GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@emr aynen öyle. Benimde demek istediğim tam olarak bu. Böyle bir ihtimal var. Belki başka bı ülke sayiliyordur ama yabancı ülke sayilmiyordur. Zira bı çok şeyimiz ortak. Memurlar askerler vs vs. Tabi kesin demiyorum. Sadece ihtimal.
-
@gencburokrat eksik olan soru enfalsyonda niye yuksek faizle borcalniriz sorusu
-
@kaimoğlan murat güzelliye sordum hocam soruyu türk vatandaşı olmalı bu soru bilgisiyle dedi değilse yanlış sorudur dedi.
-
@zenginmemur ne vardı hocam
-
@zenginmemur dostum yorumluyorum ve kesin diyorum var mı bir diyeceğin. Her sorunun altında kendi cevabını doğru çıkartmak için çırpınıp duruyorsun bir kere de sus da anlamaya çalış. Ben ikilemde kaldığım hiçbir soruda kesinlik ima etmiyorum mesela itiraz defi sorusunda defi yaptım soruyu yazdılar gözden kaçırmışım gitti soru itiraz etmedim böyleydi şöyleydi diye. Eğer gönlün olacaksa tamam piyasanın uyruğuna göre paranın cinsine göre hepsi iç borç okey? Git soruya itiraz et iptal etsinler sen de rahatla biz de rahatlayalım. La havle vela yaa
-
@baybatur ben de kendi görüşümü belirttim, sakinim kardeş Kıbrıs’ı 81 vilayetten biri sananlar var ben bunu anlayamıyorum sadece.
-
@bg2603 ahahahaga ben
-
@alika28 Ben zaten sizin dediklerinize katılıyorum sadece sorunun daha net olması gerektiğini dile getiriyorum. Piyasanın uyruğuna göre değerlendirmem gerektiğini bilseydim bende tr deki yabancı şirketten yabancı para ile alınan borç şıkkını işaretlerdim . Kriter teferruatsa iç borcu tanımlarken kriter kullanan maliyeciler yok yere ayrıntıya boğuluyor. Şıklara bakın tr geçeni iç borç yapıp geçin diye anlatan bir maliye hocam olmadı benim. Hep kriteri mutlaka verir diyen hocalarım oldu. belki o yüzden şaşkınım hepsi bu. Soru hakkında tartışmak ya da doğru çıkmak gibi bir gayretim yok , zaten yanlış saydım tek temennim sorunun hakkaniyete göre değerlendirilmesi. İyi forumlar.
-
@gkhn-gnr iste kelimesine kadar hatirlamiyorum ama yabanci para ile borclanma oldugundan ic borc olarak alamayiz en yakin cevap buydu
-
@gazialabörü buradaki mevzu başka kardeş. Burada gib gibi düşünmeye çalışıyoruz. Yoksa Kıbrıs'ın başbakan i da var ayrı bir hükümeti de. Ama piyasa yabancı sayiliyormu o mesele
-
@obra ingiltere türk vatandaşı tl idi
-
@baybatur aynı sayılma ihtimali var mı gerçekten böyle mi düşünüyörsun
-
@baybatur kıbrıs ve türkiyeyi aynı piyasa aynı ekonomi aynı bütçe olarak falan mı görüyosunuz? Şaka mı bu?
-
Ortalama olarak doğru yanlış sayılarınız belli oldu mu arkadaşlar ? Benim 78 doğru, 11 kesin yanlış, 11 de tartışmalı (doğru veya yanlış olabilir) var. Ankara için başvurdum.
-
@zenginmemur evet hocam. Yüksek faiz ve uzun vadede niçin borçlanırız gibi birşeydi.
-
@noturns dostum şunu demek istiyorum teferruattan kastım iç borç tanımı ülke sınırları içinde yerli veya yabancı para üzerinden yapılan borçlanmadır bu kesin ve net. İç borç denilince aklımıza ilk bu gelecek ama teferruatında piyasanın uyruğuna göre paranın cinsine göre ayrımlar yapılmış. Neden onu da açıklayayım. Mesela abd doları baz para abi tamam mı dolaşımı yüksek tün dünyada kullanımı hakim. Sonuçta bu adamda borçlansa (borçlanmaz ya teorik olarak bakıyoruz) yüzde seksen abd doları borçlanacak e adamın parası da dolar işte buradaki karışıklığı teorik olarak engellemek için böyle bir ayrıma gidilmiş abd türkiyeden abd doları olarak borçlanırsa iç borcu gibi olur çünkü adamın zaten parası dolar e bu karışıklığı gidermek için de kardeşim bu iç borç olsun ama şu kritere göre olsun demiş teorisyen. Bunu ön plana çıkarmış. Bilmem anlatabildim mi vallahi yoruldum şu soruyu açıklarken bilmiyorum artık doğru mu yanlış herkesin doğrusu kendisine artık
-
@obra gençler sakin olun. Diğer şık lar her türlü yabancı oluyor diye acaba böyle bı ihtimal olabilirmi dedik. Arkadaşlar da orada bizim bankacılık sistemimizin yürüdüğünü söylediler. Hepsi bu. Sakin olun yani
-
Şaka gibi. Şu soruya 3 saattir burada tartisiyorsunuz. Hayretler içerisindeyim. Hiç mi soru çözerken denk gelmedi ? Hadi denk gelmedi diyelim mantık yurutemiyor musunuz.
Ha şunu anlarım bilmeyen adam soruda detay verilmediginde piyasanın uyruğuna göre çözülmesini gerektiğini bilmiyor olabilir ok.
Ve bu soruda detay verilmemişti. O zaman piyasanın uyrugi kriteri onceliginiz olacak.
Türkiye PIYASASINDA bulunan ıngiliz bankasından yabancı para türünden borçlanma doğru cevap.
Banka nereninmis. Para hangi devletin para birimiymis bunlarla ilgilenmiyoruz bu soruda.
PIYASA NERESİ? TÜRKIYE. Başka piyasası türkiye olan sık var mi? Yok. Hala okuyorum ee ama kıbrıs yavru vatan orada bizim bilmem ne diyenler var. Kibris'in ayri bir Cumhuriyet oldugunu bilmeyen insanlari üzmemek için birşey demiyorum.
Bu sorunun cevabı net açıklanınca öğrenirsiniz. Allah aşkına şunu artık tartismayin ya.
-
@futureguy Enflasyon donemlerinde nicin uzun vadeli borclaniriz tarzi birseydi soru cevap ta tüketimi azaltmak tarzindaydi yanlis hatirlaniyorsam.
-
@ilanmılano aynen hocam