• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@safiTÜRK69 kardeşim eski gönderilere baktım da zannederim ben yanıldım siz haklisiniz
-
@new_user ariticideniz@gmail.com hocam bana da paylaşırsanız sevinirim
-
Yani ilk kez giricem safa hoca vs deniliyor insan hakları ile ilgili idare hukuku gibi kanun vs nerelerden ne geldiğini bilen bir arkadaş dese bizde onları okusak cok mu zaman kaybı olur yada fayda alan arkadaşlar yazsa nasıl çalıştılar yeni giriceklere de fikir olur
-
@arideni soruları isteyenlere yolluyorum ama genele değil özelden yazın arkadaşlar lütfen.
-
@kemankeşş dediğim gibi önceki baskı iyiydi anlatımı da güzeldi çıkınca inceleyin
-
ÖNEMLİ!!
Öncelikle biliyorum bu olay sizi ilgilendirmiyor ama destek olmak isteyenler vardır belki. Malumunuz üzere, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve İç İşleri Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik çerçevesinde EKONOMETRİ MEZUNLARI kaymakamlık sınavına girmesine rağmen, mülakat aşamasında YÖK ten alınan EŞDEĞERLİK belgesini ibraz etme zorunluluğuna maruz kalmıştır ve YÖK ekonometri mezunlarına, İİBF ile bölümlere bir EŞDEĞERLİK belgesi vermemiştir. Bizde kendi aramızda bu kararlara karşı dava yoluna gitmeye karar verdik.
Ancak, dava , avukat ve uzman görüşü yüksek maliyetli olup, sizlerden YARDIM talep etmekteyiz. Davanın hukuki sürecini burada laf kalabalığı olmaması açısından paylaşmıyorum ancak görüştüğümüz, fikir aldığımız ve danıştığımız avukatların ve alanında uzman kişilerin TAMAMI bu davayı kazanacağımızı söylüyor. Destek olmak isteyenler, özelden geri dönüş yaparlar ise, banka bilgileri paylaşılacaktır. -
Bu durumun salt kaymakamlık sınavı düzenlemesi olarak görünmemesi gerektiği ve bu kaymakamlık adaylığı yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmelikten sonra yayılan dışişleri uzman yardımcılığı sınavına giriş şartları aynen kaymakam adaylığı gibi düzenle miş. Bu sebeple bu kaymakam adaylığında değişiklik yapan yönetmelik bir mihenk taşı. Eğer ki bugün bunu değiştiremezsek bundan sonraki her kurum aynı düzenleme ile sadece EKONOMETRİ MEZUNLARINI DEĞİL, YÖNETMELİKTE SAYILMAYAN TÜM BÖLÜMLERİN MEZUNLARININ UZMAN,MÜFETTİŞ,DENETÇİ VE MÜLKİ İDARE AMİR OLMA HAYALLERİ DAHİ ELİNDEN ALINACAKTIR
-
Yök'e dilekçe yazıp belgelerle göndereli 1 ay oldu ama dönüş olmadı daha bana.
-
@refikgüven Hocam hangi bölümler var acaba
-
merhaba arkadaşlar aöf insan kaynakları notu olan varsa gönderebilir mi
-
@toranj mail gönderin yollayayım
-
@Gazi06 Size zahmet ben de alabilir miyim notu.
-
Üyelerinin tamami il özel idarelerinden olusan ulusal düzeydeki birlik icin birlik baskani icisleri bakani mustesaridir. Kanunda hala bu sekilde yaziyor mustesarlik kaldrildigi halde. Bir soru bankasinda bu soruya cevp olarak idari isler baskani yada bakan yardimicisi yazilms bu bilgiyi neye gore yazms acaba bilgisi olan varmi ?
-
Şurayabir aöf yazsam en az on tane cevap gelirdi kesin.
-
@dedekorkut dostum böyle bir soru gelmez diye düşünüyorum gelirsede cevabın bakanın görevlendireceği bakan yardımcısı dedim.
-
@fenecus çözdugum soru bankasinda idari isler baskani yada bakan yardimcisi yazilmis yanlslikla yazildigini dusunmuyorum boyle bir bilgi varmi nerden bulup yazmslar onu merak ettim bilgisi olan varmi diye sordum.
-
@dedekorkut ben de siteminize binayen sorunuz havada kalmasın diye cevap verdim
-
@fenecus tskkurler hocam
-
Selamlar
Arkadaşlar yeni başladım forumuda takip edemedim belki tartışılmıştır ama
Bu il özel idaresi kanunu güncel değil sanırım çalıştıgim kitapta ioi ile ilgili kısımlarda hala iç isleri bakanlığı belediye kisiminda çevre ve şehircilik yazıyor
Nasıl yapacagiz şimdi oraları ?
Mesela iöi genel sekreteri valinin teklifi iç işleri Bakanlığı'nın onayıyla mi (yoksa çevre ve şehircilik ) atanır veya norm kadro ilke ve standarlari veya esas ve usullere ilişkin yönetmelik ..buralardan soru gelirse iç işleri bakanligi şıkkını mi isaretleyecegiz ? -
@kadr il ozel idaresinde cevre ve sehircilik bakanliginn yetkisi yok sadece belediyede var