• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@ovuz Hocam şahsınıza hitaben söylemiyorum sakın yanlış anlamayın. Sözleriniz aklıma bir kaç husus getirdi de arkadaşlarla paylaşmak istiyorum müsaadenizle.
Hepinizin malumudur arkadaşlar. Mekteb-i Mülkiye'nin Fatih Sultan Mehmet Han'ın işlevini değiştirdiği ve anladığımız manaya kavuşturduğu Enderun Mektebine kadar uzanan köklü bir geçmişi vardır. Devletin üst düzey bürokratların yetiştirildiği bu okulun ehemmiyetini anlatmaya emin olun kelimeler ve kitaplar yetmez. Zamanla çeşitli ıslahatlarla yapısı değiştirilen bu okulu bugün bu seviyede görmek çok üzüyor beni. Mektebi Mülkiye'nin bile şuan gerekli eğitimi verip vermediği şüpheliyken yurdumuzun her tarafında açılan idari bilimler şaşkınlığımı, korkularımı ve endişelerimi o kadar arttırmıştı ki taki bu son duruma kadar. Sınava girebilecek bölümlere bakamıyorum bile görüp üzülmeyeyim diye. Koskoca Enderun Mektebinin İşlevinin değişip buralara kadar geldiğini aklım, mantığım, hiçbir şeyim almıyor ve kabul etmiyor. Umarım planlaması yapılmış ve yapılan bu politikanın sonuçları hesaplanmıştır yoksa ileride doğurması muhtemel sorunlar içimi ürpertiyor. Nasıl ki bir Hukuk Fakültesi mezunu olunmadan hukuk nosyonuna sahip olunmuyorsa aynı şey Mülkiye için de geçerlidir diye düşünüyorum. Saygılarımla...
-
@refik-soydam mevzuatta boyle yazması bunun doğru olduğu anlamina gelmez herkes bu meslegi yapacaksa siyasal bilimler neden var o zaman muhendislik okuyan insan bir meslek cikisli ve bu mesleği yuksek ihtimal isteyerek seçti ama simdi kaymakam olmak istiyor zaten sınavı kazanamazlar bundan eminim ama iibf cikisli biri olarak bu yapilan haksızlık benim kanima dokunuyor
-
@gencbiraday marta ilanin gelecegini soyluyor . Mayisa kalmayacagini soyluyor .
Emin olun rahat olun falan bir suru cevap yazmis millete -
"Enderun Mektebi"ni gözünde büyütme.
İşin aslı hiçbir şeyi gözünde büyütme; sonra gözünde büyüttüğünü anlayınca yıkımı ağır oluyor... -
Arkadaşlar iyi çalışmalar öncelikle Allah herkesin hakkında hayırlı meslekler nasip etsin whatsap grubu linki var mı Kaymakamlık sınavı ile ilgili varsa burdan linki özelden mesaj atabilir misiniz ?
-
Yavaş yavaş planı - programı hazırlamak gerekiyor. Bir sınav maratonu daha başlıyor. Allah'ın izniyle bu sefer başaracağız inşallah..
-
arkadaşlar 2019 Yılı Performans Programını görmeden hiç bir söylemin öneminin olmadığını tecrübelerimizle sabitledik o yüzde ocak ayının 3. ve ya 4. haftasına kadar sabırla beklemek en uygun ve rasyonel bir davranış olur. örnek:https://www.icisleri.gov.tr/kurumlar/icisleri.gov.tr/performans_prog/2018_Performans.pdf sayfa:16
-
Arkadaşlar bu sınavı gözünüz de o kadar büyütmeyin ben de öyle çok zor biliyordum ilk girişimde mülakata kalamasamda ilk bine girdim.Özetle isteyince oluyor hepinize başarılar dilerim rakiplerim
-
@ömermuhtar 2019 Yılı Performans Programında +100 görmek dileğiyle
-
@kemoenes inşallah üstad inşallah...
-
Henüz kesin birşey yok arkadaşlar. Bu ay sonu herşey şekillenir sonuçlar açıklansın bakarız duruma. Bu yıl için 100 mia alım onayı alındığını biliyorum ama tarih net değil henüz.
Bu tür söylemler sadece birilerinin ceplerine yarıyor...
-
@enea senin kanına dokunuyor diye mevzuat ya da benzeri bir şeylerin değişmesi değil önemli olan.. millete en iyi hizmetin nasıl sunulacağı ve mevzuatın hak verdiğine hakkını teslim etmek ve bu yolda yürümek önemli olan... ayrıca uygulamada da mevzuat hak veriyor diye girip.... OLMASI gereken başka diye devam edebileceğin meslek değil burası... buna alışsanız sizin için Harika olabilir... mevzuat kime hak veriyorsa o hakkı sorunsuz ve sorgusuz teslim etmek zorundasınız... mülki amirlik de böyle bir şey... aksi zati kural koyucu irade olduğu İÇİN meşruiyetini halktan almak zorunda....
