2018 Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
@hammerus Orası öyle. Türkiye'nin önde gelen bir üniversitesini 3,5 ortalamayla bitiren adamla, Kütahya'da 6 yılda bölümünü bitiren ya da Açıköğretim mezunu bir öğrenci aynı klasmanda tamamen. Bu sınavlar hiçbir şeyi ispat etmiyor, doğrudur. Zaten hep aynı kişiler belirli sınavlara girip duruyor. Muhteşem bir sistem gerçekten.
-
Einstein was here
-
@zapo YDS'nin İngilizceyi ölçmediği konusuna katılıyorum hocam. Okulum %100 İngilizceydi ve bölümüm gereği birçok okuma yaptım, etkinliklere katıldım, ödev hazırladım. Aktif İngilizcede de sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Üniversitede de inek denilen öğrenci tiplerindendim, üstün şeref öğrencisi olarak okulu bitirdim. Kpss'ye gelince onu da ciddiye aldım, oturdum çalıştım. Kpss'den yüksek alan kesim dediğim gibi genellikle kalburüstü üniversitelerden mezun olanlar tabi ki ben de genelleme yapamam, istisnalar oluyor. Kpss'den 90 üstü alan bir insan rahatlıkla YDS puanı da alabilir, İngilizcesini de geliştirebilir. Sonuçta kaç sene boyunca insanlar bu sınav için emek sarf ediyor, çalışıyor, öylelikle puanı alıyor. Yüksek puan alan arkadaşlarımızın emeğini küçük görmeyelim. Sistemin kötülüğü konusunda size kesinlikle katılıyorum ama yapabilecek bir şey yok, umarım içimizden biri bu sistemi değiştirecek güce ulaşır da değiştirir.
-
Yine YDS olsun niye yok diyenlerin saçmalıklarını okumak zorunda kalıyorum. Ne olacak yani siz her düşük adlığınızda YDS mi isteyecekler? YDS istesinlerde puan 80'e mi düşsün? Bende çıkıp kendi kişisel özelliklerime göre sınav sistemi isteyeyim ne güzel ya. Sanki konsoloslukta çalışacağız. Ben çoğu kamu kurumunda ingilizcenin İ'sinin kullanıldığını görmedim.
-
@paca08 hocam konu iki üç günde 1200 kişinin başvurması ile açıldı. Daha başvuru bitmesine çok uzun süre var ve alınacak kişi sayısı malum. Sadece kpss eleyici değil demek istenildi. Biz burdan konuşarak bişey değiştiremeyiz sadece yorum yaptık yoksa kimse kişisel özelliklerine göre alım yapılmasını istemiyor, benim de yds yok ama katılıyorum bu duruma. Üslubunuz da biraz sert olmuş biz yazdık diye kimse değiştirmez bunu rahat olun
-
@halluka Bu 100. kere konuşuluyor madem değişmeyecek o zaman neden ısıtıp ısıtıp tekrar aynı konu önümüze geliyor. Zaten YDS alan puanı hesaplanmasından dahi kaldırıldı. Artı merkez uzmanlıklarda mesleğe girdikten sonra da YDS şartının yerine getirilmesi isteniyor. Tüm bunları değerlendirdiğimiz zaman uslubun sert olması da gayet normal oluyor.
-
@paca08 Hocam size katılıyorum. İnsanlar oturup çalışıyor KPSS'ye en az bir yılını ortaya koyuyor. Yüksek puan alıyoruz. Sonra da yine laf yiyen biz oluyoruz. Kpss puanı alan kişinin rahatlıkla ileride YDS puanı da alabileceğini düşünmeleri gerekir. Ama aynı şekilde kendileri de yüksek alsaydı aynı tutumda olacaklarını düşünmüyorum. Herkes kendine göre bakıyor duruma. Ne güzel dünya.
