2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@elisa tanımaya gerek yok dediğiniz gbi yüreğinizn güzelliği dile geliyor sözlerinzle hocam. Emek ve insanlık her şartta değişmeyen olgular
-
@karar hocam güzel yüreğine sağlık huzur versin çok güzel temennilerin için sağol Var ol..@otuzyılsavaşı hocam bizi temsilen gitmis olsun biz de İnş ardından gidecek gücü bulup varırız oraya .
-
@plansız
"bileyim hangi suyun sakasıyım.... " da diyordu şair ağlatıyordu beni,defalarca dinliyordum...ama "yıkılma sakın..." da diyordu,kalkıyordum ayağa...çok teşekkürler dostum.Allah razı olsun.sağ ol var ol.
"Nice belalardan vurup çıktı bu yürek
Daha nice belaları göğüsleyecek..."
amin.cümlemizi dostum.size de başarılar diliyorum.Allah yolunuzu açık etsin.sağ olun var olun. -
@north-remembers
çok teşekkürler hocam.Allah razı olsun.sağ olun var olun.
daha güzelleri sizin,arkadaşınızın ve tüm emek veren kardeşlerimin olur inşallah..Allah o güzel gönlünüze göre versin hocam.amin ecmain tekrar çok teşekkürler.. -
@otuzyılsavaşı sizden de Allah razı olsun hocam. Güzel dualarınız için amin inşallah bu mübarek günlerde tanıdığım, tanımadığım bütün emek veren arkadaşların emeklerini boş çevirmesin Rabbim. Sırada yeni ilanlar yeni heyecanlar var biraz daha sabretmeliyiz demek ki vardır bu işte de bir hayır. Sağlıcakla kalın
-
@aroma hocam uzuntunuz yeniyken yazmak istemedim. Hayat devam ediyor hocam. Siz umudunuzu ve inancinizi kaybetmeyin elbet size de bir kapi acilacaktir. Vakti gelmemistir sadece. Bugun bir cenaze evinden geldim. Trafik kazasi sonucu tanidik birini kaybettik. 3 ay once de babasi vefat etmisti. Rahmetli dedemin cok yakin arkadasiydi babasi. O yasli teyzenin halini gorunce hem esini hem de oglunu kaybetmis, ve de hastaneye giderken kaza yerinden gecip arabanin halini gormesi...bizim stresimiz tatli telasimiz, yenilgilerimiz en kotusu boyle olsun hocam. Allah yardimciniz olsun. hepimiz benzer hayal kirikliklarini yasadik ve de yasayacagiz bunu unutmayin. Hayat her seye ragmen yine de guzel...
-
@sbf1983 sizin iletinizle hocam desteğini güzel niyet ve temennilerini ileten tüm arkadaşlarımdan ve sizden Allah razı olsun.Haklısınız öyle acıların yanında bizim ki ne ki Allah beterinden daima korusun. Üzülüyorum herkes gibi ama kendi içimdeki şartlar sebebiyle ama dediğiniz gibi nasibin vakti gelmedi dmek ki.
Çok uzun süren sürecin sonunda yıkıldım umudum vardı .Şu sayfayı da bu şekilde kullandığım için herkesten özür diliyorum -
Estagfurullah hocam uzuntuleri de sevincleri de paylasmak icin variz hepimiz.
-
@aroma
:(( inan ki ne diyeceğimi bilemiyorum hocam...elbet birgün olacak belki de daha iyileri olacak.çok zor biliyorum.lütfen bu söylediklerime kızma.hayatım yıkımlarla travmalarla dolu.kaç kere dibe vurdum...buruk hocam buruk...sağ olasın var olasın.daha da yazamıyorum -
@karar
vallahi de yapacağım billahi de yapacağım kasem olsun ki yapacağım...tatlı da yiyeceğim ama yanında süt falan da içmem lazım benim de şekerim düşüyor ki şeker hastasıyım zaten dostum (hipoglisemi)
birgün hepimiz için olur inşallah.hepimiz için...
sen de hep hatrımda kalacaksın dostum...daha büyük zaferler diliyorum sana. Allah'a emanet olasın. -
Merhaba dostlar yeniden.
Size de bir kaç bilgi ve görüş vereyim istiyorum, bunun için biraz bekledim, nispeten olumsuz havanın da dostlarımız için de dağılması adına.
Sizler için de benzer bir atama takvimi işleyeceği kanaatindeyim. Yaz döneminde atama süreciniz işleyip sonbahardan evvel iş başı yapmış olursunuz diye umuyorum. Tabi SGK'dan ağzımız yandı bir kere, dişe kan değdi ondan temkinli olmakla beraber Gelir İdaresi'nin bu kadar ağır hareket etmeyeceğini düşünüyorum.
