• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@Müfettiş-Gadget bazı hatalar vardı eski baskısında bi de yenilenen bilgiler var idare de güncellenen kitabı almak da fayda var hocam
-
@30lukaday iyi dilekleriniz için Allah razı olsun. Aöfli olmak dezavantaj ama sayıştayda Aöfli arkadaşlar var. Yani çok güçlü referansın olursa olabileceğini düşünüyorum. Olmadığında hesap sorabilecek kadar güçlü referansın olursa açıköğretim mesele olmaz sanıyorum. Tabi o referansı bulmak çok zor.
-
AÖF mezunu kaymakam yoktur! Bu bilgi bizzat bakanlıkta çalışan üst düzey bir bürokrattan alınmıştır. Bazı arkadaşlar AÖF'lü kaymakam var diyor ancak onlar şu şekilde oluyor; mesela örgünde bir bölüm bitiren kaymakam ikinci üniversite olarak AÖF okuyabiliyor bu şekilde oluyor ancak sadece AÖF'lü yok. Nedeni ise bakanlık teamül gereği örgün-AÖF ayrımı istemediği için AÖF'lü arkadaşlar mülakata kaldıklarında otomatik olarak eleniyorlar. 1. olurlarsa belki şansları olabilir çünkü 1.olanlar direkt alınıyor ancak diğer arkadaşlar için üzgünüm.
-
Dostlar ben de belirtmeliyim ki yukarıda brunomars adlı kardeşimizin de söylediği gibi AÖF mezunu kaymakam gerçekten yok.
İçişleri Bakanlığının maalesef böyle bir politikası var. Geçen yıl mardin valisinin damadının nikah şahidi sayın İçişleri Bakanı olmasına rağmen teamüll kırılamamış. Geçmiş yıllarda milletvekili hatta bakan yakınlarına bile şans tanımamışlar.
Saçma! diyeceksiniz ama gerçek!
Almıyorlar dostlar zamanında birilerinin benim öğrencim var AÖF’lü gibisinden açıklamaları yüzünden AÖF’lüler zamanında hakkını aramamış zaten birilerinin öğrencisi varmış düşüncesiyle.
Mesela bir kaymakamın sosyal medya hesabına bakıyorsunuz AÖF kamu yazıyor ama inanın bunu kaymakam ikinci fakülte olarak bitirmiş yani zaten örgün hukuk veya siyasal mezunu. Bunları araştırınca gördü yakın dostlarımız.
Bi de iyi de diploma üzerinde AÖF yazmıyor diyeceksiniz evet yazmıyor ama bakanlığa sonradan AÖF’lü olduğunuza dair bi yazı da gitmiyor. Diplomalarınız üzerinde yazan İktisat, İşletme fakültesi olarak fakülte başlığı sizin AÖF’lü olduğunuzu gösterir. Eskişehir’de örgün okusaydınız diplomanızda İİBF fakültesi şeklinde açıklama yer alırdı.
Hukuka aykırı, Anayasaya aykırı ama gerçek. Bu yüzden elenen biri dava açmadan bu sorun çözülmez ama “idarenin takdir yetkisi” gibi de sihirli bi cümle var maalesef. Umarım moral bozup keyfini kaçırmadım AÖF’lü kardeşlerimizin. -
bakanlık onlarca yıldır bir tane bile aöfli kaymakam almamış şimdi de teamülü bozacak değiller. kamuda işler kanun yönetmelik gibi mevzuattan ziyade teamüllerle işler
-
@brunomars Ona kalırsa bu yıl ekonometri, maliye ve çeko mezunu kaymakam da olmayacak. sen otur kendi derdine yan bence. evet aöflü kaymakam yok bu olmayacağı anlamına gelmiyor. devletin resmi üniversitesi. devlet kendi üniversitesini tanımayacak mı komik olmayın. dün dündü bugün bugündür.rakip elemeye çalışmayın.
-
@Balakhan Çeko ve Maliye reddedildi mi ?
-
@Balakhan, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars Ona kalırsa bu yıl ekonometri, maliye ve çeko mezunu kaymakam da olmayacak. sen otur kendi derdine yan bence. evet aöflü kaymakam yok bu olmayacağı anlamına gelmiyor. devletin resmi üniversitesi. devlet kendi üniversitesini tanımayacak mı komik olmayın. dün dündü bugün bugündür.rakip elemeye çalışmayın.
Konudan o kadar birhabersin ki arkadaşım ne dediğini sen de bilmiyorsun.
