KPSS'de Maliye'den full çekmek
-
@adaygibiaday Cillop gibi olur
-
@baumol yine aynı cevap olacak belki ama: tamam hocam sağolasın
-
@baumol doğrudur Hocam kişiden kişiye değişir neyin nereden nasıl kavrandığı.
-
@otuzyılsavaşı hocam nerden çalıştınız?
-
@otuzyılsavaşı tamam gördüm. teşekkür ederim.
-
@circassian hocam themis yüzeysel mi geçmiş konuları 4t'ye göre?
-
@james-buchanan yok soru bankası çözümlüydü çözümler zaten konu anlatımı gibiydi
-
Ben özet çıkararak çalıştım hep. Maliye teorisi kısmında çokça çıkan teorisyenlerin adını ayrı bir kağıda yazar tek bir kelimeyle ne ile soru olabileceği çalışmalarını yazardım. Örneğin Samuelson diyince kamusal mal, Niskanen diyince bürokrasi modeli diye küçük hatırlatıcı olarak yazardım.
Çıkmış ya da özgün soru ne çözersem çözeyim yanlış yaptığım soruların cevaplarını da mutlaka "çok aşırı önemli notlar" diye ayrı bir yere yazardım. O notlarda daha çok nerede yanlış yaptığınızı fark ediyorsunuz zaten, o konuya daha çok yoğunlaşırsınız. Fark ettim de ha bire yazmışım.
Soru bankaları yani piyasada çok adı geçen kitapları çözdüm ama bazen birbirlerinin cevapları uyuşmuyor. O noktada biraz araştırıp doğruyu bulmanız gerekiyor.
4T, Analiz, Optimus ( yazarı Salim Göl olan optimustan bahsediyorum diğeri biraz basit sorulardan oluşuyor. Eski basımını bulabilirseniz vergi hukuku ve bütçenin değişen kısımları hariç çözebilirsiniz.) Vergi hukuku ve T.V.S için de Sertkan Erdurmaz'dan matrahı öneririm. -
@james-buchanan kimi yerleri yüzeyseldi ama dediğim gibi soruların çözümleri uzundu o yüzden konuyu öğretiyordu ilk çözdüğümde çözememiştim bazılarını bilgi eksikliğinden snra dan oturdu
-
4t yi en az 2 kere anlayarak bitir min. 30 net cepte ne yapacaksınız 40 neti?? her dersten yapabiliyorsanız 30 a yakın netler yapın p48 iniz 90 üstü gelir zaten 1 kişilik 2 kişilik alım yapılan antin kuntin uzmanlıklar dışında giremeyeceğiniz sınav kalmaz.. bir de yds puanınız varsa şöyle 70 puanlısından sizden kralı yok:))
-
Bu sene kendimi parcaladim ama 32 yapabildim. 34 bekliyodum isaretlememisim demekki 2sini.
Maliyeden fulleyenlere sinsi gozlerimle bakiyorum -
@james-buchanan arda hakan öğretirin dışı masmavi olan ufak boylu bir kitabı + çıkmış sorular + pegem soru bankası şahsen beni belirli bir nete taşıdı. Ama konu anlatım kitabında tvs ve vh yok.. Onları başka bir kitaptan çalışmak lazım.
-
@circassian hocam çıkmış soruları çözdünüz mü?
-
@1umut hocam 32 net ise bayağı iyi yapmışsınız.
-
@james-buchanan evet oda galiba 4t nin di yanlış hatırlamadıysam ama çıkmış sorular kolaydı öğretici gelmedi bana
-
@adaygibiaday matrah konu anlatımı kitabında tvs yokmuş hocam.
-
@mbguy soru bankası mı hocam?
-
@james-buchanan oo öğrendiğim iyi oldu eyvallah.
-
Çok merak ediyorum iktisatta 40 ta 40 yapan çıkmış mıdır?
-
@rootofallevil 26 yaptım ben 30 üstünü de duymadım kendi çevremde de yok 32 yapan arkadaş geçen sene bu sene 27 yaptı o da