GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@ümit 85 i bulursa benzinle yakın beni . 40 kişinin 85 üzeri yapmasının imkanı var mı sizce ? Bu sınavda ozellıkle
-
@bybredd kardeşim 85 le kapatacak demedim yanlış okumuşsun benim alacağım puan o civarda diye yazdım kendini yakmana gerek yok ne olacağını kimse bilemez
-
@lilith burada 15 kisi bugun en az kac net bekledigini yazmis cunku sorulmus bu. Hepsinin altına yaz bu iletini. Kendimizce bir yorumda yazamayacagiz yani. Saka gibisiniz. Istiyosunuz ki burada kimse guzel geçtiğini yuksek net yaptigini paylaşmasın.
-
@eliff kira döneminde tahsil etseydi dogk kullanırdık
-
@lilith muhasebet kitabında yazan açıklama aynen şu:bu dönem peşin tahsil edilen ancak sonraki dönemlere ait olan gelirler ait oldukları dönem gelene kadar gaag gyag hesabında bekletilir
-
Arkadaşlar bayramınız mübarek olsun öncelikle Benim aklıma takılan bir soru var 3-4 gündür sormaya çekiniyorum açıkçası.Bir mala ait Talep eğrisinin sağa paralel kayması sonucu ne olur? Sorusunda cevap tam tamamlayıcı malın fiyatının artması olması gerekmez mi? Hepimiz ikame mal yaptık ama.
-
@lilith iste burdaki aciklama garip degil mi
Diger donemin gelirini kayit edersek diyo. Bizdeki soruda ayni donem yani muhasebe donemi 1 yillik donemin icinde olan gelir . Aylik olmadigi icin diger donemin geliri degil tahsil ettigimiz -
@eliff Öyleydi diye hatırlıyorum zaten o ayrıntı kafamı karıştırmıştı.
-
Bende bu soruyu bankalar- diğer gelir kar-gaag - gyag yaptım. Ama yanlış yaptığımı kabul ediyorum. Bence bu soru üzerinde çok tartışmaya gerek yok.
-
@2iki Bakalım Gib ne diyecek hangi mantık böyle acayip bir soru koydular anlamıyorum
-
Arkadaşlar bayramınız mübarek olsun öncelikle Benim aklıma takılan bir soru var 3-4 gündür sormaya çekiniyorum açıkçası.Bir mala ait Talep eğrisinin sağa paralel kayması sonucu ne olur? Sorusunda cevap tam tamamlayıcı malın fiyatının artması olması gerekmez mi? Hepimiz ikame mal yaptık ama.
-
@daedalus Fiyatı artarsa tamamlayıcı malın sağa değil sola kayar.
-
@shanks orda hemfikiriz. Ama talebi artarsa fiyatı artmaz mı ?
-
@daedalus ben tamamlayıcı mal yaptım bir malın fiyatı artarsa tamamlayıcı malında fiyatı artar diye düşündüm
-
@daedalus hocam seninde bayramın mübarek olsun. Tam tamamlayıcı mallara örnek çay ve şeker. Çayın fiyatı artarsa şekere olan talep artmayacak azalacaktır. Buda o malın talep eğrisini sağ değil sol yaptırır.
-
@daedalus Soru tam neydi hatırlamıyorum açıkcası
-
@shanks ben hatırlıyorum. Hangisi malın talep eğrisine sağ yaptırır diyordu.
-
Araba teker ilişkisi soru[ tam tamamlayıcı ]diyordu Tam kelimesi kilit
Arabaya olan talep artarsa hayliyle tekere olan talepte artacaktır , eli mahkum, tam tamamlayıcı mal
Tekere olan talebin artması fiyatı arttıracaktır -
@baybatur İkame malın fiyatı artarsamıydı bizim şık
-
@baybatur hocam cevabın için teşekkür ederim ama neden kimse beni anlamıyor ben diyorum ki çaya olan talebim artarsa şekerin fiyatı yükselmez mi? Biz ikame malın fiyatı yükselir dedik. Yani coca colaya talebim artarsa pepsinin fiyatı yükselir dedik ve şu an çok saçma geliyor inşallah anlatabildim