• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@new_user kardeşim sorularınız gayet iyi. ben çok beğendim. emeğinize sağlık. iyi günler.
-
Soruları isteyen arkadaşlara toplu mail göndermeye devam ediyorum yalnız bazı arkadaşlar genelden de yazmışlar onlara da gönderdim ama özele yazarsanız sevinirim çünkü bazen gözden kaçabiliyor yazılanlar.
-
örnek 1
Türkiye'nin göç politika ve stratejilerini belirlemek, uygulanmasını takip etmek, Göç uygulamalarını izlemek ve önerilerde bulunmak, göç alanında yapılması planlanan yeni düzenlemeleri değerlendirmek, göç politikaları ve hukuku alanında bölgesel ve uluslararası gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarını değerlendirerek raporlamak görevleri aşağıdakilerden hangisine aittir?
a)Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu
b)Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
c)Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
d)Sosyal Politikalar Kurulu
e)Yerel Yönetim Politikaları Kurulu
Cevap: 1 sayılı CB kararnamesine göre, Türkiye'nin göç politika ve stratejilerini belirlemek, uygulanmasını takip etmek, Göç uygulamalarını izlemek ve önerilerde bulunmak, göç alanında yapılması planlanan yeni düzenlemeleri değerlendirmek, göç politikaları ve hukuku alanında bölgesel ve uluslararası gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarını değerlendirerek raporlamak, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulunun görevidir. Buna ek olarak diğer görevleri şunlardır:
-Türkiye'nin uluslararası ilişkilerine yönelik politika önerileri oluşturmak
-Bölgesel etkinliği artırmaya yönelik politika önerileri oluşturmak
-Bölgesel sorunlara çözüm önerileri geliştirmek
-Küresel gelişmeleri analiz ederek raporlamak
-Değişen güvenlik ortamını analiz ederek, tehditlere, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının yasadışı faaliyetlere karşı korunması, güvenliğinin sağlanması, ülke içinde ve uluslararası alanda işbirliğinin geliştirilmesi ile sınır yönetimine ilişkin güvenlik politika önerileri geliştirmek
-Afet ve acil durum halleri ile ilgili önleme, müdahale ve iyileştirme konularında politika önerileri geliştirmek
-Sivil havacılık güvenliği ile ilgili politikaların belirlenmesi amacıyla çalışmalar yapmak
-Siber güvenlik ile ilgili politika ve strateji önerileri geliştirmek
-Karayolu, demiryolu ve havayolu trafik güvenliği ile ilgili politika önerileri geliştirmek
Cevap AÖrnek 2
Aşağıdakilerden hangisi 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenmiş ofislerden biri değildir?
a)Dijital Dönüşüm Ofisi
b)Ekonomi Ofisi
c)Finans Ofisi
d)Yatırım Ofisi
e)İnsan Kaynakları Ofisi
Cevap: 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 4 adet kamu tüzel kişiliğine sahip, özel bütçeli, idari ve mali özerkliği bulunan ofis kurulmuştur: Dijital Dönüşüm Ofisi, Finans Ofisi, Yatırım Ofisi ve İnsan Kaynakları Ofisi. Cevap BÖrnek 3
Aşağıdakilerden hangisi Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlardan biri değildir?
a)Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı
b)Savunma Sanayi Başkanlığı
c)Devlet Arşivleri Başkanlığı
d)Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu
e)İletişim Başkanlığı
Cevap: Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlar şunlardır:
-Devlet Arşivleri Başkanlığı
-Devlet Denetleme Kurulu
-Diyanet İşleri Başkanlığı
-İletişim Başkanlığı
-MGK Genel Sekreterliği
-MİT Başkanlığı
-Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı
-Savunma Sanayi Başkanlığı
-Strateji ve Bütçe Başkanlığı
-Türkiye Varlık Fonu
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığına Bağlıdır. Cevap D -
örnek 1
Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, Türkiye’den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek gibi görev ve sorumlulukları sahip olan kurum aşağıdakilerden hangisidir?
