GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@kaimoğlan Fayda maliyet analizi dediği için yaptım. Nurettin Bilici'de program bütçe daha basit geçilmişti.
-
Ben de performans yaptim arkadaşlar. Fakat pareto ya gelip bakınca program olduğunu anladim. Bence pek tartışılacak bir şeyi yok artık sorunun pareto en güvenilir kaynaktır gözümde.
Bu arada 3. Girişim sınava. Öncekilerde de başarılı olmuştum. Ama mulakat özürlüsü olduğun için hala buralardayim. En seçici sınav kesinlikle buydu. Herkese başarılar -
@bydaler tr=tc kar minimizasyonudur
-
@2761 ben genis birakirsam araligi 83 filan bekliom ama insallah daha ustu olur hocam
-
@davetsiz Özürlüsü değilsindir hocam yüksek yerlerde alçak tanıdıkların yoktur.
-
@tahkikat Hocam kitapta programi anlatirken fayda maliyet analizinden bahsetmedi diye bu analiz teknigi yok anlamina gelmez diye dusunuyorum. Neyse epey uzattik zaten bu sorunun cevabini
-
@dmt_gml o hasıla maksimizasyonu hocam
-
Sınava kolay diyenleri anlamıyorum. Geçen yıl bile bu kadar tartisma olmamişti. Her soruda ayri tartisma var
-
@baybatur cevap bence %20
-
Kar maksimizasyonu koşulu
1.mc=mr
2.mc artıyor olacak.Tr=tc hasıla maksimizasyonudur
-
@gannicus kar minimizasyonu ne o zaman
-
@bindokuzyüz3 ayni soru degil malesef
-
@kaimoğlan Anlatmak istediğim Bilici'ye göre performans programdan çıkarken, Pareto'ya göre program performanstan çıkıyor. Fayda maliyet analizinden kastım, programı sadece fonksiyonel mantıkla açıklaması. Yani bütçedeki harcamaların sınıflandırmasından bahsetmesi ve performansta ise buna ilave olarak ölçümün yer aldığını söylemesi. Neyse.
-
@eliff satış fiyat uzerindennsoruyirdu cevap %20 arkadaslar
-
@dmt_gml hocam kar minimizasyonu mr=mc ama mc nin azaldıgı yer degil miydi?
-
@bydaler hocam biraz fazla ezbere konuşuyorsun bak mantıken düşünsen bile toplam maliyet toplam kara eşit olursa kar maksimizasyonu olmaz minimizasyon olur. Erdal hocayı çok iyi bilirim kitabından öte bu dediğini duysa çok üzülürdü. Tr nin tc den en fazla farkı olduğu nokta karın en fazla olduğu noktadır. Tr=Tc durumu başabaş noktasıdır kara geçiş ve zarara geçiş olarak 2 noktada sağlanır
-
@dmt_gml yukarı da yazdım hocam kar maksimizasyonu koşulu
- Mr=mc
- MC artıyor olacak
-
@gannicus ben kar maksimizasyonunu sormadım
-
@merve06 mc nin arttırın hocam. Kar minimizaayonu oluyordu galiba sizin o dediğiniz
-
@a-okun yani Tr>Tc olduğu yer kar max olur dolayısıyla Mc artıyor durumu söz konusudur o noktada