-
@amirim Teşekkürler
-
@bivena bu bakış merkezli her düşünce çok değerli ve bu mesleğin kalitesini sorgulamamız ve devletin geleceğini tartışmaya açmamıza kadar gider....ama çok da sıkıntılı bir noktaya da gidebilir.. sadece çekirdek bir kaç okulun katılabileceği bir meslek dalına da dönebilir... bunun İÇİN yetkililer çalıştay düzenliyor sanırım bir gün sadece bu konuyu tartışacaklar... umarım karar vericiler hem bu mesleğin geleceği hem de kaliteli hizmet sunumu ile halkımızın geleceği noktasında en hayırlı olana karar verir ve uygulamaya geçer...
-
@amirim Eyvallah üstad sagolasin
-
@refik-soydam, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@bivena bu bakış merkezli her düşünce çok değerli ve bu mesleğin kalitesini sorgulamamız ve devletin geleceğini tartışmaya açmamıza kadar gider....ama çok da sıkıntılı bir noktaya da gidebilir.. sadece çekirdek bir kaç okulun katılabileceği bir meslek dalına da dönebilir... bunun İÇİN yetkililer çalıştay düzenliyor sanırım bir gün sadece bu konuyu tartışacaklar... umarım karar vericiler hem bu mesleğin geleceği hem de kaliteli hizmet sunumu ile halkımızın geleceği noktasında en hayırlı olana karar verir ve uygulamaya geçer...
Farkındayım hocam. Amacım ne Mülkiyeyi övüp diğer fakülteleri yermek ne de elimizden gelmeyen konularda konuşup kalp kırmak. Kaygım kendim için de değil. İsteyen herkes girsin bu sınava, kimse kimsenin nasibine engel olamaz sorun değil benim için. Tek istediğim liyakat sahibi, konusunda uzman, vicdanlı ve gereken yetkinliğe sahip kişilerin o makamlara gelmesi. Siz de biz de biliyoruz ki 100 soruluk bir sınav bu yetkinliğimizi ölçmede yetersiz kalabiliyor. En azından fakülte de verilen eğitimle bu yetkinlik bir ölçüde sağlanır diyorduk lakin bu sefer alan dışından başvurunun önü açılmış gözüküyor. Eski devirlerde küçük yaştan itibaren hemen hemen her alanda müthiş bir eğitime tabi tutulan idari makamlara gelecek insanların şimdi alan dışından bile alınması garibime gidiyor sadece. Ama umutlandırdınız beni. Umarım yetkililer hayırlı bir karar verir de bizim de yüreğimiz ferahlar.
Bu arada yüksek lisansta bile alan dışından başvuruda 1 yıl bilimsel hazırlık programı uygulanıyor genellikle. Bu aklıma gelince ve bu kadar önemli bir makamda alan dışı başvurunun önünün açıldığını görünce üzüldüm biraz.
Merhum Recep Yazıcıoğlu emniyet müdüründen vali olmasına bile karşıydı. Bu günleri görse ne düşünürdü acaba diye de sormadan edemiyorum kendime.
Yazı biraz uzun oldu. Konuşmamı açıklığa kavuşturmak için yazdım. Başlığı meşgul etmek istemiyorum. Her şeyin hayırlısı olur hakkımızda umarım. İyi günler cümleten.
-
@amirim hocam hemen hemen her gün profilinizi ziyaret ediyorum. Hakimlik hakkında ne yazmışsınız, kaymakamlık hakkında ne yazmışsınız okuyorum. Hakkınızı helal edin. Çok değerli bilgileri bizimle paylaşıyorsunuz. Ne kadar teşekkür etsek azdır.
-
@refik-soydam mulki amirligi anlatman ne kadar guzel oldu hic bilmiyodum o mevzuati yapanlar da insan dogal olarakta yanilabilirler ve ya yanildilarda zaten ben buna alismicam sen de kendini cok kaptirmasan iyi edersin bu duruma burayi takip eden muhendislerde cok alismasin bu duruma belki bir sinava girerler daha sonra bu sacma uygulama kaldirilacak zaten
-
@amirim, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Henüz kesin birşey yok arkadaşlar. Bu ay sonu herşey şekillenir sonuçlar açıklansın bakarız duruma. Bu yıl için 100 mia alım onayı alındığını biliyorum ama tarih net değil henüz.
Bu tür söylemler sadece birilerinin ceplerine yarıyor...
Amirim ne dediyse o, konuyu uzatmayın lütfen.
-
@refik-soydam Hocam kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? 657 yayınları A kadro Themis vsr var , hangisi iyidir veya başka tavsiyeniz var mi