Size dair evrak duyurusu Başkanlığın sitesinde yayımlanır, merkez teşkilatı personelisiniz çünkü. Bu yönden bağınız da Başkanlık olacağından duyurunuz da merkezden yapılmalı.
Nerelerde görev alacaksınız ve ne işlere bölüştürüleceksiniz bunu sizle beraber göreceğiz bence. Çünkü sayı epey fazla ve Naci Bey'in öngördüğü birimler, bu alımın planlandığı biçimde oluşturulamadı. Risk Analiz konusu daha genişlerse bir kısım personel oraya gönderilir. Yine kalanlar Başkanlığın merkez birimlerine dağıtılır.
Eski zamanlarda Devlet Gelir Uzmanları için iş tanımı nispeten daha az vasıflıydı. Ancak vergi konusuna daha teknik bakılmaya başlanması ve daha fazla ve kalifiye personel ihtiyacının artmasıyla daha önü açık hale geldiğini düşünüyorum mesleğin. Zira bu ihtiyacın karşılanması adına merkezde çok fazla Gelir Uzmanı görevlendirilmeye başlanınca aslında bu ihtiyacın arttığını gördü Kurum ve bu alım durumu ortaya çıktı. Keza diğer planlarla birlikte de bu sayı oluştu.Neden daha az alındı noktasında iki durum var karşımızda. Birincisi yukarıda da değindiğim Sayın Ağbal'ın planı ile Sayın Albayrak'ın bakış açısı farklılığı. Planlar değişince ihtiyaç da değişti.
İkinci konu da Sayın Albayrak'ın bu denli yüksek sayılı merkez teşkilatı alımına karşı çıkması.
Artık söylemekte bir sorun görmüyorum dostlar. Her zaman DGUY için ortam karışık, durumlar karmaşık dedim anımsarsınız. Alım iptalin eşiğinden döndü iki kez. Açıkçası direkten döndü 220 kişi gerçekten. Bu nedenle her ne kadar bu az sayıya kızsam da bir yandan alımın tamamlanmasına sevindim gerçekten.
Durumlar böyle dostlar.
Başta @otuzyılsavaşı kardeşim olmak üzere kazanan tüm dostlarımı tek tek tebrik ediyorum yeniden. @otuzyılsavaşı 'nın bitmesi yeni kavgaları bırakmak demek değil. Ne kadar yaşarsak artık o kadar yıllık kavganın başlangıcı bu
Diğer dostlarımıza da tek bir şey demek istiyorum. Hiçbir teselli cümlesine ihtiyaç yok bu noktada, biliyorum. Ama daha bitmedi dostlar. Toparlanın, gitmiyoruz. Daha çok iş var yapacak. Tez zamanda hepinizi yeni sınav başlıklarında görmek istiyorum. Daha paylaşacak çok şeyimiz var dostlar
Şunlar da şurada dursun;Meslek Tanıtımı;
Maaş;
(Güncel rakam ilave edildi)
https://www.tercihiniyap.net/maas/2018-dguy-devlet-gelir-uzman-yardimciligi-maasi-h5397.html -
@otuzyılsavaşı dostum sizin gibiler orda olmalı ki gönlümüze umut serpilsin.
Mücadeleye son yılımda son gücümle ite ite yapmaya caliscm sonradan pişman olmamak adına. Bi gün @karar hocamla ziyaret etmek dileğiyle inş -
@paretowilfredo 2019 kpss sonrası dguy alımı olur mu dostum? 1 yılda 220 kişiyi ancak alabildiler gerçi ama??
-
Sözlü sınav puanımızı sınav.gib.gov.tr den görebilir miyiz ilerleyen zamanlarda bilgisi olan var mi bu konuda
-
@paretowilfredo üstad neden yedek ayrılmadı peki sizce? Yanı bir adayin gvs olumsuz çıkarsa diyelim sayı azalicak ki bunu planlamislar sanki siz ne düşünüyorsunuz?
-
@merkezuzmanı Dostum 300 asilin doldurulmadigi durumda yedek ayirmanin zaten anlami yok ki. Kadro bos kalmasin diye bir dusunce olsa zaten 300 asil alinirdi.
-
@rootofallevil Bence mevcut Bakanla bir süre dguy ilanı görmek zor dostum.
-
@aroma toparlanmanıza sevindim hocam , daha iyisiniz . Elbette seve seve gideriz
Yarın ziyarete gittiğimiz yerde bizede masa açılır . gibin binasını görünce yüzünü dönen ben savaşın hatrına o binaya girerim . -
Dguyda kadro doldurulmadığı için yedek ayrılmadı peki guyda yedek ayrıldı mı? Bazı illere baktığımda yedek kadro yoktu mesela
-
@karar toparlanmaktan başka çarem yok etrafımdaki insanlar için de olsa iyi olmalym olmalıymışım.
Gib binası ah ki ahhh ... Desteğin için sağol dostum.