GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Arkadaslar engel egrisi ile ilgili soruda yanlisi mi soruyordu dogruyu mu ?
Birinde miktar eksenine dik gelirse gelir esnekligi sonsuz olur diyordu.
Diger şıkta luks malda pozitif egimlidir diyordu
Digerinde engel egrisi gelir eksenini kesiyorsa gelir esnekligi 1 den kucuk diyordu
Diger şıkkı hatrlamiyorum
Böyleydi dmi soru -
75 Net dış yatırımlı olan soru neydi arkadaşlar
-
@kubrabaris doğruyu istiyordu
-
Getiriyi TC üzerinden yok azalmaya başlıyor burda falan yok saga dönmüş diye yorumlayamayiz millet , bakın uzun dönem maliyet fonksiyonu getiriyi bize verir acib okuyun ,kısa dönem verim uzun dönem getiridir.simdi orda bilerek bize uzun dönem TC vermiş diyor ki bak bu uzun dönem azalarak artan TC , AC fonksiyonunun bu durumda negatif olduğunu gör artan getiriyi yapıştır diyoo
-
@aspirin, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@alika28 Bir kişide eline sağlık dememiş. Emek vermişsin teşekkürler.
Sağol kardeşim dünyayı bu güzellik kurtaracak.
-
@moonlight, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@istatistikçik Hocam sen bize tavsiye vereceğine aç kitaba bak bakalım TC nin negatif eğimli olduğu 1 tane grafik var mı? Bizim elbette eksikliklerimiz çok ama bu soruda değil , TC daima pozitif eğimlidir , yataya doğru kıvrılıyorsa maliyet AZALIYOR getiri ARTIYOR , dikeye doğru kıvrılıyorsa maliyet ARTIYOR getiri AZALIYOR demektir .. Soruda da maliyetler yatay eksene kıvrılıyordu yani “MALİYETLER AZALIYORDU BU NE DEMEK GETİRİ ARTIYOR DEMEK” .. ikna olman için açıklama gereği duydum hala azalan diye direteceksen yapacak bir şeyim kalmadı benim , millete yetersiz derken bin düşün bir söyle
-
@tugaygunes Ve orada alternatiflerden bahsediyor onu geçtim fayda maliyet performansa özel zanneden maliye pek çalışmamıştır bence tam tersi program için de çok önemlidir
-
@m-ali34 hangisi ulusal servete dahil edilmez soruydu. Cevabı da ulasal mali varlıklar idi.
-
@kubrabaris hangisi doğrudur? Cevap, lüks malda pozitif eğimlidir.
-
@vural cook tesekkur ederim
-
@atlantiss23 % % eminim cevap zihni kayit
-
hadi başka soru tartışalım:D muhasebede ayın sonunda kira bedelini alıyordu sözleşme bir sonraki ayın başında başlıyordu. O soru ne olacaktı ben 4000 gelecek aylara 8000 gelecek yıllara yaptım ama çok emin olamadım
-
@fatihmavcu uzun donem ac negatif egimliyken olcege gore artan getiri mevcuttur. Lrac pozitif egimli yani artiyorken azalan getiri. Burada azalarak artiyordu ve bu yuzden azalan getiri.
-
@kubrabaris, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Arkadaslar ORTODOKS sorusunun cevabini ne yaptigimi tam hatrlayamiyorum ama hangi şık oldugunu hatrliyorum . Hatrlayan varsa cevap A grubunda hangi şıkti yazabilirmi rica etsem ?
Faiz düşer-milli gelir artar- faiz düşer A grubu a şıkkı. Bunu yaptım emin değilim
-
@istatistikçik, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@moonlight abi eğer üretim miktarıyla tc verilseydi grafikte evet haklısınız ama ölçek büyüklüğü diyorum bunda anlaşılmayacak ne var.
-
@moonlight kardeşim sen o grafikte eğrini azaldığı dünüyosan sana diyecek bişey yok o eğride tc azalarak artıyor . ARTMASI için eğrinin negatif eğimli olması lazım.bide tc nin azaldığını hiç gördünüz mü demişsin tc=tvc+tfc yani sabit + değişken maliyet bunlardan biri azalırsa azalır hatta sıfır bile olur cevap azalan
-
@gkhn-gnr azalması olacak büyük yazdığım yer
-
@eliff ölçege göre artan getiri üretim faktörleri belli bir oranda arttırıldığında çıktının bu orandan daha fazla artması ölçeğe göre artan getiridir. üretim artarken tm azaldığı nerede görülmüş. önemli olan üretim faktörlerini %10 arttırdıgında çıktının %10dan fazla arttığı durum ölçeğe göre artan gettiridir. üretim artacak toplam maliyet azalacak böyle bir şey mümkün mü en yüksek ölçeğe göre artan getiri olsa tm yine artar, ama çıktı onun çok üzerinde artar. ac veya mc ile karıştırılıyor galiba
-
@nopainnogain Diğer olağan gelir ve karlar 40 bin deniyor ama ben öyle bir şık hatırlamıyorum
-
tc bir kere azalmaz, olmaz ya oda en kötü ihtimal sabit kalır üretim arttıkça tm geri gider mümkün mü arkadaşlar?