2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
Atı alan Üsküdar'ı geçmesin istiyorum.
-
Herşeye rağmen biz iibf liler olarak iyi eyleniyoz arkadaşlar. Dramdan bile komedi çıkarmayı başarıyoz bunlar nasıl yorumlar. En son gazeteye ilan veriyorduk pek dertliydik
-
@aristotales Merhabalar, öncelikle hemen söze niyet beyanımla başlamak istiyorum ki sanal ortamdayız birbirimizi yanlış anlamayalım. Derdim kısır bir tartışmaya yol açmak değil söylediklerinizle ilgili kendi düşüncelerimi beyan etmektir ve bunun İİBF/SBF liler arasında bir ayrılığa sebep olduğunu düşünmediğim gibi verimli bir tartışmaya vesile olduğu kanısındayım. Bu yorumu yaparken benim öncelikli derdim gazete ilanında ne yazacağı değildir, ileriye yönelik bakış açımızın netleşmesi için yorumlarda bulunacağım.
"Çözüm üreticiler" dediğiniz kişiler sorunlardan haberdar değil diye anlıyorum. Çünkü İİBF/SBF mezunlarının ne istediğinin belli olmadığını söyleyebilmek için bu ülkede yaşamıyor olmak ya da gözünü, kulağını bu gençlere kapatmış olmak gerekir. Anlamak istenildiğinde sadece şu cümle bile yeter : İşsizler, iş istiyorlar.
Tepkilerin ancak göreve başlayana kadar olduğunu söylemişler. Örneğin bu foruma şuan yorum yapan bir sürü dostumuz halihazırda kamu görevlisidir. Sosyal medyada çaba gösteren birçok arkadaş da aynı şekilde. Eğer taraflı yaklaşılmıyorsa, çözüm üreticiler bunu görebilmeliler diye düşünüyorum. Mesela dert olarak anlatmasak dahi gelmiş olan 500 kişilik VMY ilanının listeler açıklandıktan sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesindeki haksızlığı fark etmemek mümkün mü?
Kesinlikle haklı olduğunuz birçok nokta var ve bunların çoğumuz farkındayız. KPSS A grubu alımlarda bir sistem, plan, program söz konusu değil. Dolayısıyla herhangi bir kamusal tasarruf durumunda ilk vazgeçilen kadrolar bunlar oluyor.
Evet, her ilde üniversitelere İİBF/SBF açmak sorunları artırmıştır. Acilen sayısı azaltılmalıdır.
Bahsettiğiniz gibi Diyanet, MEB ve son zamanlarda sayısı gittikçe artan alımlara çıkan kolluk kuvvetlerinin yanında A grubu kadrolar azalmaktadır.
Bunların yanında sistemsel bir değişiklik olacaksa bölüm ayrımından ziyade fakülte bazlı değerlendirmeler yapılmalıdır. Tartışılacaksa ilanların Hukuk, İİBF/SBF şeklinde açılıyor olması da tartışılmalıdır. Bir İİBF/SBF mezunu Hukuk Fakültesi mezununun girdiği her kadroya giremezken, Hukuk Fak.mezunu başta Kaymakamlık, Sayıştay sınavları olmak üzere hemen hemen tüm uzmanlık kadrolarına başvurabiliyor. Dolayısıyla bu konular yüzeysel konuşulamayacak kadar derindir.
Sizin de söylediğiniz gibi sistemsel revizyon şart. Puan türlerinde dahi kurumsal teamüllerin oluşmamış olması, bazı kurumların yıldan yıla alan puanı ve gk-gy ağırlıklı puan tercihlerinin değişiyor olması adayları tamamen belirsizliğe sürüklüyor. Eğer bir programa bağlanacaksa bu işi kesinlikle bilen, bu sürecin içinden gelen insanlar görevlendirilmelidir. Aksi halde hayatında hukuk, iktisat, maliye, muhasebe vs. dersleri almamış, hatta belki KPSS'ye hiç girmemiş insanlardan sağlıklı bir çözüm üretmelerini beklememiz yanlış olur.
Elbette sizin belirttiğiniz gibi günlük sorun, günlük çözüm gibi bir durumun kimseye faydası olmaz. Bunun da buradaki tüm arkadaşlarımızın farkında olduğu bir konu olduğunu umuyorum. GUY ve DGUY'un mülakat tarihlerinin biran önce açıklanmasını istemek aslında günlük bir çözüm değildir. Bu süreçteki her arkadaş bu sonuçlansın ve diğer ilan gelsin ve süreçler kısalsın diye çaba gösteriyor.
Hiçbir üniversite mezunu ki buna öğretmen vs.herkes dahil sosyal medyadan ilan, kadro,sınav tarihi,mülakat tarihi vs.talep etmek zorunda değildir. İnsanları bu işleyişe mecbur bırakanlar çözüm üretmesi gerekirken, sorunları bilerek veya bilmeyerek artıranlardır.
