GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
bu ıs lm sorusu mal arz fz. para talep fz. oluşur b kitapçığında A şıkkıydı di mi? hatırlayan var mı
-
arkadaşlar defi mi itiraz mı cevap hangisiydi
-
İnternetim çekmediği için bi türlü yazamadım bu işsizlik sorusunun cevabı bence işsizlikte değil reel gsmh da değil ekonomik büyüme miktarın artmasıdır diyordu A kitapcığı c şıkkında neden kimse buna takılmadı büyüme hiç miktarla ifade edilir mi hiç cumhurbaşkanından şu kadar miktar büyüdük duydunuz mu büyüme üretilenlerin parasal değeridir öyle değilmidir
-
@kuşçubaşıeşref iyi de b grubunda a şıkkıymış.
-
@morand evet b de a şıkkı yanlış anlasilma var.
-
@falanfilan hocam b grubunda a olacakmış. a da d imiş.
-
@minsipo hocam b'de a imiş. a'da d olacakmış.
-
@ucanbalon parasal değer nominal değerdir dostum iki araba üretim bir sonraki yıl üç araba üretmek ekonomik büyümedir iki arabayı 100 tl ye üretip bir sonraki yıl aynı arabayı 200 tl ye üretsen bu büyüme değildir statik durumdur sanayi büyüme oranları açıklanır genellikle siyasetçilerin sözlerini baz almamak gerekir
-
Arkadaşlar KH gerçekte artırır sorusunun cevabı tam olarak nedir ?
-
@gameover keşke soruların cevaplarını verseler çok merak ediyorum özelliklede bu soruyu arayıp sorasım var
-
Soruda işsizlik tanımını hatırlayan varmı
-
@lilith bir ülkede toplam işgücünün içimde çalışmayan kişilerin sayısı işsizliktir
-
@james-buchanan öyle bir şey yok. Ben a grubuydum ve onu a şıkkı yaptım. Ve o soruyu daha önce yüz kez çözdüm. Mal talep fazlası para talep fazlası cevap net. Tartışmam bile.
-
@veliat34, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Arkadaşlar KH gerçekte artırır sorusunun cevabı tam olarak nedir ?
Ben kamu harcamalarının gsmh içindeki payının artması diye bir şık vardı onu yaptım emin değilim
-
@veliat34 kamu harcamalarının gerçekte mi görünüşte mi artış olduğunu yapılan kamu harcaması sonucu kişi başına düşen mal miltarı artıyor mu azalıyor mu mantığından çözüyoruz. Onu da söyleyen tek şık vardı.
-
@mfilho itiraz
-
@minsipo hocam cevabı sormadım ben. bende fazla, fazla olanı işaretledim.
-
@minsipo kesinlikle hangi şık hatırlamam ama ezberimde vardır ıs nin ve lm nin sağında solunda ne var diye ki grafiğini de yaptım soman esnasında sağlamasından sonra sa işaretledim geçtim dediğiniz gibi doğru cevap
-
Gerçek artık: parasal artışın yanında kalite ve miktar olarak artması cevap buydu
-
@minsipo hocam cevap neydi ?