• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@dedekorkut her kanun cıkan başka bir kanunla ilga edilebilir. Kanun koyucular bir kanunu değiştirebilmek için illaki ilgili kanunu oturup baştan değişen kelimeleri yazmaz ama burada hukuk yorumu girer tıpkı sizin bahsettiginiz konu gibi hocam. Burada da bakan yardimcisi ya da idari isleri dogru kabul etmek gerekir. Bu tür ayrıntılar icin konu anlatımli guvenilir kaynaklara inanmak gerekir. Başka kanunlarda da bu tür şeyler göruceksiniz şaşırmayın takılmayın.
-
@marjinalmaliyt57 hukuk yorumu ?
-
mahalli idareler çevre ve sehircilige baglandi denilmişti forumda
Şimdi içeriğine bakayım dedim iöi kanunu guncel değil sanırım ama tabi dediğiniz gibi kanun neyse o
Bir de nohutcu unun kitabından çalışıyorum kitabın konu anlatımı bölümünde iöi genel sekreterini vali teklifiyle İçişleri atar yazmış
Daha sonra konunun sonuna beş altı sayfa ek yapmış anahtar bilgilerden
Orada da iöi genel sekreteri valinin teklifi çevre ve şehircilik b onayıyla yazıyor -
@kadr, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
mahalli idareler çevre ve sehircilige baglandi denilmişti forumda
Şimdi içeriğine bakayım dedim iöi kanunu guncel değil sanırım ama tabi dediğiniz gibi kanun neyse o
Bir de nohutcu unun kitabından çalışıyorum kitabın konu anlatımı bölümünde iöi genel sekreterini vali teklifiyle İçişleri atar yazmış
Daha sonra konunun sonuna beş altı sayfa ek yapmış anahtar bilgilerden
Orada da iöi genel sekreteri valinin teklifi çevre ve şehircilik b onayıyla yazıyorİl özel idaresinde bir değişiklik yok, vali teklifi içişleri bakanı onayıyla atanır.
Belediye genel sekreteri başkanın teklifi çevre şehircilik bakanı onayıyla atanır. -
@kadr bende nohutcu kitabindan calstm son baskidan dikkat edin buyuksehir belediye genel sekreteri icin cevre ve sehircilik bakanligini yazmstr
-
@dedekorkut bakan yardımcı olarak kabul edeceksin kardeşim, mesela HSK'nın doğal üyesi Adalet Müsteşarıydı, yeni hükümet sistemi ile birlikte Adalet Bakan Yardımcılarından biri doğal üye olarak atandı.
-
@new_user hocam bakan yardimcisini kabul etme konusunda ayni fikirdeyim sizinle fakat idari isler baskanini neye gore yazmslar kacrdigim bir noktami var o yuzden buraya bir yazayim belki bilen birileri var dedim
-
@dedekorkut degişen musteşar kelimesinin ilgili cb kararnamesinde yazan haliyle iöi kanununa uygulamaktan bahsediyorum. Hakimin kanun yorumlamasından bahsetmiyorum idare hukuku konuşuyoruz cünku burada.
-
@dedekorkut bende 7. Baskı var Şubat baskısı
Çok fark yoktur diye yeni çıkanı almadim
Benim kitaptaki ekte ( konu anlatımında değil )
Aynen şöyle yazıyor
Büyükşehir belediyesi genel sekreteri belediye başkanının ,il özel idaresi genel sekreteri ise valinin teklifi üzerine çevre ve şehircilik tarafından atanir.
Dediğinize göre buradaki il özel idaresi kısmı yanlış
İl özel idaresi kısmını Şubat'ta yazmış agustos baskısında kaldırmış
Yanlış anlamadım değil mi ?
Elimdeki kitapta bilgi çatışması var da -
@dedekorkut idari işler başkanının birlik başkanı olması için kanun değişikliği gerekir, sanırım böyle bir değişiklik yok bu yüzden o sorunun cevabı kitap yazarının kendi yorumudur diye düşünüyorum kardeşim
-
-
@fenecus nohutcu Hoca nin paylaşımını görmüş olmalısın abi
-
@fenecus, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@amirim ve @can-mavi bi tarih veriyorsa her daim önemsenmelidir
Aynen öyle şimdiye kadar yanıltmadılar. 7 Eylül'e kadar haklı oldukları zaten ortaya çıkacak. 9 Kasımı haftalar öncesinden söyledikleri için ikisine de teşekür borçluyuz
-
Tercihini yap’anlar yine yanılmadı @paretowilfredo
-
@cansarı aynen kardesim
-
@fenecus bi heyecan bi heyecan biz zaten biliyorduk sağolsun @amirim abi candır
-
Arkadaşlar nohutçu hocanın video derslerine bakan oldu mu. Aslında dershane veya video gereksiz gören birisiyim ancak Ders çalışmakta zorlandığım için almayı düşünüyorum. Var mı alıp inceleyen.
-
@cansarı yanı işte foruma değer katan bu dostların kıymetini bilmek lazım
-
@safiTÜRK69 örnek videoları vardı izledin mi her dersten ornek video konuldu diye biliyorum fikir verecektir onlar sitelerini bir incele
-
@new_user tsk ederim hocam bilgiler icin