GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@baybatur pardon bir olur. Evet saçma oldu bu biraz. Bence de soru gıcık
-
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Hesaplamalara Dair PDF - Sayfa 14ten itibaren bakabilirsiniz.
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Mesleki%20Hesaplamalar.pdf
-
@baybatur ben 25 olacağını ve bunun da yanlış olmadığının arkasındayım hocam türkçesi şudur ortalama satış fiyatının kar oranına oranı 20 çıkar ama bu cevap yapmaz :))
-
@2iki Paylaştıgım pdf e bakın resmi meb belgesi..14 ve 16. sayfalar arası örneklerle anlatılmış.Birde ortalama satış fiyatının kar oranına oranı 20 çıkmaz ortalama satış fiyatı 125 kar oranı 25...125/25=5 ????
-
Şuna eminim GİB bizden o hesaplamaları yapıp 25 cevabını bulmamızı istedi ve onu doğru cevap kabul edecek..
-
@2iki aynen hocam. Ortalama satış fiyatının Kr oranına oranı olmaz. Burada kar oranı da 25 kar da 25 olduğu için dekgelmis. Soruda ise kar bölü satış fiyatını istiyordu ki bu başka bı oran. Zaten kar oranı nedir demiyordu. Bizden kar bölü satış fiyatı oranı kaç eder bunu istiyordu
-
@i̇lanbekleyenbiri Halinize üzülüyorum hocam.Yapmayın yıpratıyorsunuz kendinizi..O sorudan size hayır cıkmaz..Zaten sevse terketmezdi.
-
@i̇lanbekleyenbiri O yüzde 25 buraya gelecek de bi onu demediğin kaldı..Aşkla bağlandın..Çaban takdire şayan.
-
@2iki hocam sizin net kaç. Seksen beş falan yapıyorsa bosverin karı falan ne çıkarsa çıksın
-
neden 85-90 yapanlar düşük kapatır diyor. bende merak ediyorum bunu. mesela "benim 90+ ama düşük kapatır" yazıyor.
-
@james-buchanan hocam yanlış anlamazsaniz şöyle bı durum olabilir. Bu ukelalik gibi geliyor ama değil. Mesela @morand arkadaş dedi ki 88 ve üzeri doğru bekliyorum. Bu arkadaşın kpss den kaç net beklediğini biliyor musunuz. 125 falan. Yani bu arkadaş bı zahmet 88 doğru yapmış olsun. Ama bu demek değildir ki bu sınav yüksek kapatacak. Bu arkadaşı örnek verdim ama demek istediğim yüksek yaptım diyenler ne durumda bilmiyoruz ki. Adamin belki derecesi var kpss den. Düşük kapatacak denmesinin sebebi ise sınavın geçmiş yıllara göre zor olmuş olması.
-
@enki söylemek istediğimi anladığını düşünüyordum afedersin üstad ayıpsın senin için öyle de yazayım kar oranının ortalama kar oranına oranı 20dir oldu mu ? Ben hala yanlış olduğu kanısındayım bu kalıbın çünkü ona kar oranı denmez hocam ya mümkün değil bi durup düşünün sana doğru dediklerini bi süzgeçten geçirin lütfen.
ortalama satış fiyatı üzerinden kar oranı kaçtır ? cümlesi ile ortalama satış fiyatının kar oranına oranı aynı şey demek diyorsunuz mebi büyük bi yanlıştan kurtarmak lazım eğer öyle ise :)) ayrıca satış fiyatı ile karı oranlayıp kar oranı kelimesi kullanılamaz o çıkan sonuç esas kar oranından farklıdır fakat doğru tektir -
@2iki yani sorun matematikte değil türkçede çıkıyor
-
@2iki hocam adem kılıcın kitaplarında bu sorulardan bir sürü var bi bakın isterseniz evet biraz sacma geliyor ama soruluyor malesef
-
@2iki hocam sen 25 mi diyorsun
-
@fatihmavcu ferhat yıldız +
-
@2iki İyide siz mantıgınıza yatmadı diye herşeyi reddediyorsunuz..Hatanız şurda kar oranı diyince esnaf kafasıyla düşünüyorsunuz.İlla maliyet üzerinden kar hesaplanmaz..Mesela hasılatının yüzde kaçı kardan oluşuyor bunu öğrenmek için satış fiyatı üzerinden kar hesaplarsın..
-
@enki Yani sadece benim karım ne diye iş bitmez kim bilir kim nerde kullanır bu hesabı..Hangimiz daha once asit test oranı biliyoduk ki biz sadece karımıza bakarız..(a lar şapkalı :/)
-
@enki hocam bence anlaşıldi mesele
-
@lilith valla alican hoca yla konuştum eğer aylık demediyse gaag kullanamazsınız dedi