Söz konusu kadrolar özel sektör istihdamı nevinden kadrolar değildir. "Talebe göre arz" diye düşünülmemelidir. Kamusal hizmet ve görevlerin standardının olması gerekir, sizin de belirttiğiniz gibi. Dolayısıyla adaylardan talep, program beklenilmeksizin kamusal kadroların belirli olması, ilanların gelişinin bir düzeninin olması gerekir. Bu bizzat çözüm üreticilerin görevidir.
Yazdıklarınız da birçok haklı husus var, belirtmeye çalıştım. Beni özellikle rahatsız eden durum ise bürokrat, siyasetçi vs.çözüm üretenler dediğiniz kimselerin benim algıladığım şekliyle tavırlarıdır. Hiçbir kamu görevlisi, eğer durumları hiç bilmeyen bir insan değilse, oturduğu makama gelip sorunlar neymiş, talep nedir, söyleyin tavrı içine girmemelidir, bu benim düşüncem. Onlara "Nasıl bilmezsiniz?" diye sorarım.
-
@aristotales Yapısal reformlar yapısal reformlar :)) Anı kurtarma politiklalarina karşı asıl meseleleri dile getirmissiniz hocam tebrikler. Hangi meseleden bahsedersek uzun vadede çözüm alınmayacak bu ilanlarla. Yapılmasın mi tabiki yapılsın tabiki destek olalım. Fakat surekli ifade ettigimiz gibi bu kez de mulakat açıklansın diye ilan vereceğiz. Köklü çözümler için bir jenerasyonun anlık refleksleri kenara bırakıp hakkını araması ve kısır döngüyü bertaraf etmesi gerekiyor. Kolay mı hiç kolay değil. Aylardır burada mulakat bekleyen bir kardeşiniz olarak iibf kalıcı çözümlere kavuşmalı tezine ben de katılıyorum. Yoksa bir altı ay sonra burada mulakat neden açıklanmadı hala serzenişlerini duymaya devam edeceğimizi görebiliyorum.
-
Birçok istek var. Bu isteklerin hepsi ilanda belirtilirse olay asıl amacından sapar. O istekler arasından çoğumuza fayda etmeyecek bir istek yerini getirilip digerlerine duyarsız kalınabilir. Tekrar soyluyorum bana gore ilanda olması gerekenler;
- Mülakat tarihlerinin açıklanması ve mülakat süreçlerinin hızlı ilerlemesi
- Binlerce A grubu alımların yapilması.
-
@872 ayrica alimlarda ögretmen aliminda oldugu gibi her yil belirli istikrar olmasi(5 bin,10bin vs.)
-
@aroma Konu bireysel değil hocam siz öyle algılamışsınız. Konuyu mülakat tarihlerine çekmek bence bireysel olur. Yoksa belki de en son dertlenecek kişilerdenim birçok puanım 90 üzeri birçok mülakat bekliyorum ayrıca yaşımda genç:) 3 senesinde değilim inanın. Genel olarak bu sistemde böyle bir sorun olduğunu düşündüğüm için yazdım yoksa size hak veriyorum asıl konuya odaklanılırsa daha iyi olur.
-
@sev-ren hocam puanlarınız yüksek olsa da birçok mülakat bekliyor hatta deyimiznle yasiniz genç olsa da sürecte 3 yılınızı gormemeniz bana doğru gelmiyo tabiki bakış açısı. Amacım söylemi uzatmak değil ki ilk defa bu konuya dair yazdım herkes için hayırlısı olsun ne diyelim
-
İşsiz İİBFli istemiyoruz desekte bi kerede anlasalar her şeyi keşke.
-
Allah ını seven üzerime mülakat tarihi atsın.
-
BU hafta kimse açıklanacak demedi fırtına öncesi sessizlik bu
-
@köyün-ağası gazete ilanı karmaşası var hocam herkes oraya odaklanmış durumda
-
@köyün-ağası totem yapalım sussun herkes
-
Arkadaşlar fal baktırdım 10 gün içinde güzel bir haber alacaksın dedi bu bir işaret bence.
-
@veliat34 10 gün sonra sevgililer günü falcıların klasik sözleri
-
@kazmaaa açıklanmadığı sürece yazmasın kimse tam susalım
-
@köyün-ağası bu hafta açıklanacak bence tamamen his
-
@veliat34 valla benım burç yorumlarımda da hayatındaki belirsizlikler(mülakat) gidecek dıyo da ne gelen var ne giden
-
Kpss a kadrolarından ve bellı bır plan programa göre ypılması konusu zaten Murat güzelli hocanın Ankara’da yapacağı etkınlıkte belıetılecek bırakın da şu gazetede yola ne için çıkıldıysa(MÜLAKAT TARİHLERİ) o yazılsın.
-
Şu mesela bugün halledilsin lütfen bir an önce verelim ilanı gazeteye uzadıkça bizim aleyhimize