2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@albertcamus Malesef bu konu oldukça üzücü ve düşündürücü dostum. Bunda sanırım kulağıma gelen bir şeylerin etkisi var. Birileri forumlardan bilgi alınıyor gibi cahilce sözler sarf etmiş. Bu konuya da bu vesileyle açıklık getireyim. FORUM'dan bilgi alınması, forum yönetiminden bilgi istenmesi ile olur. Bu da ancak ortada bir hakaret, suç teşkil eden bir davranış olursa vuku bulacak bir durumdur.
Forumlar inceleniyor diyen arkadaşlar bilgi istenip istenmediğini herhalde bizden daha iyi bilemez, bizim idare ettiğimiz yerde.
Böyle bir çekincesi olan dostlarımız varsa müsterih olsunlar. Biz onlar için çabalıyoruz, onlar da lütfen kendilerinden sonra bu sınavlara katılacak dostlar için buraya bilgi bıraksınlar. FORUM'un amacı bu. WP gruplarına gelince. İşin açığı wp gruplarına dair aslında risk daha yüksek. Çünkü gruba katılan herhangi bir kurum görevlisi herkesin numara bilgisini ve yazışmaları program gereği otomatik olarak kayıt altına alıyor zaten. Telefon numaranızdan sizleri bulmaları, forum takma adınızdan bulma ihtimallerinden çok daha yüksek, emin olun. Bunun yapıldığını da işittim bir çok kurumdan. Bu nedenle wp gruplarında iseniz daha dikkatli olmanızı öneririm dostlar.
Lütfen forumu da ihmal etmeyin. Bugüne kadar size gelen bilgiler sizden önceki birikimle oluştu. Sizden sonra da birilerine yaraması bu bağın sürdürülebilirliği için elzem.
Hepinize mülakatlarınızda başarılar diliyorum.
Şunu da şuraya bırakayım girecek dostlara faydası olsun; -
@balans-etkisi hocam adı soyadı açık bunu yapan arkadaşlar bunu zaten göze almışlardır heralde.Ama ne eski forumlarda nede burada yazılıp çizilen şeylerin önüme çıkması durumu olmadı hocam. ama grupta numaranızla alenisiniz direk olaraktan. @paretowilfredo da anlatmış teknik olarak bildiğim kadar forum bilgi vermedikçe takma isimli biri hakkında bir takip söz konusu değil. yeterki hakaret etmeyin. eğer pareto hocamın dediği gibi bi laf söylenmişse birileri tarafndan art niyetlidir burayı zan altında bırakmak içindir.
-
@godot Dostum bizden böyle bi talep olmadı. Özel olarak bilen dostlarım da vardır. Kendilerine sıkıntı yaratacağını düşündüğüm paylaşımları olursa kendi müsadelerini alarak ben çok kez müdahale ettim zaten. Keza yine bu konuda sıkıntısı olan hiçbir dostumuzu geri çevirmedik. Bizden de böyle bir talepte bugüne dek bulunulmadı. Söylediğin gibi dostum eğer ki birisi adı sanı belli şekilde hakaret ediyorsa bunu zaten göze almıştır, ona bir şey yapamayız. FORUM'un temel mantığı anonimlik üzerine kurulu olmasıdır. Bu anlamda güvenliğinizin teminatı biziz. Siz kendinizi zora sokacak ciddi bir şey yapmadıkça, suç unsuru barındıran söz ve davranışlarda bulunmadıkça böyle bir durum olması mümkün değil. Bunu 10 yıldır forum süreçlerinde bulunan birisi olarak söylüyorum net bir şekilde. Yukarıda cahilce dediğim şeyi art-niyetlice olarak değiştiriyorum. Bu şekilde insanları korkutan, onların korkusundan beslenen hiç kimse iyi niyetli olamaz.
-
Ben wp gruplarına bu zamana katılmamıştım ama bugün burada sessizlik olduğundan dolayı ve paylaşım yapılmadığı için wp grubuna katıldım. Orada paylaşanlar oluyor belki kimisi buraya üye değil ya da farklı bir durumdan dolayı anlamış değilim bu durumu. Herkese açık bir platform var sonuçta ve buraya yazılanlardan daha çok kişi faydalanacak.
-
@paretowilfredo hocam dguy önce açıklanacak kısmı guy mülakatları başlamadan önce açıklanabilir demek mi?
-
Forumda whatsapp grup paylaşımı yasaklanmalı.Orada ne paylaşıyorsan gel burada da paylaş,neyi saklıyorsun? Hem unutmayın burada paylaşılanlar gelecek dönemdeki arkadaşlara kılavuz olacaktır.
-
Ben paylaşacağımı söylemiştim o yüzden yazıyorum. Pareto hocanın dediği gibi erken açıklanma durumu var guylara üstadları demiş. Mülakata gelecek olursam kapıda cok iyi bir görevli var yönlendiriyor sakinleştiriyor 10 dk cok kıymetli biri, burdan ona selam olsun onun dışında 5 kişi komisyon. Gayet iyi ve sıcakkanlılar. Panik olmayın sorular da herkese değişkenlik gösteriyor aynı sorunun denk geldiğini görmedim şansınıza kalmış. Is lm ad as ve kişiler hukuku yoğun geldi. Bir de muhasebe sorusu. Herkese başarılar dilerim.
-
@ezo ne kadar sürdü mülakatınız kaç dk?
-
@rootofallevil sanırım 10, belki biraz daha fazladır
-
@ezo hocam muhasebe sorusu nasıldı açıkcası en çok muhasebeden korkuyorum merak ettim :)bide tek bir komisyon var galiba dimi guyda nasıl olur durum bir bilginiz var mı
-
Mülakata giren arkadaşların korkusunun forumda gönderi paylaşmak olduğunu düşünmüyorum bunu da mülakatlar bittikten sonra herkes görecek burada bülbül gibi şakıyacak kişiler olacak kendi mülakatlarının ne kadar mükemmel geçtiğini anlatacaklar. Peki neden mülakatlar bitince buralar dolup taşacak şimdi değil? Bu konuda fazla söze gerek yok!
-
@a-okun ekmek davası gardaş
Bu kadar basit
Hayır isteyen yazar istemeyen yazmaz -
@kaldorhicks problem tarzı bir soruydu ama genel olarak diğer kişilere şöyle sorular gelmiş : muhasebe ilkeleri, gelir tablosu... Gibi
-
@ezo anladım hocam çok saolun
-
@merasim34 çok keskin düşündün ve böyle çözümledin öylemi hocam? rakiplerinin bulunduğu wp grubuna da ekmek parasından paylaşım yapıyolar ha gardaş?
-
@maxmin Planlama öyle görünüyor dostum.
-
Hepimiz gardasiz bu öfke ne diye ?
-
@olursaolur hocam hepimiz gardaşız ama whatsapp grubundakiler daha gardaş
-
@merasim34 herkesin bir kısmeti var tüm soruları bilenin de bilmeyenin de kimse kimseye hayır yapmış olmuyor kısmetin önüne geçilemez. Gönlümden geçen 2017 den beri bekleyen tüm arkadaşlarımın bir an önce atanması bu kadar beklemenin karşılığını almaları. Allah herkesin kalbine göre versin ne diyeyim
-
Sadece bu başlıkta değil genel bir tenhalaşma var gibi forumda, mesela bende ama uzun süredir yazmıyordum foruma bu birazda süreçlerin uzaması ilanların seyrekleşmesinden kaynaklı galiba