İdari Hakimlik Sınavı Kaynak Listesi, Çalışma Yöntemi.
-
İdari Hakimlik zor ama sadece hukuk çalıştığın için 6-7 aylık sağlam bir çalışmayla çözülür gibi geliyor ama hiç yapasim da gelmiyor. Üni mezun olduğumda girdim 59 gibi bir puan aldım, o gün bugündür hiç buraya bakmadım.
-
Hakimim soru bankası nasıl sizce arkadaslar ?
-
@orhungulsah icinde özgün soruların oldugu cikmis sorulardan bir tık zor ama justice den daha hafif düzeyde bir kitap.bazi kısımlarını kanundan zoraki soru çıkarmaya çalışmışlar ama bazı kısımları iyiydi çözülebilir
-
son dönem yapılan değişiklikler karşılaştırmalı tablo http://bit.ly/2Dy76b6
-
Hocam merhabalar ben yeni geldim. Kaynak listenizi çok başarılı buldum. Sınava girdiniz mi? Durum nedir?
-
@paretowilfredo Hocam merhabalar, ben yeni geldim. Kaynak listenizi çok başarılı buldum. Sınava girdiniz mi? Durum nedir?
-
son degisiklikleri kapsayan en guncel kaynak listesini iletebilecek var mi? tesekkurler
-
sadece mevzuat okuyup birkaç tane soru kitabı almak ne derece mantıklı olur?
-
@açıklanmadı son sınavı kazananlar öyle kazandı desek yeridir.
-
@akadromagduru bu konu önemli ama kimse cevap vermemiş. Bulabildiniz mi?
-
@kartel06 hocam aynı soru başka başlıkta sorulduğu için oraya yazmıştık. Ben bir daha atayım buraya;
En çok merak edilen sorulardan: Hangi kaynaklardan çalışayım? SADECE KANUN YETERLİ Mİ?
Merhaba arkadaşlar…
Hakim ve savcılık sınavlarında okul döneminde gördüğünüz ve sizi yoran doktrinsel tartışmaların olmadığı genel olarak mevzuata hakim olmanın yettiği bir sınavdır.
Arkadaşlar en büyük sorulardan biride "sadece kanundan çalışmak yeterli midir?" sorusudur. Arkadaşlar kanunlar niteliği itibariyle tanımlayıcı özellikte olup ilgili hususu tanımlar. Sadece kanundan çalışıp sınava girenlerin birçoğunun başarısız olma sebebi kuru kuruya madde metni ile bağlı örnek olmadan, akılda kalmadan çalışmaları bu sebeple mantığı oturtamadan sınava girmeleridir.
Arkadaşlar sadece kanundan çalışan biri ÖRNEK OLARAK kast ile taksiri hatta daha da çok çıkan bilinçli taksir olası kast ayrımını yapamaz zira bunlar biraz mantığı zor oturan ve örnekler ile akılda kalan hususlardır. Tüm bunlar ışığında elinizde yardımcı kitap, not vb. bulunması yararınıza olacaktır.
Bir diğer sadece kanunla çalışmama sebebimiz kanunların genel olarak sistematik hazırlanmış olmayıp konular bölümler birçok kanunda ayrı bölümlerle bir bütün halinde değerlenip beraber öğrenilmesi gerekir. Bu durumda sadece kanundan çalışan kişi ilgili konu ile bağlı konuları kaçıracaktır.
Bir örnek daha verirsek hukuki tanımlama olup kanunlarda yer almayan bazı tanımlamalarda zaman zaman sorulabilmektedir. Örneğin muhtemel kesintisiz suç, kanunda yer almamaktadır.
Tüm bu hususlar nedeniyle reklam yapmadan size elimden geldiğince hangi dersten hangi kaynağa bakın demeye çalışayım:
ANAYASA: Piyasadaki tüm kaynaklar iş görmektedir ancak ilgili kitabın yada notun 24 Haziran 2018 sonrasına ait olması gerekir. Zira Anayasa değişikliği o tarihte gerçekleşti.
İDARE HUKUKU: temmuz 2018 döneminde onlarca CBK çıkmış olup hem anayasa hem kanun hemde CBK’lar ile büyük değişimin olduğu bir alan olup kaynağınızın özellikle Eylül 2018 sonrası olması gerekir.
CEZA GENEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Ceza Kanunu temel olarak ilk çıktığı olan 2005 yılındaki şekli ile aynıdır. Ancak uzlaştırma vb. kurumlarda değişiklikler olduğu için 2015 sonrası bir kaynağı güncel kanun ile çalışabilirsiniz.
