GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@aspirin bende yazamıyorum soruyu ama emin olarak bir şey gördüm itirazdan ayrılan o yüzden yapmıştım ama çoğunluk itiraz diyor hayırlısı artık
-
@aspirin hocam alakası bile yok. İtirazı soruyordu. Borcun hiç dogmadigini yada sonlandığı ni iddia eden diyordu. Bu itirazdir. Dedi de borç vardır ödeme sadece
-
@aspirin hocam böyle demiyordu kesinlikle borcun doğmadığı diyordu cevap itiraz
-
@merve06 Ben itiraz yaptım da defi diyenlerin gerekçesini anlamaya çalışıyorum
-
@a-okun hocam ayrılan kısmı oydu işte. Borcun hiç dogmadigini yada sonlandığı ni iddia eden diyordu
-
Arkadaslar aciklandiimi bilmiyorum da gercekten konuyu ogrenmek istiyorum neyi anlamadim merak ediyorum ortodoks keynes sorusunu bi aciklar misiniz
-
Aynısını sormuşlar
-
@aspirin Soruyu hatırlamıyorum maalesef
-
@baybatur hiç doğmadığı diye bir şey yoktu kesinlikle buna eminim.
-
@baybatur hocam ben soruyu yanlış okudum o zamn çünkü hatırladığım kadari ile 10 birim mala sahip firma bunlardan 6 sini %45 kar 2sini %10 zarar la satılıyor satıcının karı m kadardır böyle anladım soruyu ben demekki yanlış okumusum
-
@a-okun sonuç ta borcunu kabul etmiyordu. Kabul etseydi de zamanaşımı gibi sebeblerle odemeseysi o zaman defiydi. Bu itiraz
-
Borçlunun, alacaklının hakkının doğmadığını veya artık mevcut olmadığını ileri sürmesine İtiraz denir.
Defi: Borçlunun alacaklının hakkını kabul etmekle birlikte, özel nedenlerle bu hakkın dava yoluyla istenemeyeceğini öne sürmesine def’i denir.
Soru tartışmaya bile kapalı. Cevap net itiraz
-
@aspirin ben de odemezlik def'i mantığı ile kıyaslayıp def'i şıkkını işaretlemiştim, demek ki soruyu yanlış okudum ya da .....
-
Ortodokslara göre .... hem de .... ile para arzı ve para talebi dengesi sağlanırken Keynesyenlerde .... para arzı ve para talebi dengesi sağlanır buydu galiba soru
-
@fatoss21 satıcının karı ne kadardır diye soramaz çünkü ne alış fiyatı belli ne satış fiyatı. Biz veriyorduk rakamları. Yüzdesini soruyordu ama ortalama satış fiyati üzerinden
-
@walrass06 evet hocam para artmasi faiz artmssi azalmasi gibi karma şıklar vardi cevap ne peki
-
Tamam itiraz olsun abiler ablalar. İki taraftan biri yanlış okumuş o zaman. Gerilmeye gerek yok.
-
@duyguuu37 keynese göre para talebi faiz esnekliği sonsuz olduğu için para arzı arttığında ufak bir faiz düşüşü para talebi ve para arzını dengeye getirir.lakin ortadoks yani monetarist lere göre paranın faiz esnekliği düşüktür , para arzını arttığında faiz düşüklüğü para talebi faiz esnekliği dengeye getiremez , faiz düşüş yanında beklenen enflasyon ve gelirin de artması gerekir . Formül olarak da modern miktar teorisini bakarak bunun nedenini görebilirsiniz hocam
-
@duyguuu37 ben faiz düşüşü mg artışı faiz düşüşü yaptım
-
@okanugur yani cevap faiz düşüşü milli gelir artışı , faiz düşüşü olacaktır