PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Uzman yrdcilarinin merkez uzm yrdclardan asagi maas almasi gecisleri hizlandirir. Benim tahminim en az 5500 arti yan ucretler.
-
@b-ays katılıyorum çünkü sözleşmeli bir de
Ben 2018 kpss puanımla Kpss A grubu ilanlara başvurmaya devam edeceğim örneğin ptt yi kazanmış olsam da -
@theserpent @theserpent hocam burada denetçisi yardımcısi dedigimiz kesim müfettiş yardimcisi unvanina benzer şekilde teftis denetim raporlama yapan kısım ise dediklerinize katılıyorum. Ancak aksi halde uzman yardımcısının denetmen yardimicisindan daha az maas alacağını soylemenin yanlış olacagi kanaatindeyim. Demetmen kadrosu sgk da mevcut uzman yardimcisi da denetmen onlardan fazla aliyor mu hayir ayni sekilde SGK müfettişi de uzman ile ayni maasi almakta. Ptt nin emeklilik icin ne kadar kesim yaptığını marj olarak bilmiyorum, belirli oranlarda brut ucretten kesim yapılır ve emeklilik fonuna aktarilir. Bu marji haric tuttugunuzda temel ucretten gelecel dortte birlil kısım da eklendiği göz onune alinirsa 6800 luk nir brut ucrer ocak ayinda 6000 tl net ele gecirir. Şimdi müdürlük konusuna gelecek olrusak mudurlerin hangi ünvanlardan geldiğini bilmiyorum ancak müfettiş denetmen kadrosundan gelen birisi ayni maasini almaya devam eder bu onun kazanılmış hakkidir. Mudur dediğimimiz kesimin tamami anladigim kadariyla meslek personeli kadrosunu olusturmamakta.ara kadro olarak bu unvan bu ucret skalasina sokulma sebebi gecmis donemde gise temel ucretinden müdürlük unvanına atlama gibi dusunulebilir.
Bir diger husus mudurlerden fazla olmamasina dikkat edilecek demissiniz bu bilgininin doğru olamayacağı inancini taşıyorum. Uzmanlik.almak maasta 1500 2000 tl brut ucrette oynamayi gerektirir.
Uzmanlil müdüre denk oldugu varsayaminda uzman yardimcisi 5000 5500 gibi bir brut ucrer olacak ikramiye ile brüt 6400 olsun nette ocak ayinda 4700 Aralık'ta 4000 gibi bir rakam alırsınız. Keza biz giseci degiliz hocam bu ücretleri gişe personeli alıyor.
Söylediğim gibi ucretlerin belirlenme hususu asparagas cunku 2019 butcesi konuşulurken 2018 de alacagimiz maasa gore bir sunum yapılmıştır. Az cok tahminini belirlidir. Sadece onaylanmamıştır. Yine söylüyorum mudurler bizim bankada bildiğimiz meslek personeli müdürler degildir.
Bunlar da benim tahminlerim, denetmen yardımcısından asagi bir maaş alınmayacağı yönünde -
Benim maaş beklentim 5500-5800 arası, dil tazminatı vs herşey dahil ve ilk aylarda net olarak elime geçecek ücret yani. Yanlış anlaşılmasın öyle 4000 ler olmaz tabiki. İkramiye olayını yazanlar oldu özelden, onu bilmiyordum mevzuata bakınca gördüm 1/6 oranında diye. Eğer doğruysa 6300-6500 arası bişi eder ilk aylarda haklısınız o zmn.
Denetçi=müfettiş ‘tir ptt’de. Denetmen diye bişi yok. Sadece daha modern ismi işte. Ben uzman yardımcısının temel ücretinin denetçi yardımcısında ya da müdürden yüksek olacağını düşünmüyorum.
-
Benim tahminim denetci yrd ile ayni maasi alacaklari yonunde.Kamuda durum boyle.Aksinin olmasi icin hicbir gerekce yok.Yeterlilige tabi personel acisindan bakarsak,657'de yeterlilige tabi personel (merkez uzmanlari ve mufettisler),yardimciliklari bitince ayni teskilattaki mudurlerden fazla aliyor,ustelik ekgosterge acisindan da bakarsak,bahsettigim yeterlilige tabi personel 3.600 ek gostergeye sahipken merkez mudur ek gostergeleri de 2200-3000 arasinda(3.600 kapsamina alinmalari dusunuyor biliyosunuz) .PTT'de de bu durumun aksi olmasi icin bir gerekce goremiyorum.