-
@paca08 Valla beyefendi, belki YDS'den evvel Türkçe testi de yapmalılar. Daha en temel Türkçe gramer kâidelerine uyamıyorsunuz, sonra da kuruma yerleşecek insanlar çok kaliteli, siz düşük alıyorsunuz vesaire diyorsunuz. Ben sizi küçümsemiyorum ama siz iki tane iktisat neti fazla yaptığınız için kendinizi üstün görüyorsunuz, çok komik bir şey bu.
Eylemlerinizle yazdıklarınız birbirini tasdik etmeli. Ama sizde tam tersi olmuş.
-
@zapo İki tane iktisat neti değil arkadaşım. 48 puan türünün 20 sinde ilk 100 deyim diğerlerinde de genelde ilk 500 deyim. Ayrıca benim 4. senem her girdiğim sınavdan da yüksek puan aldım. Demem o ki yeterince bilgim varki bu sınavlardan yüksek alıyorum. İstersem gelir sana ders dahi anlatırım. Türkçe konusuna gelirsek burası forum TDK değil. Ancak yüksek ihtimalle Türkçeyi de senden daha iyi yaptım. Bilmem anlatabildim mi!!!
-
-
@paca08 Evet burası forum ama neticede Türkçe yazılıyor, yani en azından bazı meşhur Türkçe gramer kurallarına riayet etmeniz güzel olurdu.
Bana ezberlediğin şeyleri anlatabilecek olman, benden daha entelektüel, kalifiye veya yeterli biri olduğun manasına gelmiyor. Şu gösterdiğin tavırlardan da belli zaten bu. Ayrıca benim 90 altında puanım yok. İlk yılım üstelik. İngilizce yüksek lisansım vesaire var, şimdi bunları söyleyince senden daha mı üstün birisi oldum yani?
Söylediğim şeye bu kadar celâllenmeni gerektirecek bir şey yoktu, bu kadar kompleksli birisi isen İngilizce konusunda, öğreniverirsin. Dört yıl KPSS çalışacağına 6 ay İngilizce çalışsan öğrenirsin, mesele değil. Vasatlığa tahakküm etmeyin bu kadar.
-
@zapo Hocam siz de sağlam çalışın KPSS'ye, siz hem KPSS puanınız yüksek olan hemde Türkçe dil bilgisi hâkimiyetine tam tamına sahip olan bir insan olun. Biz de burada sizi alkışlayalım. Emek olmadan yemek olmuyor. Çalışan yüksek alır. Kural bu kadar basit. YDS'ye de çalışılır, yüksek alınır ondan da, dil de öğrenilir.
-
@alageyik08, içinde söyledi: 2018 Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcısı Alım İlanı
siz de sağlam çalışın KPSS'ye, siz hem KPSS puanınız yüksek olan hemde Türkçe dil bilgisi hâkimiyetine tam tamına sahip olan bir insan olun. Biz de burada sizi alkışlayalım. Emek olmadan yemek olmuyor. Çalışan yüksek alır. Kural bu kadar basit. YDS'ye de çalışılır, yüksek alınır ondan da, dil de öğrenilir.
Benim puanım yüksek zaten efendim. Ayrıca beni alkışlayıp alkışlamamanızla ilgilenmiyorum, ben fikrimi belirttim, siz de belirttiniz. Artık uzatılmasa güzel olur.
-
@zapo Hocam puanınız yüksek ise neden bu kadar laf ediyorsunuz? Hem YDS puanınız var hem KPSS puanınız yüksek, hemde yüksek lisans yapıyorsunuz tamam ne güzel, zaten siz harcanmazsınız sistemde, merak etmeyin. Gerilmenize lüzum yoktu.
-
Bu yazı sizler için bir şey ifade ediyor mu arkadaşlar?
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4671/forumda-neden-kavga-etmemeliyiz
Etmiyorsa da rica ediyorum artık etsin.
-
@zapo Bak şimdi 16 iletin var 10 dan fazlası ona buna sataşmakla geçmiş. Seni yakında uçururlar merak etme. Burasını geçiyorum.
