• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Bildiğim kadarıyla kaymakamlık sınavında iktisat çok detay sorulmuyor. Erdal ünsal ağır gelmez mi? Yanlış mı düşünüyorum sizce?
-
@vuralkara gecen yıl 2 kitaptan bakmıştım iktisata öncüllü enflasyon sorusu yoktu benim kitaplarımda sınav sonucunda burda forumda bir arkadaş yazmıştı o soru Erdal hocanın kitabında sayfa 135 var diye sayfayı tam hatırlamıyorum ama önemli bir konu benim için çünkü iktisattan 2Y vardı benim. Türkiye ekonomisi ve iktisat full olmalı yoksa hukukçu arkadaşlar ile sıralamayı açamam 3 tane hukuk mezunu duydum mülakata girmiş ne kadar doğru bilemem ama hukukta rekabet çok oluyor sonuçta ezber 2 ayda pdr mezunu bile bitirir
-
@keynesin-faizi mevcut bilader:==))) cds primi falan ne ararsan var :=)
-
Arkadaşlar bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların son güncel halini tablo şeklinde buradan edinebilirsiniz. Çok güzel çıkarılmış
https://drive.google.com/file/d/0B1nfA2I9PrfZYkpva09hUHFVQnYwdUE2NTRiSTQ0M2hDMW44/view?usp=drivesdk
-
Ösym iktisattaki spesifik sorularda Erdal Ünsalı baz alıyor ama Erdal Ünsalın kitabı biraz ağır kaçıyor. İktisat konusunda sıkıntı yaşayanlar için en güzel kitap Yüksel Bilgilinin mikro ve makro konu anlatımlı kitapları. Anlatımı gayet yalın ve rahat anlaşılır. Kamu yönetimi mezunu ve iktisatı 5 yılda verebilmiş bana son sınavda 8 d-1y yaptırabildi Yüksel Hoca. Net şekilde tavsiye edebilirim Yüksel Bilgiliyi.
-
@ceterisparibusss aynı şekil bende kamu y mezunu ve iktisati tek başına yuksel hocanin kitabıyla öğrenmeye çalışmış biriyim. süreci ,makro mikro iktisatokullari yine aynı yayın evinin optimalbeslisi bı kaçta çerezlik iktisat içerikli notlarla Sayıştay denetçiliği sınavına kadar getirmistim
Kitabın anlatımi ise konu hakkında hiç bir şey bilmiyorken idealdi fakat kendimi geliştirdikçe yalın kalmaya başladıgini fark ettim bende yeni kitap bitirmek yerine çözümlü iki tane soru bankası aldim oradan devam edeceğim
Bu saydığım kitaplarla
kpss de 31-6 kaymakamlikta 8-2 sayistayda 11-4 yapabilmistim ve kitapta geçip yapamadığım soru sayısı çok azdır (kpss haric)
Yani bu kitaplar hiç iktisat bilmeyen için çok faydalı ama ben full çekecem diyenler için yetersiz kalabilir
Sınava gelince öncüllu iktisat soruları bana çok ters gelmişti ama diğer yarısı da çok kolay gibiydi
Umarım bu yıl genel ve kaliteli sorularla karşılaşırız .tonla konu, teori bilipte 10-12 sorunun çıktığı bı bölümde bir kaç acayip soruya Fransız kalmak insanın moralini bozuyor -
iktisat derslerinin zor olduğu konusu fazla abartılıyor. mantık+matematik+teori üçlüsü bu işi çözer.
mantık: dikkatli bir şekilde kavrama yeteneği
matematik: iktisadi matematik. iktisat derslerinde kullanılan matematik konuları.
teori: sözel kısımlar. (ki bu kısım zaten yüzde 80-90) -
Hocam ben bu Grubu pek takip edemedim,şimdi kaymakamlık ilanı Eylül demi gelecek kesin mi ?
-
Arkadaşlar Akadro yayınlarının kaymakamlık kitabını sipariş ettim sizce yeterli midir ? yardımcı olursanız çok sevinirim
-
@parpp Merhaba, keşke sipariş vermeden önce sorsaydınız. Bahsettiğiniz kitabın bildiğim kadarıyla güncel baskısı yok. Şu an güncel kaynaklar ''MAS, KAİM-MAKAM, THEMİS, PLUS-ULTRA, AKADEMİKUS, STATUS''; bunlar hakkında önceki sayfalarda bilgi bulabilirsiniz.
-
@mülki yok yok daha dün çıkmış kitap bugün sipariş verdim. açıkçası o eğitim kurumunun öğrencisiydim. kaynakları genelde çok iyidi ama şimdi nasıldır ya da yeterli midir diye bir sorayım dedim.
-
@parpp, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@mülki yok yok daha dün çıkmış kitap bugün sipariş verdim. açıkçası o eğitim kurumunun öğrencisiydim. kaynakları genelde çok iyidi ama şimdi nasıldır ya da yeterli midir diye bir sorayım dedim.
Klasik sınav için olanı yeterliydi hocam.
Konu anlatımı güncellenmediyse test için yeterli olmayacağı kanaatindeyim.
-
@dgn çok teşekkür ederim
-
@parpp Şimdi gördüm sitesinde, ön siparişe başlamışlar. Açıkçası bana biraz fazla özet gelmişti önceki baskıları. Şu an gönderime başlamadıkları için bu baskı için yorum yapılamaz. Aldıktan sonra siz yorumlarsınız bizim için
-
@bucalı hayır hocam ilan değil sınavın kendisi eylül ilk haftası imiş .
-
@mülki tamam bende o iş. umutluyum kitaptan. inşallah hepımız emeklerımızın karşılığını alırız
-
@karar hocam duyum sağlam mı boşa kürek çekmeyelim:)
-
@bucalı buraların ağaları gelecek diyolar ::)) çalışın siz hocam .
-
@karar anladım hocam inşallah
-
Arkadslar demokratiklesme ile ilgili soyle alip elime okuyup anlayabilcegim bi konu anlatimi kitabin yokmu 2 yildir denk gelemedim evenallah