-
Arkadaşlar, ptt lojmanı ya da misafirhanesini hakkında bilgisi olan var mı ? Nasıl nerden başvurulur, ne kadar süre kalıma izin verilir ?
Mayıs başında başlatsalar, temmuzda tecil bitiyor, ağustosta askere gitmem gerekebilir. 3 4 ay için bir eve kiraya çıkmak ne kadar kötü olur kestiremiyorum -
@generalgeneral Lojman verilmez tahminim zira deneyimli ve malum kişilere öncelik hakkı tanınıyor. Misafirhane ise son gittiğimde personele 55, dışardan gelene 75 liraydı. Lojmana başvuru nasıl yapılır bilmiyorum ama misafirhaneye sadece personel kartını ya da kimliğinizi verip girebiliyorsunuz.
-
@bluephantom hocam teşekkür ederim. Şu an tek eksik olan başkanın imzasıymış.
Seçim sonrasına kaldı, seçim sonrası da başkanın değişme ihtimali var denilip duruyor. Öyle olursa süreç daha da uzayacak gibi -
@generalgeneral maaşlar belli mi hocam ?
-
@kuşçubaşı-eşref bugün arayan arkadaşlardan birine her şey tamam ( maaş gvs falan) müdür onayı bekleniliyor, diğerine maaş için onay bekleniliyor demişler
Artık hangisine inanırsanız hocam -
düzenlenmiştir.
-
@bird-person, içinde söyledi: PTT uzman yardımcılığı/Genel
düzenlenmiştir.
Mesajımda ne gibi bir forum kuralını ihlal ettim bilmiyorum? Arkadaşlar whatsapp grubu hala aktif mi?
-
Merhaba , Bilgisayar mühendisliğine başvurmuştum. Soruşturma bekliyorum. Bir kamu kurumunda sözleşmeli programcı olarak çalışıyorum. Ülkenin ekonomik durumu malum kötü. Sizce ptt özelleşir mi tamamen ? Özelleştirme olursa çıkarma durumları olabilir . Şimdiye kadar çıkarılmamış ama garanti değil tabi yarını bilmiyoruz. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim ? Geçip geçmeme konusunda kararsızım hala.
-
@garfield Türkiye'de her şey olabilir malum. Her gün yeni bir ülkeye uyanıyoruz ancak PTT'nin özelleşmesi çok zor. Zira devlet pek çok operasyonunu PTT aracılığıyla gerçekleştiriyor. Örn: tanzim satış gibi. Özelleşmeyi geçtim bilakis daha da büyümesi, genişlemesi bekliyorum. Türk telekom gibi başarısız özelleştirmeleri de düşününce bunun gerçekleşmesi imkansıza yakın gibi. Kararınızı sadece bu yöne bakarak değiştirecekseniz rahat olun tavsiyem.
-
Göreve başlama tarihleri hakkında bilgi sahibi olan var mı dostlar ?
-
@kuşçubaşı-eşref Bi öğrenebilsek onu işte ne güzel olacak.. İk her seferinde az kaldı ama zaman belirtemiyoruz diyor malesef..
-
@uengineer İk her insana farklı telden çalıyor. Aralarında birlik yok. Birine gvs diğerine maaş ve özlük başkasına imza diyor. Çok merak ediyorum acaba kaç tane daha bahane uyduracaklar ve ne kadar uzayacak
-
@bluephantom başlarından saviolar cunki
-
@garfield geçin gitsin azhak hocam
-
Onay süreci çok uzamadı mi sizce de ? Doğru düzgün bilgi verilmiyor
Deseler ki Aralık 29 u 2019 da işe başlatacağız
O bile iyidir şu anki belirsizlikten
Bu akşam twitterdan genel müdürü etiketleyip twit atalım