KPSS'de Maliye'den full çekmek
-
@adaygibiaday senin adina utandim
-
@1umut değerli aday, ısrarla espriye vurmaya çalışsam da sırf arkadaş savunmak adına yazmaktasınız. Benim adıma utanacak altyapınız, karakteriniz var mı bilemem, bunu da en iyi sizi tanıyanlar bilirler ama rica ediyorum kişiselleştirmeyiniz. Kronolojik olarak okumanız halinde göreceksiniz ki ilk sataşma şahsıma yöneliktir diyeceğim ama kim okuyacak değil mi neyse lütfen şahsıma yönelik ithamlarınıza dikkat ediniz.
-
Popülist bir tavırla yazımın silindiğini görmerkteyim. İlk sataşma benden olmamıştır okuyan anlar, zira benden başka bir yazar daha tavsiyesiz net yazmasını tuhaf karşılayıp yazısında belirtmiştir! neyse net olarak görülmektedir ki buradaki ahbaplıklarını kararlarına da taşıyanlar, birlik halindeki bir girişimle yargısız infaz yapmaktalar.
-
@bluephantom son 4lü için bilginizi hangi kaynaktan taze tutuyorsunuz bende İktisat mezunuyum alanımı seviyorum da makro ve para banka hocamız çok kötüydü bide ingilizce olunca bom boş mezun olduk
-
Maliye en çok sevdiğim ders fakat bir türlü netlerim yükselmiyor.
-
@inception benim de malesef.
-
@rorschach159 Son 4'lü derken sınav sorularını kastediyorsunuz sanırım. Dediğiniz soruların bir kısmı Türkiye İktisat Tarihi ile alakalı, standart sorular. Herhangi bir Türkiye İktisat Tarihi kitabı işinizi görür. Diğer sorular ise güncel bilgiye dayanıyor. Bunlar için günlük ekonomi yazarlarını takip edebilir ve çeşitli blogları( Mahfi Eğilmez gibi) okuyabilirsiniz. Benim son gördüğüm Atilla Yeşilada( kitapları da mevcut) bir youtube kanalı açtı. Hatta abonelerden gelen soruları yanıtlıyor. Ona da kesinlikle katılın derim. Bunun haricinde Dünya Gazetesi yazarları özellikle Alaattin Aktaş'ı öneririm. Çok sade, öğretici ve eğlenceli yazar. Uğur Gürses'i kesinlikle takip edin. Kendisi geçenlerde blog açtı.
@James-Buchanan Sizin için eskiden kullandığım kaynaklara baktım. Zeynel Dinler'in Mikrosu kesinlikle öneririm. Erdal Ünsal'da olabilir ancak biraz daha anlatımı ağırdır. Aynı zamanda Lider Yayınları'nın İktisat 1-2 seti de çeşitli eksiklerine rağmen hiç fena değildir. Makro için Nurdan Aslan'ın KPSS ve Kurum Sınavları kitabı baz kaynaktır. Kesinlikle 3 defa okunmalı.
Soru bankalarına gelirsek Dilek Erdoğan Kurumlu'nun Economicus kitabı tavsiye ederim. Zeynel Dinler'in KPSS İktisat soru bankası kesinlikle çözülmeli. Ceteris Paribus'u önermiyorum zira belli bir noktadan sonra aynı soruları tekrar tekrar soruyor. Önemli olan özgün soru üretebilmek. Maalesef bu yönden sınıfta kalmış bir eser. Ancak hız yapmak istiyorum ve yine de merak ettim diyorsanız tercih sizin.
-
Ben sadece 4t özgün çözerek 30 net yaptım.
Bu aralar Mehmet Zakir diye bir öğretmen varmış onun kitaplarını tavsiye ediyorlar. Bi katkısı olur mu? İkisini de kullananlar karşılaştırabilirse sevinirim. -
@bluephantom hocam "Lider Yayınları'nın İktisat 1-2 seti de çeşitli eksiklerine rağmen hiç fena değildir." demişsiniz o eksiklikler neler? Ben de var, belki birine vereceğim veya kendim çalışabilirim. Aklinizdaysa yazabilir misiniz hangi konular eksik
-
@adaygibiaday üzme kendini dostum sen değil forum kaybeder !
-
@byteks1 Benim dershane hocamdı kendisi. Uluslararası ilişkiler mezunuyum normalde ilk defa maliye gördüm hayatımda. İlk senemde 34 doğru 6 yanlış yaptım ki son zamanlarda birkaç ailevi durum başımdan geçtiği için hiç tekrar edememiştim. Sadece konu anlatımlı kitabını ve soru bankasını çözdüm. Allah razı olsun kendisinden.
-
@alageyik08 konu anlatımı yok ki.
-
@falanfilan Konu bazında değil de ayrıntı anlamında eksiklikleri var, hocam. Örneğin: Fayda ya da maliyet teorisine bakarsanız yüzeysel kaldığını görürsünüz. Genelde dershane kitapları bunu çok yapar. Mesela sınavda hangi yerden soru çıktıysa ona göre konuyu anlatır ve diğer yerleri ya hiç anlatmaz ya da çok yüzeysel anlatır. Benim kastettiğim buydu.
-
@leaker çok tatlı gülüyorsunuz gerçekten ":D"
-
@leaker ha, unutmadan, hala katıldığınız noktaları belirtmediniz herkes tutarlı davranışızı beğenmekte.
-
@adaygibiaday *davranışınızı
-
@bluephantom anladım hocam soruya göre konu anlatıyorlar yani
-
@adaygibiaday ahahahaha evet insanlar hala neden katıldığı noktaları belirtmedi acaba diye merak ediyor mesaj kutum doldu taştı, tüm forum çalkalanıyor sanırım ifşa olmam an meselesi. çık kırkıyırım .s dostum o konuda sana katıldığım nokta ahbapçavuş sistemi torpiller, sözlü mülakatın saçmalığı vs vs. Üniversite konusunda hala katılmıyorum katılmayacağımda.
-
@leaker da ayrı neyse, sizleri farklı fikirlere alışıracağım. Sağlıcakla kal.
-
@adaygibiaday aa "da" yı bitişik yazmış inanmıyorum bu devirde halen dahi anlamındaki "de" bitişik yazanlar var. Cahiller... hemen uyarıp bu hatasını yüzüne vurmalıyım eheheheh.
Fikirlere alıştırma konusuna gelince. Kendinize böyle bir misyon yüklemeyin zira sizin söyledikleriniz fikirden daha ziyade kendi başarısızlığınızın kuyruk acısı gibi. Siz de sağlıcakla kalın ifinim.
(Höst ! sen benim başarısız olduğumu nerden biliyorsun bre densiz.)