta ben de çok kızdım aynı anda iki sınava başvurup hakka girilmesine. Ama insanların içinde bulunduğu durumu bilemeyiz. Sonuç olarak başvurusu kabul edilenler 90+ puan alıp rüştünü ispatlamış arkadaşlar, emek vermiş karşılığını almış arkadaşlar. İnsanları tanımadan yorum yapmak çok anlamsız oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
@onuktekin ertelenmeyeceği nasıl açık olur bunun garantisini kimse veremez bence. Daha önce de bir çok sınav başka tarihlere alındı bu konu önceden adayların bilebileceği bir durum değil diye düşünüyorum.
-
Kişisel verileri koruma kurumu taban puanları belli olmuş tahmini 79 dolaylarında. Bir kez daha gördük ki üst kurullar için yds nin önemi çokmuş. Rekabet kurumu 50 yds puanı şartı koysaydı 85 ile kapatabilirdi ben yine yds şartından dolayı başvuramazdım:))
-
@rootofallevil Evet hocam aynen öyle. Kvkk istediği puan türünde ben üçüncüyüm ama YDS puanım o ara yoktu, Eylül YDS sınavının sonuçları beklenmedi. Şimdi YDS puanım 86 ama başvurular bitti, elimizde patladı.
-
@onuktekin o yaftaladığınız 17 kişiden biri de benim siz kim oluyorsunuzda başkalarının isimlerini afişe ediyorsunuz burda.. evet iki sınav aynı gün olduğu halde rekabetin sınavınada başvurdum ve sayıştayın sınavına girmeyi düşünüyorum ne malum ilk gün sınavımın çok kötü geçmeyeceği ya da rekabetin sınavının ertelenmeyeceği aynı şey vergi müfettişliği sınavında da oldu ve sınav ertelendi sınav çakışıyo diye başvurmayanlar başvurmadığıyla kaldı tekrar başvuru alacaklar mı belli değil..bile bile aynı güne sınav koyanlara tepki göstereceğinize çalışıp puanını almış sınava girmeye hak kazananlara tepki gösteriyorsunuz o puanlar öyle kolay alınmıyor gece gündüz çalışıyor insanlar sınava girmek için küçücük bir ihtimali bile olsa başvurur yani sizi hiç ilgilendirmez bu, millete laf yetiştireceğinize daha fazla çalışın da onlar yerine siz girin sıralamaya
-
@eeyore13 18! Ben kimseye laf yetiştirmiyorum. Benimki laf yetiştirmekse sizinki de öyle olmuş oluyor. Sınavınıza odaklanın boşverin beni siz.
Kimseyi de yaftalamadım. Şu durumda yaptığım hata sınav sonucunu bekleyip ona göre kişileri yazmamış olmam oldu.Yani asıl niyeti isteği Rekabet olanlara haksızlık etmiş oldum. Eğer içiniz rahatsa bunu yaftalama olarak görmemeniz gerekir zaten. Bir şekilde kendinizi bahanelerle-sebeplerle rahatlatıyorsanız bu kadar dert etmenize gerek yok. Ben olsam ve içim de rahat olsa: "Başvurdum,yine olsa yine başvururum" derdim puanların nasıl alındığıyla ilgili tek kelime etmedim. Hatta puanlarla ilgili hiç bir şey demedim. Sınava başvuru konusunda yazdım hepsini.Kimin ne şartlar altında çalıştığını Allah biliyor.Kaldı ki emeğe saygısı olan insan bu tür konularda daha hassas davranır. Benim neye tepki gösterdiğim ortada aynı şeyleri tekrar tekrar uzun uzun yazmayacağım. Siz de yaşarsınız illa ki, siz yazarsınız sonra.Yarın bir gün sizin yerinize kuruma başkası seçilir sonra o kişi kurumdan kuruma atlar referans üstünlüğü sayesinde siz yine mülakat mülakat dolaşırsınız.Aynı dönemde hiç birine başlayamadan 3 ya da 4 mülakattan başarılı çıkan biri vardı. Sonunda çok şükür birinde karar kıldı.Yerine yedek belirlenmemişti.Bunun gibi olaylar işte.Sonra haktan hukuktan siz de dert yanarsınız.Yok ama siz "Sistem böyle","Sistem buna izin veriyor.","Bu hep böyle geldi böyle de gidecek anlaşılan." dersiniz.Ya da demezsiniz. İnşallah bunları yaşamadan anlarsınız anlattıklarımı.
Girmeyeceği sınava başvuranlaraydı tepkim. Listeye girerse sınava gideceklere hiç bir lafım yok; olmasının da imkanı yok. Siz de bu bahsettiğim kişilerdenseniz üstünüze alının hepsini.
Listeler ayan beyan ortada, oradan bakıp isimleri yazdım sadece.Herkesin konuştuğu şeyi ortaya koydum.Neyse liste de silindi zaten.
Konuyu da daha uzatmak yersiz.Bir yere varabilecek bir diyalog gelişmeyecek burada. Sınava girecekleri daha fazla bu konuyla meşgul etmeye gerek yok. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Burada rahatsızlık verdiğim sınava girecek üyelerden özür dilerim. Başarılar dilerim hepinize. -
Ne kadar sinirli abiler-ablalar var burda ben sakince sorumu sorup gideyim. Sınavın nerede yapılacağı belli mi arkadaşlar? sanırım kaçırdım bu bilgiyi.
-