PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@bluephantom Oyle de denebilir.Ozel sektor,artik ozel sektor tecrubesi olan insanlari istihdam ediyor.Kamudan geleni tercih etmesi icin sizin kendilerine mantikli bir gerekce sunmaniz lazim.Bu konuda tek istisna vergi mufettisligiydi,kamuda yeminli mali musavir olma tekeline sahip tek meslekti.Onun da pek bir esprisi kalmadi.Malum deloitte,grandthompton gibi yabanci ymmm firmalari Turkiye piyasasina girince ymmmler de kalifiye eleman olmaktan cikti.Kamudan ozele gecis su an en fazla bankacilikta ve lojistikte mevcut.sansiniz var ki ptt ikisini de kapsayan bir kurulus
-
@iibfpalace İlerleyen süreçte kamu denetimlerinde deloitte,kpgm vb. firmaların sayıştara nazaran öne çıkacağını düşünüyorum hocam siz ne dersiniz?
-
@öğrenci Sayistay hesap yargisi olarak onemini korumaya devam eder.Ama ozellikle vergi incelemesinin kamu tarafindan yapilmasi zamanla azalacaktir.Zaten mevcut durum cok basarisiz,vergi inceleme raporlarina dayanan tarhiyatlarin %90 gibi bir kismi mahkeme tarafindan kaldiriliyor.Bir de devlet vekalet ucretine mahkum oluyor.Fakat eski vergi inceleme elemanlarinin kamuda buyuk bir lobi gucleri var,cikmasini istemedikleri kanunlar dahi cikarilamiyor.Bunlar lobinin gucu azaldikca,ozel denetimlerin agirligi artacaktir ki bu dedigim zaten 4-5 senedir oluyor.
-
İK ile görüşen var mı soruşturmanın ne zaman sonuçlanacağını hakkında ?
-
@uengineer daha belgeleri emniyete göndermemişlerdi hocam önce ne zaman göndereceklerini öğrenmemiz lazım ki sonuçlansın
-
Arkadaşlar ben az önce ik ile görüştüm. Soruşturmalara başlanıyor dedi. Soruşturmayı emniyet yapacağı için süreç hakkında bilgi veremiyorum 2 hafta da sürebilir 2 ay da dedi. Soruşturmalar bitince hemen başlayıp başlamayacağımızı sordum. Soruşturmalar bitince size tebligat gelecek tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde başlamanız gerekiyor dedi. Şimdilik öğrenebildiklerim bunlar.
-
@bluephantom sayıştayın maaşı başlangıç için bir tık düşük ama denetçi yardımcılığından denetçiliğe geçişte bir anda yükseliyor diye duymuştum. Ayrıca ptt özelinde bilmesem de geçen hafta botaşın maaşının ikramiyelerle birlikte merkez uzman maaşını geçtiğini söylediler burda da öyle olabilir.
-
@lawyer1 Tebligat gelecek de o tebligat sorusturması biten adaylara hemen gelecek mi ? Yoksa bütün adayların sorusturması bittikten sonra mı gelecek? konusunuz merak ederek sormuşsunuz hocam ama net bilgi vermemişler yine
-
@öğrenci Hocam bu soru daha öncede sorulmuştu. Soruşturması bitene hemen gelecekmiş. Diğerleri beklenmeyecekmiş. Ya da en azından söylenen bu. İşin tuhafı hazırlık ya da eğitim süreci olmayacak diyenler var.
-
@bluephantom Başka bir defa sorulduğunda da herkesin ortak çağrılacağı ve eğitimlerin olacağını söylemişlerdi hocam.
-
@öğrenci, içinde söyledi: PTT uzman yardımcılığı/Genel
@bluephantom Başka bir defa sorulduğunda da herkesin ortak çağrılacağı ve eğitimlerin olacağını söylemişlerdi hocam.
bu daha mantıklı geliyor eğitim vermeden nasıl başlatabilir? çoğumuzun ilk iş deneyimi daha önceden bir yerde uzman yardımcısı olup işin içeriğini bilen kaç kişi var ki?
-
@nurayse Başka bir yerde uzman yardımcısı olanlarda bilmiyor hocam. Zira ilk iş tecrübesi ve çiçeği burnunda bir kadro olacak.
-
@fg94 Burada dada aynen oyle olacak hocam onlarda ikramiyelerle merkez uzmanini geciyor,bizde sozlesme tazminatiyla merkez uzmanini geciyor.Yanina bir de A yds koyarsaniz merkez uzman yardimcisini degil,merkez uzmanini bile gecersiniz
-
@öğrenci o kısımdan ben de tam emin değilim ama görevlinin söylediğinden anladığım soruşturması bitenin çağırılacağı. Maalesef tatmin edici iç rahatlatan net bir cevap alamadım. Bu konularda pek bilgili değilim ama bazı kurumlarda eğitimler işin başında değil birkaç ay sonra yapılabiliyor diye duymuştum belki burada da öyle olabilir.
-
@lawyer1 Öyle olur umarım hocam,ankara ve istanbul harici yerlerin sorusturmaları cok uzun sürmez.Yakın zamanda başlarlar.
-
soruşturma kişinin ikamet ettiği yerdeki emniyet müdürlüğüne mi gönderiliyor acaba oraya gidip öğrenmeye çalışsak en azından ?
-
arkadaşlar bence biraz sakin olun. Güvenlik soruşturmasında çıkabilecek herhangi bir olumsuzluğunuz olmadığınızdan eminseniz zaten kesin kazanmış olduğunuz bu işin bekleyerek tadını çıkarın veya hedefinizdeki diğer kurumlara hazırlanmak için vaktiniz olduğunun kıymetini bilin bi kenara bırakın.sürekli aramak sonucu değiştirmez belirsizlik olsa beklemek yorar anlıyorum ama zaten işe başlayacaksınız şu an çalışacağınız zamanda yapmaya fırsat bulamayacağınız şeylere enerjinizi harcayın biraz
-
Arkadaşlar bir konuda bilgilendirme yapayım bir başka kurumu kazandığım için feragat etmeyi düşünüyordum pttden. Bununla ilgili bilgi almak için aradığımda daha hiçbir şeyin hakkımızda belli olmadığını feragat için 6 ay sürem olduğunu söylediler. Ayrıca mesela şu an feragat ederseniz sizin için de böyle bir durum geçerliyse yedeğiniz hemen çağırılacakmış. Yedeklerin işe başlamalardan sonra olacağı olayı gişe için falan geçerliymiş psikometrik test vesair yapılacağından.
-
@hegia-sophia burdan 6 ay içinde işe başlama olmıycağı gibi bir anlam mı çıkıyor?
-
@beyhude böyle bir anlam çıkaramadım ben sadece işe başladıktan sonra 6 aya kadar feragat edebilirsiniz demek istemiş.