PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
60 iş günü emniyete gittikten sonra mı başlıyor arkadaşlar? eğer öyleyse belgeleri emniyete geç ulaştırıp bu süreyi çok kolay bir şekilde uzatabilirler
-
@bluephantom Hocam 60 iş günü şartı geldi. Burada sorun Ptt'nin böyle yavaş çalışması. 14'ün de evraklar teslim edildi. O gün olmasa bile en azından hafta içi gönderselerdi emniyete gelmiş olurdu.
-
@hazirlanan teslimin son günü başlaması lazım gibi ama bilmiyorum belki de öyledir. süre uzatmak istemeleri saçma geliyor ihtiyaç var ki 200 kişi alım yaptılar 50 kişi değil bence uzatmak onların zararına olur.
-
@öğrenci o yüzden sordum zaten hocam, insanın aklına bilinçli bir şekilde sürecin yavaşlatılması geliyor.
-
@nurayse Ben artık bilinçli olarak uzaltıldığını düşünüyorum. ziraat uzmanlık kazananlar gelmeyecekmiş çoğunluğu, rekabet,mgk,kvkk felan kazananlar da çekilecek. Bu gidişle liste epey erir.
-
@öğrenci soruşturmanın hala başlamamış olması üzücü gerçekten. Soran birine de evraklar geldikçe emniyete göndereceklerini söylemişler oysa
-
@lawyer1 Hocam ne dedikleri pek belli olmuyor. Bir tanesi öyle diyor diğer toplu gönderilecek diyor. Bir tanesi gvs bittikçe çağrılırsınız diyor diğeri toplu çağrılırsınız diyor.
-
@öğrenci Bu bilmediklerini mi gösteriyor yoksa kasıtlı olarak sormayalım diye sallıyorlar mı?
-
@bluephantom Bilemiyorum hocam gerçekten hiç bilemiyorum.
-
@öğrenci maalesef:( Pazartesi ik yı arayıp yetkili bir kişiye ulaşmaya çalışacağım. Ulaşamazsam da haftaiçi gidip konuşmayı düşünüyorum. Bir şeyler öğrenebilirsem paylaşırım
-
@bluephantom Denetcilerle ayni mi farkli mi bilmiyorum ama PTT deki personel maasi (mudur,memur,mufettis,sube muduru vs...) 657 deki muadillerinden fazla aliyor,uzmani da 657 deki uzmandan az alamaz dedi.Aylik 650 lira gibi bir sozlesme tazminatindan bahsetti,o kalem ile ptt personeli 657'yi geciyormus.Ayrica mufettisler denetci olacaklarmis yakinda.Kurum disi sinavla denetci alimi yapilacakmis
-
@iibfpalace Hocam, 3 ayda bir ikramiye var mı? Merkez ve diğer uzmanlıklarda olduğu gibi
-
@bluephantom merkez uzmanlıkları 3 ayda bir ikramiye alıyor mu hocam? Benim bildiğim hiç bir şekilde ek ödeme yapılamıyor.
-
@öğrenci Yanlış olabilir hocam fakat guy hariç hepsi almıyor mu?
-
@bluephantom hocam eşit işe eşit maaşdan sonra memurlara harcırah dısındaki herhangi bir ek ödeme yapılamıyor diye biliyorum. Sizin dediğiniz bankalarda oluyor sanırım.
Dolayısıyla 657'de maaşlar standart, fazla ücret veren yerler de merkez bankası,botaş vb. sözleşmeli alıyor
-
@öğrenci Hmm. Yani diğer uzmanlıklar dahil bu durum kalktı diyorsunuz. Bunu merak ediyordum. Kesin mi bilgi hocam?
-
@bluephantom 2012 sonrası girenler de durum böyle hocam. Memurlar maas+servis yoksa ulaşım kartı veya yardımı alıyor ve bazı kurumlar da kıyafet yardımı veriyor ki bu kurumlardan bildiğim bir tanesi tbmm. Su an kurumlarda aynı işi yapan fakat aradaki maaş farkı 1.5 kat olan personeller çalısıyor.
-
@bluephantom hocam once 658'ye tabi merkez uzman/mufettis/denetci ve yardimcilari ne almiyor onu soyleyeyim.657'ye tabj Merkez uzman/denetci/mufettis yardimcilari yanlis hatirlamiyorsam 2019 ocak ayinda 5600 TL gibi bir maasla baslar.Bazi kurumlarin (rekabet,milli savunma bakanligi) lojman gibi yan avantajlari vardir.Bazi kadrolarin da (denetci,mufettis vs) sehir disinda goreve gittikleri zaman harcirah,yolluk gibi ek gelirleri olur.Onun disinda hepsi aynidir.3 ayda bir cift maas bankalarda olur,onun sebebi de banka personellerine dusuk maas verilmesi,bu sekilde denklestirme yapiliyor.Bankacilar iki ay kredi kartina abanir gecinebilmek icin,ucuncu ay aldiklari cift maasla da o borclari kapatirlar.Kamuda oyle yuksek maaslar kalmadi,merkez uzman her yerde ayni,bazi kurumlarda ismi havalidir sadece.Bunlarla ayni unvana sahip olup bunlarsan daha yuksek maas alan kesimse sozlesmeli memurlardir.Bazi kurumlarda ayni parayi alirsiniz is daha yogundur,bazilarinda daha rahattir,sahsen tercih yapacak insanlarin bunu goz onunde bulundurmasi gerektigini dusunuyorum.Mesela kamu denetciligi kurumu 8 uzman alacak,prestijli,havali gorunuyor.Ama
Pttdeki mufettisin dedigine gore,PTT gibi ismi havali olmayan,halka mal olmus kurumdaki uzman yrd,cok buyuk ihtimalle ondan daha yuksek maasa sahip olacak.Belki ptt daha yogundur,belki orasi.Asil bunu gozetmek gerekiyor bence -
@iibfpalace Merkez uzman yardımcılıkları hocamın dediği gibi @BluePhantom . Su an sayıştay,hakimlik ve kaymakamlık merkez uzmanlıklara göre iyi maaş alıyor.Onun haricinde pek fark yok.Ha özel sektör ayağı olan kurumlarda çalışmak ileride özel sektöre geçiş açısından avantaj olabilir tabii Spk,Bddk,Epdk vb. gibi..
-
@öğrenci Sayıstay ilanında 4500 maaş diyordu pek inanmamıştım. Kaymakam ve Hakimlik biliyorum da Sayıştay'ı tahmin etmiyordum. Ne kadardır Sayıştay maaşı? EPDK, BBDK gibi kurumlara girip ardından özel sektöre geçmek eskidendi deniyor. Şu sıralar genelde girenler devam edip o şekilde kariyerlerini tamamlıyorlarmış.