İngilizce bilmediğimi nereden biliyorsun. Mezun olduğum okulu biliyor musun? Bilmiyorsun. Nelerle ilgileniyorum, hobilerim nelerdir biliyor musun? Bunu da bilmiyorsun. Sadece ve sadece boş konuşuyorsun. Ben hali hazırda Mali hizmetler uzman yardımcısıyım kısmetse 5-6 ay sonra uzman olucam. Kamu tecrübemde var özel sektör tecrübemde var. Burayı da geçelim şimdi. Bunlarda dipnot sadece.
Ben Sayıştay Denetçiliği test aşamasını geçtim ve klasik sınavına girdim. Sınav mahkeme kararıyla iptal edildi ama bu kadar ağlayıp sızlanmadım. Geçen sene TSE 95 le kapattı 93 puanım vardı. EPDK 93 küsürle kapattı 92,90 puanım vardı ama yine bu kadar ağlayıp sızlanmadım. Sadece bunlar açıklandıktan sonra şaşırdım ama ya niye şu yok ya niye bu yok demedim. Senin fikrini söyleme hakkın varsa benim de var. İnsanlara ortalama diyorsun ama ortalama insanların girdiği sınavlarda arkadan bakakalıyorsun. Bu sınava da boşuna başvuruyorsun sana bu sınav gelmez arkadaşım. Giremeyeceğin sınavın sayfasını gelipte gereksiz konuşmalarınla kirletme.
-
@paca08, içinde söyledi: 2018 Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcısı Alım İlanı
Bak şimdi 16 iletin var 10 dan fazlası ona buna sataşmakla geçmiş. Seni yakında uçururlar merak etme. Burasını geçiyorum.
İngilizce bilmediğimi nereden biliyorsun. Mezun olduğum okulu biliyor musun? Bilmiyorsun. Nelerle ilgileniyorum, hobilerim nelerdir biliyor musun? Bunu da bilmiyorsun. Sadece ve sadece boş konuşuyorsun. Ben hali hazırda Mali hizmetler uzman yardımcısıyım kısmetse 5-6 ay sonra uzman olucam. Kamu tecrübemde var özel sektör tecrübemde var. Burayı da geçelim şimdi. Bunlarda dipnot sadece.
Ben Sayıştay Denetçiliği test aşamasını geçtim ve klasik sınavına girdim. Sınav mahkeme kararıyla iptal edildi ama bu kadar ağlayıp sızlanmadım. Geçen sene TSE 95 le kapattı 93 puanım vardı. EPDK 93 küsürle kapattı 92,90 puanım vardı ama yine bu kadar ağlayıp sızlanmadım. Sadece bunlar açıklandıktan sonra şaşırdım ama ya niye şu yok ya niye bu yok demedim. Senin fikrini söyleme hakkın varsa benim de var. İnsanlara ortalama diyorsun ama ortalama insanların girdiği sınavlarda arkadan bakakılıyorsun. Bu sınava da boşuna başvuruyorsun sana bu sınav gelmez arkadaşım. Giremeyeceğin sınavın sayfasını gelipte gereksiz konuşmalarınla kirletme.Aslanım benim.
-
@alageyik08 Ben gerilmedim, arkadaş gerildi. Benim sıkıntım yok hiç kimseyle.
-
@zapo Sen kaç aldın bu puan türlerinde?
-
@paca08 Bu kadar hakaretinizden sizinle ikili bir diyalog kurmak istemiyorum. Ben sadece fikrimi söyledim, üzerinize alınıp heyecanlandınız. Ben ne ağlıyorum, ne başka bir şey yapıyorum; sadece bu ülkede sınavlar böyle yapıldığı müddetçe ortalama olanla kaliteli olan ayrışamaz, bunu siz veya bu sınava girenler ya da başkaları ortalama insanlar diye değil, Türkiye'nin geneli böyle olduğu için söyledim.
Ama söyleyeyim, KPSS P33: 90.8 puan. Olur olmaz, mesele değil benim için, giren hak ederek girmiştir. Ben sınav sisteminin doğru olmadığını söylüyorum sadece.