• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@amirim bakanlığın böyle teamülü olduğunu yukarıda siz yazmışsınız ben de ona dayanarak söyledim eğer sayın soylu görevine devam eder ve sınav 1. si aöfli olursa bakarız belki bir kişi de olsa aöfli almış olurlar
@Balakhan benim kimseyi eğitim durumundan dolayı aşağıladığım yok ve ayrıca sınava girmeyeceğim eğer açılırsa idari hakimlik sınavına gireceğim sizlere kaymakamlık sınavında başarılar -
Dostlar herkese Merhaba.
Öncelikle bana soran dostlarıma daha sağlıklı yanıtlar verebilmek adına bu kez ben sizden bir şey istirham edeceğim. Özellikle bu sınava güzel hazırlık yapmış çok dostumuz var burada. Son dönemde haliyle bu sınav özelinde yeni çok fazla kaynak çıktı. Açıkçası ben de hepsini alıp inceleme ve irdeleme şansı bulamadım.
Sınav için kaynak önerilerinizi kısaca sebepleri ile birlikte istirhdam ediyorum dostlar. Ben de kendi adıma bir liste oluşturayım ve en azından soran arkadaşlarımızı doğru yönlendireyim.
Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize. -
@paretowilfredo
Anayasa + İdare = Ahmet nohutçu (Temel kaynak gibi bir şey)
İnsan hakları = soysal hoca
Türkiye Ekonomisi = Burcu hoca (yakın eğitimden biliyorum)
Artıvizyon soru bankası (3 4 kez çözülmeli. Soru sayısı az ancak sınav formatına çok uygun buluyorum) + yiğit yılmaz soru bankasıİktisat hakkında detaylı bir bilgim, fikrim yok hocam. Ben neredeyse iktisatsız giriyorum bu sınava ha sınavdan önce a kadronun iktisat kısmına bakıyorum. Sağ olsun birkaç soru yaptırıyor...
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Dostlar herkese Merhaba.
Öncelikle bana soran dostlarıma daha sağlıklı yanıtlar verebilmek adına bu kez ben sizden bir şey istirham edeceğim. Özellikle bu sınava güzel hazırlık yapmış çok dostumuz var burada. Son dönemde haliyle bu sınav özelinde yeni çok fazla kaynak çıktı. Açıkçası ben de hepsini alıp inceleme ve irdeleme şansı bulamadım.
Sınav için kaynak önerilerinizi kısaca sebepleri ile birlikte istirhdam ediyorum dostlar. Ben de kendi adıma bir liste oluşturayım ve en azından soran arkadaşlarımızı doğru yönlendireyim.
Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.sayın kardeşim @paretowilfredo merhaba,iyi geceler.
bu sınav için,yapılan son 3 sınavı da kazandım.
kaynaklarıma geçmeden önce buradaki bu kutsal görevi ideal edinmiş arkadaşlarıma şu can alıcı durumu da paylaşmak isterim: her yiğidin yoğurt yeyişi farklıdır"kaynaklarım:
anayasa,idare,demokrasi > a. nohutçu
tr ekon > tufan samet özdurak
tarih > data kpss tarih
iktisat > yüksel bilgili,makro ve mikro ders notları -
@paretowilfredo Yiğit Yılmaz'ın Kaim-makam seti mevzuata hakim olabilmek adına çözülmesi gereken kaynaklardan. Kendi gözlemim şu şekilde; kitaplarda 50'ye yakın mevzuata yer verilmiş. Gereksiz ayrıntıya girilmeden mevzuat özetlenmiş ve bu özet bilgiyi destekleyecek şekilde 1500 soruluk bir soru bankası hazırlanmış. Bu soru bankasında da okuyucuyu yormayacak şekilde kısa çözümlere yer verilmiş. Sınavın mevzuat kısmı için yeterli görüyorum bu seti.