- Ekonometri için eşdeğerlik reddedildi ancak biz dava açma yoluna gideceğiz ve yönetmeliğin durdurulması talepli iptal davası açacağız.
- Maliye ve ÇEKO için üniversitelerarası kuruldan hala görüş bekleniyor, bu görüş YÖK'e göre 1 ile 12 ay arasında sürebilir, onlar şuan kesin reddedildi diyemeyiz.
- Kaymakam adayısın, bu sınava hazırlanmaya niyet etmişsin ama karşındakine 'sen otur da kendine yan' gibi çocukça tavır takınıyorsun. Bu, buradaki hiçbir kişiye yakışmaz.
- 2 Mayıs 1920'de kurulan İçişleri Bakanlığı bu yıla kadar AÖF'lü kaymakam atamamış, şimdiden sonra atayabilir mi evet atayabilir ancak bunu istemediklerini yukarıda da söylediğim gibi üst düzey bir bürokrat bizzat kendisi söyledi.
- Benim söylediklerime inanmıyorsun ancak bu forumda çoğu kişi @amirim veya @yiğityılmaz arkadaşları bilir, onlar da bakanlığın idari teamül gereği AÖF'lü arkadaşları elediğini söylüyorlar.
- Rakip eleme gibi bir niyetimiz yok, olan teamülü söylüyoruz. Yukarıda durumu @amirim arkadaşımız gayet net açıklamış, görünen köy kılavuz istemez.
-
- yönetmeliğin durdurulması hangi hallerde verilebilir aç anayasaya bak o zaman güzel kardeşim. okuduktan sonra verilebileceğine sen inanıyorsan sana sözüm yok
- ben de bir şeyler biliyorum ki reddedilecek diyorum.
-teamül gereği bakanlık aöflüler yerine pdrciler ve ekonometri mezunlarını elemeli.
rahatsızlık vermemk için bundan sonra cevap vermeyeceğim nokta.
-
AÖF için bu ayrımcılık yapılıyor bu gayet açık. Peki sizce taşra üniversitelerinden mezun olmak dezavantaj oluyor mu.? Var mı böyle tecrübesi olan..
-
@safiTÜRK69 referans varsa üniversiteye kim bakar hocam
-
- yönetmeliğin durdurulması hangi hallerde verilebilir aç anayasaya bak o zaman güzel kardeşim. okuduktan sonra verilebileceğine sen inanıyorsan sana sözüm yok
-teamül gereği bakanlık aöflüler yerine pdrciler ve ekonometri mezunlarını elemeli.
iyice batırdın bundan sonra mesajlarıma yorum atmazsan sevinirim.
-
@Larendeli yav işte AÖF de niye o durum yok demek ki eğitim önemli
-
he bu arada takmışsın ekonometriye ama ekonometri İİBF'nin ana bölümü, PDR için lafım yok ona katılıyorum ancak ekonometriyi, ÇEKO'yu veya Maliyeyi elemek tamamen hukuka aykırı.
-
girmesi de bitirmesi de en kolay fakülte iibf okuyup mezun olsaydınız arkadaş biz ne yapalım? birçok kabine başa geçti pek çok bakan değişti ancak teamül değişmedi şimdi de sizin için değiştirmezler sevgili aöflüler
-
Elimde Kutluay Kararlının son basım İnsan Hakları konu anlatım kitabı bulunuyor. Gerçekten Ihtiyaci olan var ise Ankara milli kütüphane civarı verebilirim.
-
-
@RootofAllEvil, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
girmesi de bitirmesi de en kolay fakülte iibf okuyup mezun olsaydınız arkadaş biz ne yapalım? birçok kabine başa geçti pek çok bakan değişti ancak teamül değişmedi şimdi de sizin için değiştirmezler sevgili aöflüler
İşte senin gibilerinin bakış açısı; silahlar, koşullar ve süreç eşit olsa da teorik bilgi, pratik bilgiden yani kişinin bireysel kalitesinden daha üstündür düşüncesine dayalı.
Ben AÖF’lü değilim ama bu zihniyet tüm ikiliklerin temelidir düşünce babında.
Yorumun ve bakış açın Anayasamızın 70. maddesine aykırı. Bugün buna dikkat etmeyen yarın makama gelse nelere es geçer. -
@RootofAllEvil aöflü değilim ancak empati yapabiliyorum çünkü insanım. aöflü insanları hedef göstererek aşağılayamazsın bu hakka sahip değilsin. senin adına üzgünüm bu zihniyetle bu mesleğe talip olmak
-
Bence muhtarlara da kaymakam olma yolu açılsın!!
-aşırı derece ironi içerir-