• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@ovuz Mühendislik mezununun kaymakamlık sınavını kazanabileceğine inanması sadece kendisini kandırdığını gösterir. 4 yıl boyunca o kadar idari teşkilat idare hukuku ekonomi siyaset siyasi tarih gibi dersleri almış ve bu alanda kendini ispatlamış okullardan mezun olanların bile bu sınavı kazanamadıkları tekrar tekrar hazırlandıkları gözle görülür bir gerçekken mühendislik mezunu insanın uzaktan yakından alakası olmadığı yorum bile yapamayacağı konularda bir sınava girip derece yapabileceğine inanabiliyor olması bence komik. Hadi diyelim bir mucize oldu ve yazılıyı kazandı kaymakamlık mülakatının nasıl olduğunu herkes az çok bilir. Tamam iibf heryerde var çoğunada üniversite sınavında düşük sıralamayla girilebiliyor diye iibf yi küçümseyip onlar kazanıyorsa ben hayli hayli kazanırım, ben mühendislik okudum, onların 4-5 yılda yaptığını ben 1 yılda yaparım mantığı ve düşüncesi o kişiyi sadece hayal kırıklığına uğratır. Yinede zamanını çöpe atmak istiyorsa denesin. Ama şahsi fikrim ve tavsiyem bu sınava harcayacağı zamanı kendi alanına harcarsa (yüksek lisans yabancı dil vb) onun için daha faydalı olur.
-
@marsiyal Bahsettiğimiz mühendis iktisat alanında yüksek lisansını bitirmek üzere zaten. Kaymakamlıkta derece yapar demedimki , KPSS'de derece yaptı demiştim. Ya bakın, Ege universtesinin lise mezunu 30 yaşındaki güvenliği hırs yapıp Ege Tıpı kazanıp şu an Ege tıpta doktor olarak çalışıyordu haberlere çıkmıştı , birçok ev hanımı aöften lise üniverste bitirip yüksek lisans doktora derken öğretim görevlisi oldu bu ülkede. İnsan gerçekten isterse nasipte olursa yapabilir, kesin konuşulmaz hiçbir konuda, yapamayadabilir.
Kitap tavsiyeniz var mı tecrubelilerdenseniz ? -
Siz burda tartışırken millet malı götürüyor
-
@görünmez-el :))
-
2018 soruları elinde olan var mı? Bende vardı bilgisayar arızalanınca komple silindi gitti o kadar notlar, dosyalarla beraber o da gitti.
Paylaşan olursa çok makbule geçer.. -
sağlam bi kaynak listesi olan var mı ? yardımcı olur musunuz?
-
@ovuz hocam whatsap grubu varsa özelden bağlantı atarmısınız ?
-
@kymhakan Yok ama kurulsa iyi olur aslında
-
@amirim sağol Başkan
-
Program yapip kpss calismaya basladim .
Kaymakamlik netlesirse kpss isini hafta sonu denemelerine cevirip ,
Kaymakamligi ise hafta ici calisma olarak duzenlicem . -
@ovuz, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@refik-soydam Hocam kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? 657 yayınları A kadro Themis vsr var , hangisi iyidir veya başka tavsiyeniz var mi
sözünü ettiğiniz kitaplar (ki bana göre kitap dahi denilemez çoğuna) vb tüm kitaplar her yönü ile bu sınavlar için yetersizdir. Bu işlerde siyasal ve hukuk fakültesi hocalarının önerdikleri önemli eserlerden faydalanınız... hele de sınav tarihi belirlenmemişken, zamanınız varken... bu adlarını söz ettiğiniz kitaplar sınavın %75 lik kısmını max kapsar ve son tekrar yani bilgilerinizden özet nitelikli tekrar için önemliler... ki çoğu da yanlışlarla dolu...herhangi bir kitap önerisi yapmayı bu vb gerekçelerle uygun bulmuyorum...hangisini alırsanız alın eksik kalacak ve önerir isem de bu sorumluluğa ortak olmuş olurum..kusura bakmayınız bu gerekçe ile size yardımcı olamayacağım... ilgili fakültelerin ders içeriklerini ve eserlerini takip etmenizi öneririm..
-
@refik-soydam teşekkürler
-
Reklam nedeniyle kaldırılmıştır.
-
@kymkmia hangi program acaba?
-
-
@kymkmia Örnek sayfa var baktımda paran yazık. Burayı takip et daha çok şey öğrenirsin.
-
-
@kymkmia hocam bende aldim da indirebiliyormuyuz
-
-
Hocam bende soracaktım insta ta gördüm kendi sayfasından kişiyi tanımıyorum google play de yorumlar okudum siz de sordunuz kimseye yorum yapmadan aldım bende bi de indirim vardi ben beğendim kitaplığı bende indirdim de ne biliyim çıktı aliriz kitapçık şeklinde vb.