GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@zenginmemur kanunun kavram kısmını sormuş sana soru ortak sayısı kısmı ayrı imiş kanunda al oku belki ikna olursun ALTINCI KISIM
Limited Şirket
BİRİNCİ BÖLÜM
Tanım ve Kuruluş
A) Kavram
MADDE 573- (1) Limited şirket, bir veya daha çok gerçek veya tüzel kişi tarafından bir
ticaret unvanı altında kurulur; esas sermayesi belirli olup, bu sermaye esas sermaye paylarının
toplamından oluşur.
(2) Ortaklar, şirket borçlarından sorumlu olmayıp, sadece taahhüt ettikleri esas sermaye
paylarını ödemekle ve şirket sözleşmesinde öngörülen ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerini
yerine getirmekle yükümlüdürler.
(3) Limited şirket, kanunen yasak olmayan her türlü ekonomik amaç ve konu için
kurulabilir.
B) Ortakların sayısı
MADDE 574- (1) Ortakların sayısı elliyi aşamaz.
(2) Ortak sayısı bire düşerse durum, bu sonucu doğuran işlem tarihinden itibaren yedi gün
içinde müdürlere yazıyla bildirilir. Müdürler, bildirimin alınması tarihinden başlayarak yedinci
günün sonuna kadar, şirketin tek ortaklı olduğunu, bu ortağın adını, yerleşim yerini ve
vatandaşlığını tescil ve ilan ettirirler, aksi hâlde doğacak zarardan sorumlu olurlar. Aynı
yükümlülük, şirketin bir ortakla kurulduğu hâllerde de geçerlidir. -
@yakuza arada yazın hocam sizin gibi neşeli insanlara ihtiyacı var bu başlığın
-
@a-okun hocama muhalefet değil ben şudur demedim ki cevap nasıl muhalefet edebilirim ki. Siz benim yaptığım yorumun hemen arkasından Kaynak paylaştınız aksini iddia eden gelsin dediniz. Bende aksini iddia etmiyorum dedim bişey demedim yani. Doğrudur yani sıkıntı yok.
-
@baybatur tamam hocam sen haklısın.
-
Soru tartışmanın hiçbir zararı yok hatta faydası var. İnat etmenin, tahminleme ve manipülasyon yapmanın faydası yok. He soruyu da birbirini rencide edici ve kırıcı bir dille tartışmanın da gereği yok. Hürmetler
-
@zenginmemur hocam inşallah 25 dir bir doğrum daha olur
-
@pablomu sen niye ikna olmuyosun bu sorunun dogru olduguna kardesim kac kere diyecegiz iste 50den dolayi yanildik diye.Bildigin bir seyi hala niye kanitlamaya calisiuosun.Belki bu soruda bana eksik geldi gelemezmi.Ben belki boyle hatirladim ezberldeim.Limited gorunce 50 kisi siniri var seklinde.Yazma artik bildigin seyleri inkar etme.Bir dogru her sey ama inkar etme
-
@futureguy simdi sen bir soruya niye yanlis diyosun.Cogunluk onu dogru yada yanlis aldigi icin veya yanlis isaretldedugi icin .Mantik bu.Bu soruya cogunluk 25 dedi bundan eminim.
-
@futureguy lifoda niye ısrar yok.Cunku cogunluk 780000 dedi.
-
@zenginmemur, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@futureguy lifoda niye ısrar yok.Cunku cogunluk 780000 dedi.
Cevap 780000 kesin sadece örnek verdim
-
@zenginmemur lifoya ısrar edemem. Çünkü ben direk fifo yaptım. 10 çarpı 50 500. 60 çarpı 3 680 yaptım ama soru lifo yu soruyormuş
-
@zenginmemur çoğunluk 25 dedi belki ama 20 olduğunu kabul etti hocam. Size de tavsiye ederiz. İstersen soruyu atabilirim sana kelimesi kelimesine. Bu sorudan ekmek çıkmaz size maalesef
-
@baybatur soruyu hakikatten atar mısınız ben de çok merak ettim
-
@gameover peki. Soruyu aynen yazıyorum buraya. 10 tane mal var. 6 tanesi yüzde 45 karlı satılmış. 2 tanesi yüzde 10 zararla satılmış. Kalan ikisi ise alış fiyatından satılmış. Buna göre ortalama satış fiyatı üzerinden kar yüzde kaç olur. Yani can alıcı nokta ortalama satış fiyatı üzerinden karı sorması. Maliyet üzerinden olsa cevap zaten 25
-
@baybatur nerden biliyosun dostum nerden sınavdan bu sorunun cevabı 25.Sınavdan cikali 2 gun olmus.Cevap yuzde 20 yok boyle dünya.
-
@baybatur peki hocam önceki sayfalarda çözümünüzü gördüm affınıza sığınarak bana biraz zorlama bir yol gibi göründü şöyle ki ortalama satış fiyatı üzerinden karı hesaplarsak %0 olmaz mı
-
@baybatur belki maliyet uzerinden nerden biliyosun.
-
@zenginmemur hocam ilk sayfayı acarmisin. İlk sayfa da benim yorumlarımi okursan saat 12 buçuk gibi bu sorunun cevabınin yüzde 20 olduğunu yazmışım
-
@gameover neden yüzde sıfır hocam anlamadim
-
@baybatur ya bn sana bir sey demiyorumki bir sen bu soruyu böyle hatirliyosan bn bu soruya kesin yanlıs demem