PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@öğrenci polemik yaratmaya çalışıyorsun. Günlerdir takip ediyorum sayfayı kimsenin herhangi bir duyumu yok tek duyum ‘yakında açıklanacak’ ama hangi yakınlıkta kimse bilmiyor. Herhangi bir duyumun varsa mesela bu tarz konuşma yapabilecek, şu an bizimle paylaşabilirsin?
-
@abrakadabraz Her zaman polemik yaratmaktan kaçınırım bu tarz olaylarda polemik çıkarmanın mantıksızlığına inanıyorum. Fakat kimseye yok sessiz olun, yok ik'yı aramayın , yok güncelleme olmuyorsa buraya yorum yazmayın vb. tarzında yorum yapacak tarzı saçma yorumlarda bulunmuyorum. İnsanlar ik'yı arıyor , wp grubunda paylaşıyor biz de oradaki yazılanları söylüyoruz buraya. Çok yakın zamanda demiş İk. Kurumun kendisi net tarih vermiyorken hangi mantıkla adayların net tarih paylaşmasını bekleyebiliyorsun ?
-
Forumun amacı konuşmak, saygılı bir şekilde tartışmak, duyum varsa paylaşmak, bilgi ve deneyim paylaşmak vesayir şeylerdir.
-
@grejuva Aynen onu diyorum hocam.
-
Arkadaşlar, madem ik'yı arıyorsunuz. Size zahmet pozisyonun özlük hakları, kademesi, maaşı(maaşı gerçi söylemeyecekler) vs. netleşmiş mi diye de eklerseniz belki daha sağlam çıkarımlarda bulunabiliriz. Zira bir pozisyonda dediğim bu haklar belirlenmeden zaten açıklanma ihtimali yok gibi. Yanlış anlamayın size ik yı arayın demiyorum. Zaten arayacak arkadaşlar varsa diye söylüyorum.
-
Watsaap grubundan bir arkadaş "bu hafta açıklanır mı " diye sormuş ve "evet " denilmiş
Tabii ki bunu diyen İK bile olsa, sitesinde görmeden inanmıyorum artık
Bundan dolayı, bence de sayfayı polemiklerle tartışmalarla canlandırıp durmamak herkesin sabri için yerinde bir hareket olacaktır
-
Page monitor indirip pttik yı eklemenizi öneririm. Refresh yapmaktan kurtulursunuz.
-
Umarım bir an önce açıklanır da 200 kişi gider. İibf rahatlar biraz olsun
-
@872 Hocam, ik elemanına sorulduğunda 200 kişiyi doldurma gibi bir dert yok demişti.
-
@bluephantom Mulakat listesinin aciklandigi ilanin altinda "ilan edilen sayida atama yapilacaktir" yaziyordu.ilan edilen de 200 kisi.Eger 200 kisi almazlarsa ve dava edilirse (sahsen oyle birsey olsa ve ben giremesem dava ederim) ikinci celsede ilan ile yapilan idari islem arasindaki uygunsuzluk sebebiyle cok yuksek ihtimalle alimlar iptal edilir veya sayi 200 e tamamlanir.Ik gorevlisinin o konuda pek bir bilgi sahibi oldugunu da dusunmuyorum.Kamuda halihazirda calisanlar bilir,evlere senlik bu konular,kimsenin birbirinden haberi olmuyor. Ve evet,PTT oraya "ilan edilen kadro kadar atama yapilacaktir" ibaresini koymak zorunda olmamasina ragmen koyduysa,200 kisiyi dolduracaktir.Cidden bu dusuncem temenninin otesinde,elde tutulabilecek kanitlara sahip birsey.
https://i.hizliresim.com/nQg0mM.png
Aciklamadaki detay da bu kisimda. Muhtemelen ik daki calisanin bu detaydan dahi haberi yoktur,tamamen temennisini, olmasini istedigi seyi ifade etmis.Gencecik, nitelikli uzman yrdlarinin alinacak olmasi canlarini aylardir epey sıkmıștır zaten emin olun -
@iibfpalace Hocam, umarım dediğiniz gibi olur. Bu konuda bu kadar emin olmanız gerçekten çok hoşuma gitti. Yalnız genelde ilanların sonunda "Kurum eğer gerekli görürse sayıdan fazla ya da az sayıda eleman alabilecektir. Bu hak kurumda saklıdır" gibi bir ifade yok değil mi? Bu konuda dikkatli olduğunuz için soruyorum.
