GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@fernando-reges banada en mantıklı si o geldi. Çünkü diğer siklar ya uyruğunda göre ya paraya göre yada kişiye göre yabancıydı. Ama Kıbrıs i başka bı ülke olarak almislarsa cevap o da olmaz
-
@baybatur Kıbrıs başka bir ülke tabi hocam. Kredinin alındığı piyasaya bakmak gerekiyor o yüzden Türkiye'deki İngiliz bankasından alınan cevap.
-
Arkadaslar o 440 sonuclu soruya ugrastim ugrastim yapamadim sonra bi soruya baktim 9 taneymis 5 gitmis ee geriye 4 kalir dedim 4 hangisiyle tam bolunurse odur dedim sacmaliga bakarmisiniz
-
@hdbekosa Bu mantıkla bakmak gerektiğini ilk defa duyuyorum. Acı da olsa öğrenmiş oldum. Her hocakriter verilmeden bu sorular çözülmez diye dayattığı için akıl yürütme yoluna girmedim bile.
-
Arkadaşlar iç borç sorusunun cevabı gayet netti. Türkiyede faaliyet gösteren bir ingiliz bankasından yabancı para üzerinden yapılan borç. Bence kesinliklr tartışmasız bu olacak. Mesela hsbc bir ingiliz bankası. Devlet gitti bir yatırımın finansmanı için bu hsbc’den dolar üzerinden borç aldı. Şimdi buna dış borç diyebilir miyiz? Ya da daha basit bir örnek vereyim beşiktaş vodafone arena yapımında ing bankasından (hollanda) 5milyon dolar borç aldı çatı yapımı için parayı hollandadaki ingden değil türkiyede faaliyet gösteren ing türkiyeden borçlandı. Kulübün iç borcuydu. Günlük hayata oturtursanız daha iyi anlarsınız demek istediğimi.
-
@bg2603 emeği geçenlerden Allah razı olsun
-
@antoniogramsci doğrudur hocam ama Kıbrıs'ın statüsü çok karışık. Bizden başka ülke olarak tanıyan yok zaten. Bir de memur falan gönderiyoruz. Ayrıca asker falan gönderiyoruz.
-
@noturns Kesinlikle sınavda şıklara ve soruya dikkat etmek lazım. Ben de defi ve itiraz sorusunda aynı hataya düştüm. Dershanede hoca defi hakka itiraz olaya dayanır hak görürsen işaretle demişti. Sonuç ortada
-
@baybatur Ayrı bayrağı, meclisi, cumhurbaşkanı, başbakanı var. Bizim devlet tezimiz KKTC'nin ayrı devlet olduğu yönünde zaten.
-
@alika28 soru kökü tam olarak neyi soruyordu?hangisi iç borç mudur yoksa dış borç mudur?
-
@alika28 dostum şıklardan üç tanesi tanımlamaya göre zaten direk iç borç sayılır. Tartıştığım nokta kriterin verilmemesi, neticede her şık kendi içinde iç borçtu. Kimi piyasa uyruğuna göre, kimi para birimine göre, kimi vatandaşlığa göre. Soru kökünde hata olduğunu düşünüyorum. Çok genel bir tabirle hangisi iç borçtur dersen hepsi iç borçtur ama kritere göre değişir.
-
5 yilda odenecek ana para ve faiz sorusunda 1050000 bulan yokmu?
-
@beveridge-eğrisi Var da patladk herhalde 2.yıln anaparası azalnca faizi de azalır detaya bak
-
@beveridge-eğrisi o birinci yil ikinci yil soruluyordu
-
Ya su ic borc sorusunu kesin olara suydu diye yorumlamayin.Soru koku bariz yanlıs.Net cevap yok o soruda
-
@antoniogramsci arkadaslar kıbrısda askerlik yaptım bankalar hep aynı garanti ziraat fln buradaki gibi tl kullanılıyor kesinlikle kıbrıs olmaz
-
@pablomu hocam gercekten hatırlamıyorum şu kanun olan neyin cevabıydı bir de net dış yatırım neyin cevabı bu 2 soruyu hatırlamıyorum
-
@zenginmemur işte anlatmak istediğimi anlayan biri
-
@fernando-reges kral bi soruydu valla
-
@escobar tamam iste ic borc o zaman