• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Arkadaşlar soruları toplu bir şekilde göndermeye devam ediyorum. Bazı arkadaşlar soruları hangi kitaptan hazırladığımı soruyor. Soruları hazırlarken herhangi bir konu anlatımlı kitabı açıp ondan yararlanmam söz konusu değil, tamamen yürürlükteki mevzuatlardan yararlanıyorum. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, 1982 Anayasası, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu, Köy Kanunu, Sayıştay ve Danıştay Kanunları, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun, İl İdaresi Kanunu...
-
@brunomars123 zoruma giden birşey yok hayırlı aksamlar
-
@fenecus, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars123 zoruma giden birşey yok hayırlı aksamlar
O zaman paparazzi gibi neden yazıyorsunuz sizr de hayırlı akşamlar
-
Özelden kitap önerisi soran arkadaşlar piyasada çok kaliteli kitaplar var zaten ben emek verip kitap yazanların kitapları hakkında iyi kötü değerlendirme yapacak yeterlilikte değilim. Ama ben kitap kullanmıyorum. Nedeni ise olası bir kaymakamlık sınavı ertelenmesi sınavın 2020’ye kalması ve bu sırada cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimde gündemde olan revizyonun yapılması. Yapılacak olan revizyon kitapların yine büyük kısmını geçersiz kılabilir. O yüzden ilan gelene kadar kitap edinmekten kaçınıyorum. İyi geceler iyi forumlar.
-
@brunomars123 kardeş tartışma yapmaya niyetim yok
-
@fenecus, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars123 kardeş tartışma yapmaya niyetim yok
Laf atan sizsiniz hocam tartışmaya gerek yok katılıyorum hayırlı akşamlar
-
arkdaşlar maliye bölümünün sınava girip giremmesi konusunda gelişme var mı? Birde bu denklik belgesi ne zamana kadar alınması gerekiyor.
-
@new_user Hocam bana da mail atar mısınız ?
Mailim; hacettepemoon@gmail.com -
@engin0516, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
arkdaşlar maliye bölümünün sınava girip giremmesi konusunda gelişme var mı? Birde bu denklik belgesi ne zamana kadar alınması gerekiyor.
Maliye eşdeğerlik alacak.
Şuan maliye mezunu arkadaşların dilekçeleri Üniversitelerarası Kuruldan görüş alınması için sevk edildi, bu görüş daha önce emsal karar olmadığından 1 ile 12 ay arasında çıkar.
Süreç uzarsa ve mülakata kadar çıkmaz ise Maliye ve ÇEKO mezunu arkadaşlar da eşdeğerlik alamaz.Mülakata gelirken ibraz edilmesi gerekiyor ancak belge olmadan sınava girmenin de anlamı yok.
-
@engin0516 burada birçok kişi kaymakam aday şubesini aradığını ve maliye bölümünün denklik almasına gerek olmadığını söylendiğini yazdı. Aynı şekilde kendim de aradım ve bende bu cevabı aldım herhangi bir mağduriyet olmayacağı belirtildi.
-
Teşekkürler @amirim Ben de en son alımda atanan bir seçim müdüründen alım olacağını duymuştum yakın zamanda ama çok ihtimal vermemiştim. Madem bir kaç farklı kaynaktan bilgi akışı var ateş olmayan yerden duman çıkmaz.. Geçen mülakattan kuyruk acımız var zaten gidip seçim mevzuatını arşivden çıkaralım bari. Bu arada @Aslan-Reyiz kardeşim tekrar piste davet ediyorum sizi
-
@EnverYesevi duyumlar amirimle örtüşüyor.
-
Kaymakam adaylığı şubeyi yakın zamanda 3-4 defa farklı zamanlarda aradım ve maliye bölümü için olmayan bir bölüm oraya yazıldığından. dolayı bir mağduriyet oluşmayacağını eş değerlik belgesi istenmeyeceği söylendi.@brunomars123
-
Maliye bölümü eşdeğerlik dilekçesini YÖK'e gönderen arkadaşlar için eğer gerek olmama durumu olsaydı ÜAK'a görüş istenmesi için gönderilmezdi diye düşünüyorum.
Yönetmelik yayımından 2-3 gün sonra Kaymakam Aday Şube ile görüşen arkadaşlar Maliye ve Finans bölümünün Türkiye'de olmadığının Kaymakam Aday Şube tarafından bilindiğini, bu yönetmelikte yazanlardan onların da şaşkın olduğunu söylediler. Ben de teyitledim. O gün gerek var diyen Kaymakam Aday Şube bu aralar gerek yok diyor. Kafalar daha çok karışıyor.Bence her ihtimale karşı dilekçe gönderin, burası Türkiye bizim gibi dışarıda kalmayın. (Ekonometri)
-
siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler için eşdeğerlik alan oldu mu ??
-
@çölkaplanı, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler için eşdeğerlik alan oldu mu ??
O bölüme eşdeğerlik veriliyor, dilekçenizi gönderin.
-
@399mia hocam genelde paylaşılan duyumlar 9 Kasım gibi bi tarihi işaret ediyor , sizin hatırladığım kadarıyla geçmiş paylaşımlarınızda da olmama olasılığı gibi yorumlar var acaba merak ettiğim için bir kez sorayım dedim bildiğiniz bişi mi var yoksa öngörümüz mü ?
-
işletme mezunlari eşdegerlik aliyo musunuz ?
-
@keskin34 olma ihtimali yüksek tarih olacakta aralık ayını duyum olarak aldım ben. Süreklide arkasında duruyorum geçende tekrar paylaştım . 9 kasım tarihi ise ötemelerin en son durulduğu tarih. Tüm sayfalar 9 kasım yazıyor ama hepsi aynı duyumu aldığı için değil kopyala yapıştır yaptıkları için.
-
Kaymakam adaylığı şubeyi aradımda maliye bölümü için net bilgiyi eylül de verebiliriz dedi.