• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@mülki referans ne ya yazıklar olsun müslüman bir ülkede bizleri buna alıştıranlara...hak yiyen ve buna göz yumanlara...peki emek sarfeden ama Anadolunun uçsuz bucaksız bir köyünden kazanan ne yapsın nerde bir dayı bulsun...kusra bakmayın hocam sitemim size değil sizin yazdıklarınız ne yazık ki gerçek:(
-
Merhaba arkadaşlar babam 25 senedir kaymakam korumalığı yapıyor ve 27 tane kaymakam gelmiş gitmiş bunlardan sadece 2 tanesi Ankara mezunu yani demek istediğim mezun olunan okul çok ta önemli değil takılmayın iyi çalışmalar başarılar.
-
Merhaba arkadaşlar; farklı bir bölümde örgün okuyup, kamu yönetimini aöf bitiren ardından kamu yönetiminde tezli yüksek lisans yapan birinin mülakatta şansı var mıdır?
-
%90 Kaymakamlık için Kadro 100 olarak belirlendi.
Sağlam Bilgidir....
Hayırlı olsun... -
@suigeneris Ne zaman olur sınav hocam?Yine eylül mü daha erken olabilir mi?
-
@kpsssss Eylül ' De. bir Aksilik olmaZsa tabi.
-
Simdi arkadasimizin biri deginmis yukarda ankarada okumanin faydalarindan evet mutlaka faydasi var. Misal sinifinizda bir arkadasinizin babasi dayisi amcasi cok ciddi bir burokrat olabiliyor ve arkadasinizin sayesinde kendi referansinizi rahatlikla en tepeden bulabilirsiniz. Veya dersinize giren bir ogretim uyesi devlette ciddi bir burokrat oluyor gecici olarak misafir hoca babinda dersinize giriyor tanisliginiz oluyor makamina gidip cayini iciyorsunuz. Veyahut hergun hayalini kurdugunuz kurumun onunden geciyorsunuz sayistayin mesela bu sizi olumlu anlamda motive edebiliyor. Ayrica ankarada yasiyorsaniz gelip gitme sikintiniz olmuyor. Kaymakamlik sinavi icin sadece sinav ucreti oduyorsunhz olursa olur diyorsunuz ama anadoludan kalkip gidecekseniz en az 500 600 tl gitmis oluyor. Yol yorgunlugu stresi uykusuzlugu ise cabasi. Yani ankaranin bu anlamda avantajlari var. Lakin universitenin artik eskisi gibi bir havasi kalmadi. Sinavlarda basari gosterirseniz eskisi gibi markalasmanin olmadigida asikar. Daha onceleri mekteb-i mulkiye mezunu onkosulundan geciyordu kaymakam olmak simdi oyle degil. Son cumle olarak. Sayistay idari yargi hakimligi ve kaymakamlik ciddi makamlar ve ciddi referanslarin dondugu kadrolar bunuda hic egip bukmeden bilmek gerekiyor.
-
Arkadaşlar kpss a ve kaymakamlık sinavi içerik bakımından çok mu yakın birbirlerine
-
-
@suigeneris Allah razı olsun hocam bu güzel haber için.
-
@k-33 Allah senden de Razı olsun.
-
Yakın zamanda bizim tüccar Martta ilan gelecek diye herkesi dershanedeki gruplarına toplar güzel bir ciro yapar her seneki reankarnasyon misali tüccarın adını demiyorum anladınız siz onu.
-
@keynesin-faizi benim gibilerde inanır hocam
-
Hafife alınacak ve sınava 2 ay kala halledilecek bir sınav değil, şimdiden başlamak gerekiyor. İlanı beklemeye gerek yok. İnsan hakları sınavına başvuran varsa her iki sınavın konuları tıpatıp aynı. Yarın istihdam uzman yardımcılığına girip girmeyeceğim belli olsun ona göre hazırlanmaya başlayacam.
-
@rootofallevil evet hocam son sınavda da gördük uzun emek isteyen bir sınav pes etmeden sonuna kadar azimle ilerlemek gerekiyor ciddi bir disiplin şart.
-
Herkese selamlar.. ben de sağlam bir yerden kaymakamlk için 100kişilik alım olacagını duydum..umut ederekten bu forumda yerimi alayım... çalışmak için güzel süre var önümüzde ama bu sınavla ilgili kaynak tercihini yanlış yapmaktan korkuyorum. Anayasa ve idare için nohutçu hocamızın kitapları yeterli midir?
-
@1baksan hocam anayasa için açın anayasayı okuyun direk idare için yorum yapamıycam.
-
@k-33 öneriniz için teşekkür ederim hocam, anayasayı sadece okumak yeterli mi bu sınav için. Yani meclis içtüzüğü ile alakalı sorularda çıkabiliyor mu bazen
-
@1baksan tabiki iç tüzüğüde okuyun konu kitabı çalışmayın diye dedim direk anayasayı okuyun diye
-
Hukuk kısımlarında mümkünse kanunlardan çalışalım. Mevzuat.gov.tr de her şey mevcut