CEZA ÖZEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! 2016 sonrası bir kaynağı güncel kanun ile çalışabilirsiniz
CEZA MUHAKEMESİ HUKUKU: Çok değişen bir alan olup Özellikle 2017 yılından sonra birtakım değişiklikler olmuş olup 2017 sonrası kaynakları güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
MEDENİ HUKUK: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! En az değişen kanun olan TMK nerdeyse tamamen 2001’deki ilk çıktığı şekli ile aynı olup TBK ile uyum olsun diye 2012 sonrası bütün notlara çalışabilirsiniz.
BORÇLAR GENEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! TMK gibi en az değişen kanun olan TBK nerdeyse tamamen 2011’deki ilk çıktığı şekli ile aynı olup 2012 sonrası bütün notlara çalışabilirsiniz.
BORÇLAR ÖZEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Çok büyük değişiklikler olmayıp 2016 sonrası olması yeterlidir.
MEDENİ USUL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Çok değişen bir alan olup özellikle notunuzun 2017 sonrasına ait olması ve 2017 sonrası notu güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
İDARİ YARGI: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Niteliği itibariyle temel şekli hep aynı kalıp istinaf sistemi yürürlüğe girdiği Ağustos 2016 sonrası tüm notlara güncel kanun değişikliklerini de(örneğin AYİM'in kalkması gibi) takip ederek çalışabilirsiniz.
TİCARET HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Temel şekli hep uzun zamandır aynıdır. Notunuzun 2016 sonrası ise 2016 sonrası tüm notlara güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
İCRA İFLAS HUKUKU: İmkanınız varsa mutlaka kitaptan çalışılması gereken bir derstir. Kanunun hem dili çok ağır hem zor hem de sürekli değişen bir alan olup güncel kitap almanız tavsiye edilir.
VERGİ HUKUKU: : İmkanınız varsa mutlaka kitaptan çalışılması gereken bir derstir. Kanunun hem dili çok ağır hem zor hem de sürekli değişen bir alan olup güncel kitap almanız tavsiye edilir ancak Mart 2018’den bugüne önemli bir değişiklik fazla olmadığı için Mart 2018 sonrası notlara güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
Başarılar..
-
@mehmetemir anayasa değişikliği tarihi farklı değil mi? Ben 2017 gibi hatırlıyorum 24 Haziran 2018 yazılmış.
-
@kartel06 hocam şu şekilde;
Anayasa değişikliğine ilişkin bir çok hüküm örneğin Cumhurbaşkanlığı sistemi gibi hususlar 24 haziran 2018 sonrası ilk kez uygulandığı için 24 haziran öncesi benim elimde de vardı birçok kitap bahsettiğim değişikliklere yer vermemişti. Ben bu yüzden 24 haziran sonrası değişikliklerin uygulandığı ve bunun da kitaplara yansıdığını gördüğüm için o tarihi verdim.
-
@paretowilfredo Arkadaşlar matrah kitabında serbest meslek erbabı fatura düzenler yazıyor. Bunun gibi en az yirmi tane yanlış bilgi var. Bu kitap yüzünden sınavda 9 doğru yapabildim. Kesinlikle almanızı tavsiye etmem.
-
matrah kitabından çalıştım. 14 soruda 9 doğru yapabildim. Kaynak listesinde yazıyorsunuz, neyin ne olduğundan haberiniz yok.
-
@idariyargihakimi Hocam bu başlık bir öneri başlığı. Subjektif fikirler ile oluşturulmuş bir yazı elbette aksi fikirleriniz olabilir. Ancak salt bi esere kötüleme yaparken alternatifini de ortaya koyarsanız niyetiniz daha az sorgulanacaktır Bu şekilde, sırf bunun için hesap açılması sanki özel bir husumetiniz varmış gibi bir algı doğurur, kitaba ya da yazarına karşı.
-
@albertcamus siz bu işlerden ne kadar para alıyorsunuz? onu bilelim,ona göre konuşalım.
-
@idariyargihakimi Hocam neyin ne olduğundan haberiniz yok dediğiniz insanlar senelerdir bu sürecin içerisinde kişiler. Yazın Google'a; bulacağınız her hakimlik yazısı @paretowilfredo üstada aittir
Ama elbette her kitabın hataları yanlışları vardır. Yazarları bizler değiliz. Eğer ki siz hatalı kısımları ekran görüntüsü alarak burada bizlerle paylaşırsanız biz de bunu dikkate alarak önerilerimizi güncelleriz. Bundan rahatsızlık değil keyif duyarız daha net ve doğru bilgi verebildiğimiz için.
Katkılarınızı bekliyoruz, teşekkür ederiz -
@idariyargihakimi hocam hatali kisimlari yollar misiniz? degistirelim. zahmet olmazsa tabi.
-
@varetopilfredo insanları kandırmaktan başka bir işiniz yok. Ücretinizi söyleyin, vereyim ve susun.