-
Maliye bölumu icin esdegerlik basvurusu hakkinda olumlu yada olumsuz geri donus alan arkadas var mi
-
Eğer böyle bir teamül varsa yersiz gereksiz ve saçma buluyorum burada amaç ist. Gazı ank. Hacettepe vs. Gibi üniversite mezunlarını seçmekse o zaman Şırnak'taki ne biliyim Muğladaki yada herhangi görece küçük şehir ve küçük üniversiteleride elesinler teamül gereği ben aof mezunuyum askerliğimi subay olarak yaptım çok şükür çok güzeldi şimdi seferberlik emrim geldi inşallah böyle bir durum olmaz ama gerektiği vakit en önde gitmezsem allah oracıkta canımı alsın böyle bir saçmalığı kim neden kural haline getirmiş ise basiretsizdir önemli olan bilgi birikim beceri vatan sevgisi adanmışlık tabi bugüne kadar anladığım bu sınavda barajı geçecek puanı al sonra torpilin peşine düş kuvvetliyse kaymakam ol ama kişiliğin çok önemli değil bir zamanlar bir ilçenin köy okulunun onarımını yapıyoruz babamla müteahhitlik yaptığımız zamanlar bir ihale daha açıldı aynı ilçede meğersem kaymakam efendi ihaleyi kişiye özel ayarlamış ihale dosya verme saatini 9 olarak yazmışlar ihale saatine 10.00 yazmışlar bunun gibi bir çok dikkatsizlik sonucu elenecek şartları var ihalenin, tabi dururmuyum dikkatlice hazırlandım girmek istedim ihaleye 2.katilimci benim ihale bedeli milyonluk çomağı sokunca biz saat 9 dan önce dosyayı alınca bunlar kudurdu ihaleyi apar topar komisyon üyesi yok diye iptal ettiler ve bunların başını çeken bir kaymakamdi kendisiyle görüşmek istedim yazıcısına yok dedirtti halbuki oradaydı ve kendisi bir mv oğluymus böyle bir kaymakam olmak yerine şerefli sakin bir işsizlik daha cazip geliyor velhasıl kelam aoflinin referansı herkes kadar afilli olmaz olsada geçemezmiş demek ki neyse sağlık olsun biraz kafa sisirdik hakkınızı helal edin acaba hazırlanmaktan vazgeçsem mi??
-
Mühendislik mezunlarına kaymakamlık yolu açılmamış miydi yanlış mı hatırlıyorum acep ?
-
Arkadaşlar iyi akşamlar;ben kaymakamlıkta yaşla ilgili bir soru soracaktım. 35 yaşını doldurmamış olanları sınava kabul ediyorlar,burası tamam. Peki mülakatta daha genç olanların bir önceliği ya da avantajı oluyor mu? Var mı böyle bir durum,duyum ya da teamül?
-
@paretowilfredo
Anayasa + idare hukuku ---> A. Nohutçu kanunname
Mahalli idareler ----> İl özel idaresi,il idaresi,belediye,büyükşehir bel.,köy,Mahalli idare birlikleri kanunu
TR ekonomisi ----> Yasin çoban konu+ yüksel bilgili soru
Mikro-makro ---> tufan samet ders notları/ çıkmış sorular.
Tarih----> tarihin pusulası
İnsan hakları----> kutluay kararlı + aöf
Türkçe---> Ales deneme -
Soysal hocanın insan hakları kitabını dün inceledim. Kutluay hocanın kitabına göre konular dar kapsamlıydı. Sonav için yeterli olur mu?
-
@brunomars ikide bir tutturmuşsun hukuka aykırı hukuka aykırı. önce hukuk'un tanımı öğren de gel. hukuk kişiye göre subjektif işlem yapmamaktır dar anlamda. %80 dersleriniz tutmuyor siz biz yürütmeyi durdurma kararı alacağız diyorsunuz bunun neresi hukuksuzluk.
-
Balakhan denen şahısa çok takılmayın sözde bu sene kaymakam alımı olmayacak sınav yok diyordu ama sınavın olacağı çok net.
-
Buradan bütün aöflü arkadaşlara sesleniyorum aöflü almıyorlar diye pes edip bırakmayın rızkı veren Allah 'tır.bu ülkede ne bürokratik vesayetler aşıldı buda aşılacak birgün bir aöflü 1. Olacak buna inanıyorum çalışın vazgeçmeyin.
-
@mia105 hala aynısını iddia ediyorum. göreceğiz az kaldı kimin haklı oldugunu
-
A kadronun kitabının noktası, virgülüne kadar dahi ezberlesem sınavdan başarılı olma ihtimalim var mı?
-
@Balakhan bakanlık ile ösym yalandan mı görüşme yaptı yani bilmesem tamam diyeceğimde
-
@Balakhan hocam artık protokol imzalanacak belki bu cuma düşecek ilan
-
@beveridge-eğrisi a kadro sınavda sana 70-80 arası bir puan aldırır bilgiler güncelse.Ben onun Türkiye ekonomisi ve insan haklarını beğeniyorum...
-
Sınav yok diyen dostlar zeyneli nohutçuyu kaç tur döndünüz ayıptır sorması?