GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@atanamayan-işsiz, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@yavuz55 bende aydın için girdim 80 altında kapatmasını bekliyorum giren arkadaşlar varsa yazsınlar en azından bir tahmin yürütebiliriz
Bende aydin 80 bekliyorum
-
Talep eğrisinin sağ kaymasının sebebidir gibi bişe diyordu ikame malın fiyatının artması yaptım
-
@2iki Bahsettiginiz kar sorusuna baktim.Soru hatali (kesin)..Zaten o kadar hatali ki sıklarda cevap yok.Ben eski hatalarini tekrar edip %25 i kabul edeceklerini sanmiyorum.Aciklaninca gorecegiz.Yuzde 95 cevap %25 diyenler ellerini ovusturmaya devam etsinler..Ben %20 nin kabul edilecegine eminim.
-
Tam tamamlayıcı malın fiyatının artması olamaz düşünün ki bir malın talebi eğrisi sağ kaymış yani örnek şekerin talebi artmış tamamlayıcısı olan çayın fiyatı artarsa şekerin talebi sağ kayar mı
-
Soru hangisi talep egrisini saga kaydirirdi arkadaslar bu arada.Tum sorular bitti simdide kafamizdan soru mu yaziyoruz
-
@walrass06 fiyat artarsa üzerinde hareket eder , talep sağa kayıyor
-
@tugaygunes hocam yazınızı şaşkınlıkla okudum
-
@ahmetab tamam şekerin talebi sağ kayarsa bu çayın fiyatı arttığı için mi olur
-
@enki yani ikame mal oluyor
-
@enki Ki zaten bir malin talep egrisinin saga kaymasi tamamlayici malin fiyatini arttirmaz ikame mala da bir etkide bulunmaz..Cunku aralarinda boyle bir baglanti yok..
-
@enki Tamamlayici ve ikame mallar sadece fiyat uzerinden etkide bulunur.Arz saga kayar miktar artar soyle olur boyle olur demeyin..Mikronun temel varsayimi ceteris paribusu cignersiniz..
-
Valla tatildeyim hiç girip bakmayayım diyorum, arada girip bakıyorum nedense bazı arkadaşların baya karın ağrısı var. Sana göre soru kolay olabilir, sana göre kesin yaptığın cevap doğru olabilir onu anladık da.. Burada soru sorana, netini söyleyene çemkirmek nedir. Sana göre önemli değildir ama belki adam o 1 tek soruya bağlamıştır umudunu tartışıyor, rahatlıyordur. Adını sanını bilmediği insanlar karşısında, netlerini söyleyerek ego tatmin ediyorlar, diyenler ise ayrı bir vaka. Çalışsaydın senin de olsaydı. O puanlar havadan, şansa alınmıyor maalesef. Günler, geceler heba oluyor..
-
@no33 bazı arkadaşlar var ki kibirden geberecekler.Bu ne yaaa bu soru da mı tartışılırmış ahaha cılar var özellikle.Zannediyolar ki herşey sınav kazanmayla işe girmeyle bitiyor.Hayırlısı olsun diye boşa mı diyoruz. Ki öyle insanlarla çalışacağıma alın sizin olsun guy dguy vmy.
-
@enki hocam her şeyi anlıyorum ama insanı isyan ettiren satış fiyatı üzerinden kar mı hesaplanır ? hesaplansa ona kar mı denir? kar kelimesinin mantığına aykırı bi defa olsa olsa satış fiyatı ile maliyeti arasındaki oransal ilişkidir onun adı kar oranı olamaz, ne aptal bi soru arkadaş öyle ben 25 alacaklarını tahmin ediyorum açıkçası bakalım kısmet hocam
-
@2iki sen devlete benim karım 20 bak mı diyosun satış fiyatı üzerinden hesapladım ya kar oranı 20 ona göre vergi al diyebilir misin ya doğru tektir o da 25tir ha hesaplarsın ona kar oranı diyemezsin ilişki dersin en fazla , muhtemelen siz daha önce böyle bi soru çözmüşsünüz ama onu hazırlayan türkçeyede hakim değilmiş belli ki kendince kandırdığını sanmış başka ne diyeyim hocam
-
@2iki hocam soruyu yanlış anlamışsınız. Karı bulurken elbette maliyete göre buluyoruz. Satış fiyatına göre kar bulunmaz. Bu soru karı bulduktan sonra değişiyor. Yani karı bulduk ya maliyete göre oranlarsan eğer maliyet üzerinden yüzde kaç kar ettiğini bulursun. Ama satış fiyatına oranlarsan satış fiyatına göre yüzde kaç kar ettiğini bulursun. Yani kar aynı değişmiyor.
-
@baybatur tamam her şeye eyvallah siz de beni anlamıyorsunuz sanırım hesaplama yapılmaz demiyor hesaplanır ama onun adı kar oranı olamaz o kelime kullanılamaz bu konu hakkında tartışmak istemiyorum tüm türkçe hocalarını yığarım buraya tdk’ya kadar giderim
-
@2iki Evet daha once bu tip bir soru cözmüştüm..Eğer böyle bir şey yoksa o zaman cevap %25 olabilir..Ama bildiğim kadarıyla var.Her halükarda tatsız bir soru..Bir diğer tatsız soru tipi de ayrılabilecek-ayırabileceği-ayırması gereken yedek akçe muhabbeti
-
@busus 65 olcak zaten
-
@2iki hocam adam karı bulduktan sonra kar üzerinden yüzde kaç kar etmiş bile diyebilir. Bu durumda cevap yüzde yüz olur