GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@beveridge-eğrisi aynen bende ozkan hocadan ders aldim ve optimali gördüm gerisini okumadim programi yapistirdim
-
@a-okun dosttum tabiki haklı olabilirsin bazen çok zor soruları doğru yapıp çok kolay soruları yalnis yapabiliyoruz sınav ortamı
-
Neyse herşey birbirine girdi cevap zaten mc artarken net.
-
Arkadaşlar iktisatta şekil sorusunda dikey eksen de AC mi vardı TC mi?
-
@gannicus evet aynısını dedim ben de mr=mc mc artarsa kar maksimumu ama mc=mr ve mc nin azaldıgı yer ise kar minimizasyonu arkadasımız kar minimizasyonunu sormuştu ona istinaden yazdım hocam.
-
Şu %20'ye nasıl ulaştınız arkadaşlar? Çözümünü yazarsanız memnun olurum.
-
@falanfilan tc
-
@tahkikat on tane mal var. Altısı yüzde 45 karla. 100 TL desen malın bı tanesine. 6 tanesinin satış fiyatı 145 olur. İki tanesi de yüzde 10 zararla. Yani 90 TL den satılmış. 6145= 870. 290 =180. İki tane si de aldığı fiyat tan satar. Yani 200. Şimdi topla hepsini. 180+200+870=1250. Bu toplam satış fiyatı. Alış fiyatı üzerinden yani maliyeti hesaplarsak 10*100=1000. Kar ne 250 TL. Şimdi ortalama satış fiyatı ne burada. 1250/10=125. Cevap ortalama satış fiyatı üzerinden karı soruyordu yani 250/1250=20.
-
@baybatur bn yüzde 25 buldum hocam budami yanlid simdi
-
Son durumda nedir simdi 100 soruda tamam mı?
-
Otonom 500 sorusu nedir hatırlayamadım
-
@tahkikat hocam kesinlikle performans bütçe sistemi cevap..zaten çıkmış sorularda var hem Adem Kılıç hem İmecede inceleyip yakalayabilirsiniz.Piyasa kitaplarını çokta dikkate almamak lazım..
-
@bybredd aydin yazdim kac beklysunuz?
-
@fridakahlo program net.
-
@fridakahlo allah aşkına şu çıkmış soruyu burada paylaşır mısın?
-
@asavran09 80 üzeri ama muallak soru çok var . Siz ?
-
Arkadaşlar şu çarpan sorusunu ben de 500 buldum sadece bir tuhaflık vardı. Normalde otonom harcamalarla denge gelir düzeyindeki artışı bulabiliriz. Soruda direk denge gelir düzeyi nedir diye sorulmuştu. Fark eden var mi
-
@zenginmemur malesef yanlış hocam. Son dk da gib ters köşe yaptı herkese. soru ortalama satış fiyatı üzerinden yüzde kaç kar eder diye bitiyordu. Maliyet üzerinden olsaydı o zaman 25 ti cevap
-
@bybredd belki 78 belki 79 ya da 80 78 alti gelmez hayrlisi
-
@falanfilan ben soruda bir tuhaflık olduğunu düşündüm . 500 den 100 vergi düştüm 400 buldum sonucu . Ama herkes 500 diyor büyük ihtimal 500 .