GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@asavran09 hayırlısı olsun kardesım insallah kalırsın mülakata .
-
@fridakahlo Çıkmış soru ile alakası yok o sorunun nasıl bu kadar unutkan oluyorsunuz anlamıyorum bu sınavda soru içinde birim maliyet geçiyor mu?Tamam sen Adem Kılıç İmece gibi muhteşem maliyecilere inan Ben bana 35 net yaptıran bu işi hiç bilmeyen Paretoya inanıyorum
-
maliye kpss'de benimde 32 netim var. bütçe sorusu program bütçe net.
84+ bekliyorum guy için. istanbul.
-
@shanks otonom tüketim 200 diyordu. C=0.75 t=0.20. devamını hatırliyamadim.
-
@baybatur Ne yaptım acaba ya hiç hatırlamıyorum zor sayılacak bir sorumu peki
-
Esneklik 0.4 konusunda hemfikir miyiz arkadaşlar?
-
@shanks bence kesinlikle. Arkadaşlarda zorlanmış lar. Y yı soruyordu. Siklarda 300 400 500 600 vardı.
-
Sınav geçmiş yıllara kıyasla zordu deniliyor ama buraya yazanlar genelde 80 üstü bekliyor. Ya yüksek bekleyenler yazıyor yada bu gruptakilerin sinavı iyi geçti. Benim 76-77 net gelir heralde muallak soruların durumuna göre max 78-79 olabilir. Herkes için hayırlısı olsun.
-
@gencburokrat aynen hocam o kesin
-
@baybatur En iyisi yanlış saymak o zaman sağol
-
Dguydaki uyarma/kinama sorusu=guydaki program /performans butce...gereksiz tartismalar gereksiz bas agritmalar
-
@sinan Buradakiler bu işi çok ciddiye alanlar Sınav çıkışı iki kişiye çok basit bir şey sordun hiç bir fikirleri yoktu
-
Arkadaşlar bir sorunun doğruluğu ya da yanlışlığı konusunda iddia ortaya atanlar bunları sağlam kaynaklarla kanıtlarsa hem tartışmalar kısa sürer hem de sonraki sınavlar için fikir sahibi olmuş oluruz. Ben iddialı olduğum soruları çıkmış soru ve çözümleriyle paylaştım. Kaynak, kanıt paylaşmadan bu sorunun cevabı budur kesin diyenlere de pek itibar etmeyelim. Herkes kendi yaptığının doğru olduğunu ispatlamak istiyor ama gerçekler öyle değil maalesef.
-
Yanlışlarımızı da kabul etmek gerekir, sonuçta daha önümüzde çok sınav var.
-
@zenginmemur hocam orda kaçırdığınız nokta firma toplamda 8 mal satıyor onun üzerinden yuzdelik kar hesaplanicak
-
@baybatur net hatırladığım soru
Co=2000
Mpc=0.75
t=0.2 ise gelir nedir ?Y=Co+Cyd formülü ile çözülüyordu
Y=2000+0.75Y(1-0.2)
Y=2000+0.75Y(0.8)
Y=2000+0.6Y
Y-0.6Y=2000
0.4Y=2000
Y=500 -
@beveridge-eğrisi 24.04.2012 GUY 65. soru elimdeki kitap Adem Kılıç 2018/ Usta kitabı sayfa 698
"Devletin yüklendiği görevleri yerine getirebilmesi bakımından gerçekleştirdiği hizmetler ile bunların birim maliyetinin önem kazandığı,istenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için alternatif programların maliyetini ve her bir program uygulaması ile elde edilmesi söz konusu sonucun karşılaştırılması suretiyle başarının değerlendirilmesine olanak sağlayan bütçeleme sistemine ne ad verilir ?sorunun birebir aynısı olması gerekmez burada da birim maliyetten bahsetmiş hatta fayda maliyet analizi dememişte farkılı şekilde tanımlamış, tanımdan da anlaşılacağı gibi program bütçeyi kapsıyor arkadaşlar ama fayda maliyet analizi de dediği için performans çıkıyor cevabı
-
@jkeynes hocam ben burada aklım bütçe dengesine gitti bu 500 tl üzerinden birde 0.20 düştüm
sonucu 400 buldum o da yanlış oldu -
@fridakahlo Optimal çıktı nerede peki? Neyse birader sen çok bilgili sayısız yanlış ile dolu olmayan Adem Kılıç ile devam et ben pareto ile devam ederim
-
@jkeynes aynen ben de öyle yaptım. Sadece soruda reel gsyh diyordu ama zaten fiyat falan yoktu dikkatlice baktım 500 olması gerekir.