GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@veliat34 miktarla ilgili bir şey tam hatırlamıyorum
-
@veliat34 kh nin artmasıyla beraber kişi başına düşen mal miktarıda artar gibi biseydi cevap
-
@james-buchanan hocam ben eminim yine de siz bilirsinisiz (2 sık arasında kaldıgım sorularda hemen çıkınca doğrusunu oğrendim. Yanlıs yaptığım soruydu o yüzden malesef dün gibi aklimda,önce Ayı isaretledim hem mal hem para piy. da talep fazlası olarak sonra mal piyasasında arz fazlası olarak degiştirdim. Son 5 dk mı bu soruyu napsam diye düşündüm sonra d yi işaretledik tabi ve belirteyim A grubuydum
-
Hem burada yazdıkları gibi A ve B gruplarında sıkların yeri değişmiyor
-
@gameover b şıkkanda da nihai mal dememişti eksik bir cümleydi
-
@baybatur hocam KH gsmh oranla artması gerçekte artış değil mi ?
-
@samsunguy 82 veya 83 dogrum var benimde sizin baska tanidiginiz varmi samsun icin giren ??
-
@veliat34 Onu belirmeden bilemeyiz belki para ekonomisine geçti de arttı belki kamulaştırma yaptı
-
@veliat34 hocam nüfus artışında bile eğer nüfusla doğru orantılı olarak artmissa Kh bunu da göreceli artış sayıyorlar. Kişi başına düşen Kh nin artması ise kesin gerçek artış
-
Parasal artış sözü kafa karıştırıyor olabilir lakin ama ister gerçek artış ister görünüşte artış olsun parasal artış mutlaka yaşanır önemli olan birim başına miktarda artış yaşanması.
-
@sword00 hocsm bu sorunun cevabida parasal artisli olan secenek degilmi
-
@dovunque evet parasal artışla birlikte kişi başına düşen hizmet miktarında artış olan şık
-
@veliat34 kamu harcaması / gmsh devletin ekonomideki aktif rolünü gösterir bu orandaki artış gerçek artıştır, aksini düşünen bu sene çıkmış maliye sorusunu okuyabilir
-
@ahmetab öyle değil mi hocam ne arttığı önemli değil bu oran artışı yeterli diğer şıklara bakmadım bile
-
@lilith bence bu sorunun cevabi iktisadi buyume olan şik. Tanim yanlisti. Diger tanimlar dogruydu da diyemeyecegim guy ne kabul eder belli olmaz
-
@james-buchanan hayır dostum a grubunda a şıkkı soruların yerleri faklı şıklar aynı
-
@samsunguy bende samsun icin girdim. Daha once de yazdim. Burda pek samsun adayi yok. Bu da umutlu olanin olmadigi anlamina gelir. Facebook gruplarinda var mi bilmiyorum. Burda kimsenin olmamasi tabanin max 77 lerde olacagina hatta daha da dusecegine inandiriyor beni. Sizce?
-
@phateh Ben de Samsun için girdim. 75 in altina ineceği kanatindeyim
-
@ahmetab bunun doğru olması için kamu harcamasının sadece gerçek artışları içermesi gerekir enflasyon olmadan mesela hesaplanmalı
-
@w-s-jevons adamsinn supersinn. Insin vallaha insin. Var mi cevrende tanidik giren? Ben en son guydan beri elime kitap almamistim. O yuzden endiseyle bekliyorum.