a)Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
b)Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu
c)Sosyal Politikalar Kurulu
d)Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
e)Yerel Yönetim Politikaları Kurulu
Cevap: 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 158. maddesine göre göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, Türkiye’den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Cevap AÖrnek 2
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Genel Kurmay Başkanının görev süresi kaç yıldır?
a)2 b)3 c)4 d)5 e)7
Cevap: Genel Kurmay Başkanı, orgeneral ve oramiraller arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanır ve görev süresi 4 yıldır. Cevap CÖrnek 3
Cumhurbaşkanının başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantılarına Cumhurbaşkanının katılamadığı durumlarda aşağıdakilerden hangisi başkanlık eder?
a)Cumhurbaşkanı yardımcısı b)Genel Kurmay Başkanı c)Milli Savunma Bakanı d)Genel sekreter e)Cumhurbaşkanın kurul içinden görevlendireceği üye
Cevap: 6 sayılı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre kurul toplantıları Cumhurbaşkanının başkanlığında yapılır. Cumhurbaşkanının katılmadığı zamanlar Kurula Cumhurbaşkanı yardımcısı başkanlık eder (md 3) Cevap A -
Not:
Göç politika ve stratejilerini belirlemek --------> Güvenlik ve Dış Politikalar KuruluGöç politika ve stratejilerini uygulamak--------> Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
-
@new_user neden sadece mevzuat okumanın yeterli olmadığını ve kaliteli konu anlatımlı kitaplara ihtiyaç duyulduğunu gösteren bir nüans.
-
@new_user bukadar emek vermisiniz hocam bunu bir kitap haline getirinde parası ne ise alalım
-
@dedekorkut ücretsiz yolluyorum zaten kardeşim sana yollamadım mı?
-
@new_user yok yolladın eline sağlık ama gitsen kitap yapıp bastrsan emeğine karşıl>k o kitabida satın alırım demek istedim
-
@dedekorkut Daha sağlam bir çalışma ile neden olmasın dostum, geri dönüşler çok olumlu soruları görenler beğeniyor, kısa vadede değil ama uzun vadede olur belki.
-
Kasım ayı içerisinde belki de yine Kaymakamlıkla aynı gün içerisinde 130-150 bandında YSK Seçim Müdürü alımı kuvvetli ihtimal...
-
@amirim akıyo amirim masallah
-
@amirim Hadi inşaallah..
-
@amirim inşallah bakalım hayırlısı bekliyoruz
-
@amirim yine aynı güne denk getiriyorlar başka gün mü yok ?
-
@amirim vay vay vay vay vay vay vay canım
-
@amirim kardeşim bu kuk kaymakamlıkta birisi var popülerlik kasıyor heralde. Buradan alıp oraya anında yazıyor
-
@fenecus khk kaymakamlim
-
@fenecus, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@amirim kardeşim bu kuk kaymakamlıkta birisi var popülerlik kasıyor heralde. Buradan alıp oraya anında yazıyor
@amirim
@fenecusAmirim dostum ile daha önce forumda konuştuk belki çıkarır nickimden onu da ekliyorum ki onun da haberi olsun.,
O paylaşımı yapan benim forumda nickim brunomars ancak uzaklaştırıldığım için yeni hesapla geldim. Duyum alan sadece amirim kardeşim değil bizler de bazı konularda duyum alıyoruz. İlan eylülün ikinci haftasından sonra gelecek YSK ile ilgili..
Forumda daha önce eşdeğerlik ile ilgili bilgiler de paylaştım sayfa 110-120 arasına bakabilirsin. 7 gruba üyeyim ve aldığım duyumları paylaşıyorum. Zaten beni o bahsettiğin gruplarda tanıyan tanıyor popülerlik kasmaya ihtiyacım da yok. Bu kadar basite düşmeyin.
-
@fenecus, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Daha önce o bahsettiğin gruplarda eşdeğerlik ile ilgili aldığım duyumları da hem buraya hem oraya yazdım. Amacım insanları bilgilendirmek. Bu kadar zorunuza gitmesin.