• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@mülki ozelden yazayım hocam
-
@dedekorkut hıcam genelede yazar mısınız bizde nemalansak
-
@kemankeşş genele yazmayı doğru bulmuyorum kitapların kalitesini ölçen bir yetkinligim yok degerlendirmelerim subjektif kimsenn hakkina girmek istemiyorum ama benm soru bankasindan beklentim sorularin emek verilerek hazrlanmasi kopyala yapstr kanunu aynen yaz degil.diger turlu soru cozmus olmuyorsun konu tekrar etms oluyorsun e ben konu tekrarini zaten mevzuattan kitaplardan yapiyorum ki neden sorulara bakarak zamanimi harcayim.
-
tarih belli mi acaba 7 kasim diye biri yazmis ama?
-
Reşit gürbüz insan hakları çıkmış ne dersiniz inceleyen var mı
-
@IS-LM kardeşim kaymakamlık sınavı son yıllarda 2013 yılıydı galiba hariç her sene olmuş.9 Kasım öngörülen tarih ona göre planını yap. +1 -1 gün veya hafta oynar en fazla .ekstrem durum olmadığı sürece bu yıl sonuna kadar duyumlara göre sınav olacak gibi duruyor. En kötü olasılık Aralık ama Kasım olacak gibi çalış sen . ortalama 3 4 aylık bir zamanın var . Tabi bunlar duyumlar üzerine belki de olmayacak kimse bilemez ama olma olasılığı yüksek.sen olacak gibi çalış , sonra pişman olma zaten buradakiler aylardır çalışıyor yani artık çalışmaları bitirip sınav gelsin diye dört gözle bekliyorlar , kafayı sıyıranlar bile var :))).burada duyumunlarına güvendiğimiz amirim gibi bir kaç kişi de bu tarih bandını işaret ediyor umarım açıklayıcı olmuştur iyi çalışmalar . :))
-
@cansarı yiğit hoca çıkaracam demişti safa hoca da aynı şekilde nohutçudan haberim yok.
-
@Aslan-Reyiz sagolasin abi beklemedeyiz
-
@keskin34 tesekkurler
-
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin. Ben elimde olmayan sebeplerden dolayı sınava çalışmayı bıraktım. Elimde kaymakamlık sınavı için aşağıdaki kitaplar var. Ve kitaplar sıfırdır. Bu kitaplardan almak isteyen olursa fiyat konusunda pazarlık olur. İlgilenenler mesaj atabilir.
Kanunname İdare Hukuku (Şubat 2019) - Ahmet Nohutçu
Kanunname İdari Yargı (Şubat 2019) - Ahmet Nohutçu
Themis Anayasa Hukuku (Son Baskı)
HALDUN Mikro İktisat - Özgür Özcan (Nisan 2018)
HALDUN Makro İktisat - Özgür Özcan (Nisan 2018)
AkademikUS İdare Hukuku (Şubat 2019)
Kutluay Kararlı - İnsan Hakları ve Demokratikleşme (Son Baskı)
Kemal Gözler - İnsan Hakları Hukuku (Son Baskı)
Kemal Gözler - Türk Anayasa Hukuku Dersleri (Son Baskı)
Kemal Gözler - Türkiye'nin Yönetim Yapısı (Son Baskı)
Kemal Gözler - İdare Hukuku Dersleri (20.Baskı) -
@dedekorkut hocam bana da özelden atarsan müteşekkir olurum ,teşekkürler.
-
Konsensus’un güncellenmiş eki var mı?
-
Arkadaşlar yazarından düzeltme notu :
-RİTÜEL Düzeltme Notu-
• Anayasa 16. sorumuzun yanıtı Temel Hak ve Hürriyetlerin KÖTÜYE KULLANILAMAMASI şeklinde olacak.
•Anayasa 117. sorumuzun yanıtı (A) değil, (B) şıkkı olacak.
• Anayasa 342. sorumuzun yanıtı (C) değil, (D) şıkkı olacak.
• Anayasa 430. sorumuzun yanıtı olan (E) şıkkında 16 adet Meclis Komisyonu olduğu belirtilmiş; fakat, İçtüzüğe göre 19 adet TBMM komisyonu olacak. (Son olarak 2014’te Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ilâve edildi.)
•Anayasa 582. sorumuzun yanıtı (A) değil, (C) şıkkı olacak.
•İdare Hukuku 322. sorumuzun yanıtı (B) değil; (A) şıkkı olacak. 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununda geçen DEVLET BORÇLARI ifadesi Anayasamızda düzenlenmiş KAMU ALACAKLARI için öngörülen en yüksek faiz haddi ifadesine aykırıdır.
• Mahallî İdareler 91. sorumuzun yanıtı, il özel idaresi değil; BELEDİYE olacak.
• Mahalli İdareler 272. sorumuzun yanıtı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olacak.
• İdarî Teşkilât 174. sorumuzun çözümünde Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte Savunma Sanayii İcra Komitesi toplam 7 üyeli olacak.
• İdarî Teşkilât 213. sorumuzun yanıtı (C) şıkkı olarak 3 yardımcı görevli olacak.
• İdarî Teşkilât 388. sorumuzun çözümüne; Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Kırıkkale ilâve edilsin. Yanlış cevap, Afyon olabilir mesela. (Birçok kaynakta bu dört ek vilayet yer almamaktadır)
• İnsan Hakları 451. sorumuzun yanıtı olan 10 yıl çalışmış olma koşulu 2018’de 703 sayılı KHK ile ilga edildi.
• İnsan Hakları 437. sorumuzun yanıtı Cumhurbaşkanlığı değil, “Adalet Bakanı” şeklinde revize edilsin. (Kanun zamanında güncellenmediğinden, eski hâlinde yazılı Başbakan ifadesi kitaba Cumhurbaşkanı şeklinde işlendi) -
themisin kaymakamlık soru setini aldım.berbat haberiniz olsun.soru hataları çözüm hataları yazım hatalarıyla dolu.haberiniz olsun.
-
@bomçiki abartma birader ya
-
Safa sazak insan hakları çıktı mı arkadaşlar bir de reşit gürbüz çıkmış da sayfa sayısı oda biraz fazla sanki
-
herkes insan hakları kaynağı soruyor da, arkadaşlar sistem epey değişti. anayasa ve idari teşkilat çok can yakar. adını duymadığınız yeni kurumların görevlerini sorarlar. benden tavsiye idari teşkilata ağırlık verin.
-
En son yapılan snavda türkiye ekonomisi tarih ve insan haklarına çalıştım dedim anayasa idare iktisat hertlu yaparım zaten genel yetenekten 27 d 7 y yaptm ama beni batıran idare oldu insan haklarından başka ders geçmiyor burda dikkatli ve dengeli çalışmak lazım.
-
Çalışmaya başlayamıyorum bir türlü.Ev ortamında çalışmayı nasıl başarıyorsunuz?ben hep kütüphanede ders çalışmıştım şimdi olduğum şehirde öyle bir imkanım Yok evde de ortamı oluşturamıyorum,tavsiyesi istiyorum?
-
@mia_nur hocam evdeyken ben de çalışamıyorum kendimi kütüphaneye atıyorum. Evde çalışmak zorunda olduğum zamanlarda ise sadece gece 11 den 3 e kadar falan çalışabiliyorum sessiz ortam olduğu için. Onun da ne kadar verimli olduğu tartışılır tabi ki ama başka yol bulamıyordum.