-
@bluephantom Asla hocam,sinav ilaninda da yoktu,mulakat ilaninda da yoktu.Ozellikle "ilan edilen pozisyon kadar atama...." kismi bende supheye yer birakmiyor.
-
Ziraat Katılım uzmanlığı kazanıp burayi bekleyen var mı arkadaşlar ?
-
Sinavina girmemis olmama ragmen burayi takip ediyorum,olur yeni bir ilan gelirse ya da a kadrolar gibi yinelenen bir pozisyon olustuysa bu uzmanlarin isi ne ozluk hakki nedir nerede nasil ne is yapacaklar maas ne kadar ileride gelecegi konum nedir,sonra siteye bakiyorum sanirim sonuc beklemedigim icin tuzum kuru bu tur seylere cevap bekliyorum diye dusunuyorum,birkac arkadasim haric kimse bunlari merak etmiyor,sadece sistemin bu toplulugu bu hale getirdigini dusunmek istiyorum,bende arastiriyorum bir seyler ama net cevaplarim yok sanirim ik bunlari netlemeden de sonuclar zor gorunuyor.
-
@duyguuu37 Hocam, bu cevaplara ben ve çoğu kişi de ulaşmayı denedi ancak ik'dan net bir yanıt alamadık. En az kazanıp kazanmadığımız kadar bu tür şeyleri de merak ediyoruz. "Bunlar cevaplanmadan açıklanma zor görünüyor" kısmını ben de yukarıda sanırım 1-2 sayfa önce yazmıştım. PTT'nin acemiliği var bu işte hiç şüphe yok fakat dediğiniz gibi işsizlik çığ gibi büyüdüğünden ve mülakatlar tam bir facia olduğundan çoğu insanın sesi çıkamıyor maalesef. Tuzunuzun kuru olmasıyla ilgisi yok hocam bunun. Bilmek herkesin hakkı. Kaldı ki bilgi kamusal malıdır. Bir şeyler duyarsanız biz de çok memnun oluruz.
-
MERHABA ARKADAŞLAR,
Benim kafam meslek seçimi konusunda çok karışık ve soracağım soru hakkında bana bilgi sağlayabilecek birini arıyorum. Sizce 4b/sözleşmeli Milli Savunma Bakanlığında MÜHENDİSLİK KADROSU MU yoksa PTT UZMAN YARDIMCILIĞI MI daha tercihe şayandır =? PTT uzmanının bir 4b mühendisten yds faktörüyle beraber +1000TL. fazla alacağı öngörülerek bu soru sorulmuş olup, esas merak edilen özlük hakları ve iş stresi faktörleridir.
Bilgi verecek arkadaşlara selam ederim, teşekkürler.
-
@872 200 kişi gitse de iibf rahatlamaz bence. sözleşmeli olduğundan merkez ve taşra uzmanlık ve teftiş kadroları için puanı iyi olanlar yine başvurmaya devam eder. yanlış mı düşünüyorum? önemli puan türlerinden 85 ve üstü yapıp da burayı kazananlar sizce başka hiçbir ilana başvurmaz mı?
-
@islimbot Buraya girenlerin çoğu taşraya başvurmaz hocam. Teftiş olayını bilemiyorum tabii. Buranın şartları da önemli dil tazminatı ve diğer özellikler merkez uzmanlığa göre güzel olursa pek kimse denemez merkez uzmanlıkları..
-
Bugün açıklanır mı arkadaşlar ne dersiniz?
-
Bana kalsa geçen hafta bile açıklanması lazımdı. Fakat artık bir şey diyemiyoruz. İk belki yarından da yakın tarzında bilgi veriyor gel gör ki sonuc acıklanmıyor. Çalışmalar devam ediyormus.