• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@kaymakam1842, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
arkadaşlar ben kaim makam ile statüsü bir kaç kez bitirdim bir tane daha soru banksı çözmek istiyorum KAS İle RİTÜEL Arasında kaldım hangisini almalıyım sizce objektif olarak değerlendirirseniz sevinirim
KAS yeni baskı yapacakmış ama ben ritüeli tercih edicem.
-
@amirim bitti ya da bitmedi şeklinde rapor verecek değilim, iki gün önce burada kaynak önerisi isteyen bir arkadaşa dedim ki burada yazılanları dikkate al ama kendi kaynak taramanı kendin yap ve hangi kaynağı alacağına dair kararı yine kendin ver. Sizin gibi düşünmeyen insanlara karşı biraz daha hoşgörülü olun. 7 yıldır birçok sınav gördüm mülâkat gördüm kazandığım da oldu kazanamadığım da oldu, müsaade edin de fikirlerimizi paylaşalım şurada.
-
@new_user, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@amirim bitti ya da bitmedi şeklinde rapor verecek değilim, iki gün önce burada kaynak önerisi isteyen bir arkadaşa dedim ki burada yazılanları dikkate al ama kendi kaynak taramanı kendin yap ve hangi kaynağı alacağına dair kararı yine kendin ver. Sizin gibi düşünmeyen insanlara karşı biraz daha hoşgörülü olun. 7 yıldır birçok sınav gördüm mülâkat gördüm kazandığım da oldu kazanamadığım da oldu, müsaade edin de fikirlerimizi paylaşalım şurada.
Haydi selametle rast gelsin.
-
@MULKİ hocam erdal ünsal baş tacı hiç lafım yok lakin bir aday erdal ünsal çalışmadı diye sınavı kaybetmez, 12 tane iktisat sorusundan en fazla 1 ya da 2 tane soru kaçırır, ama dogru duzgun iktisat
temeli olmayan biri kaymakamlik sinavina bu kaynaktan hazirlanirsa husrana uğrar, o yuzden kaymakmlik sınavı için olmazsa olmaz bir kaynak degil. ben demiyorum ki erdal ünsaldan herkes uzak dursun. KPSS'ye hazırlanacak olan bir adayın önünde yaklaşık 7-8 aylık bir suresi vardır, işte o zaman adam akıllı çalışır. hakimliğe ve kaymakamlığa hazırlanırken pek bir şey kaybetmezsiniz. 45 dakika tarama yaptım ama izin verin de bu kadar yıldır bu işlerin içinde olan biri olarak hangi kaynağın yeterli hangisinin yetersiz olduğuna karar verebilelim :)) ben yine diyorum kaynak seçecek arkadaşlar burafa yazilanlara da baksın ama kimse kimsenin sözüyle karar vermesin kendi kaynak tercihini kendi yapsın. Fikir ayrılıkları olacaktır elbette -
@amirim hocam guy alımıyla ilgili duyumunuz var mı?
-
@new_user Geçen seneki sınavda mikro full makro da ise 1 boşum vardı.Mikro Yüksel Bilgili,Makro Tufan Samet Özdurak çalıştım.Bu sınav için ben de Erdal Ünsal'ın gereksiz olduğunu düşünenlerdenim.Tabi tercih sizin.
-
Peki İktisat için Analiz konu anlatımlı ve Zeynel Dinler çıkmış sorular nasıl olur?
-
@corleone Hangi kaynak olursa olsun içselleştirmek önemli.Sayıştay gibi bur kurumun sınavına Erdal Ünsal çalışmamış ve sınavı kazanmış tanıdığım var.
Ayrıca Zeynel Dinler çıkmış sorular ve Ceteris paribus Yüksel Bilgili çözülebilir. -
@NikolayRomanov ben de bunu söylemek istiyorum hocam, erdal ünsal çok iyi ama aynı zamanda çok ağır, kimi ritüele bakar kazanır kimi kaimi makama bakar kazanır, kimi nohutcunun anlatımını sevmez themise bakar kimisi de benim gibi themisi beğenmez yavan bulur. Kişiden kişiye değişiyor işte
-
Arkadaşlar 1 numaralı cb kararnamesinde yer alan bakanlıkların hizmet birimlerini detaylı bilmek gerekir mi
Yoksa gerçekten çok fazla uzun gereksiz vakit kaybı diye düşünüyorum -
@mülkiidareci hocam her bir bakanlığın 20 ye yakın hizmet birimi var, bu birimlerden birkaç tanesi ortak, yani örneğin Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı gibi birimler her bakanlıkta var, bunun yanında her bakanlığın kendi ihtisas alanı ile alakalı hizmet birimleri de var, hukuk ve mevzuat genel müdürlüğü, muhasebat genel müdürlüğü gibi. Yanılmıyorsam eskiden içişleri bakanlığının hizmet birimleriyle ilgili bir soru gelmişti, her birini tek tek ezberlemek yerine önemli olanlara bakmakta fayda var.
-
@new_user teşekkür edrim
-
İlan konusundaki en net açıklamayı duyunca herkes susup derse kaçtı
-
ateş insan hakları kitabı tablo yapayım derken bilgileri birbirinr katmış kitap ilerlemiyor yani...Alacakların bilgisi olsun yorucu bir kitap olmuş
-
@KaimakamAday tam tersi ben izin verdim kendime
-
@FreeBoY ooo olmadı o şimdi çok hata yoktur inşlaalah
-
@esnaf61 O tempoya bi ara vermek gerekiyordu zaten sizin söylediğinize göre
-
bu kitap nasıl bilen varmı yada yakın eğitim kayamakamlık kursu hakkında bilgisi olan sizce nasıl bir kurum?
-
Bu kitabın türkiye ekonomisi soruları kas türkiye ekonomisi soruları ile aynı yazarlarda aynı değil anlamadim türkiye ekonomisi soru bankası cikacak mi arkadaşlar bilgisi olan varsa yazsın lutfen
-
@KaimakamAday kardeşim vallaha yoruldum bayıldım yani göz ağrısı baş ağrısı boyun ağrısı bunlardan kurtulamıyorum dinleneyim bakayım geçer mi