29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar biraz önce idari hakimlik için belgeleri teslim ettim diploma ve transkript fotokopisini teslim ettim asıllarına bile bakmadılar transkripti İngilizce olarak resim ettim aldığım hukuk derslerini fosforlu kalemle çizdi, 10 kişi felan vardı başvuru yapan, belgeleri teslim edip çıkmanız 2 dk sürüyor hepimize hayırlı olsun arkadaşlar.
-
askerlik terhis belgesi gerekli mi?
-
merhaba Arkadaşlar ben baktım transcriptime sadece hukuka giriş, ticaret hukuku ve iş hukuku dersi almışım muhtemelen idari hakimlik için yeterli olmayacak bi kadarı bilgisi olan var mi ? ingilizce Isletme mezunuyum bu arada
-
@gölkentli bende hukuka giriş ticaret hukuku borçlar hukuku almıştım. bir tane hukuk dersi almak bile yetiyormus böyle soylediler.
-
İlanda başsavcılık aracılığı ile gönderilecek belgelerin 1-8 kasım tarihleri arasında Ankara' ya ulaşmış olması mı gerekiyor, yoksa önemli olan bu tarihlerde göndermiş olmak mı?
-
Bizim burdaki adliyede de tip tip bakacaklar bana muhtemelen:) arkadaslar onaylattiktan sonra adliye mi gonderecek bizim adimiza, yoksa bizler onayli evraklari kendimiz aps ile ilgili adrese disaridan gonderebiliyor muyuz?bir de dilekce isteniyor mu onaylatmak icin? Kucuk sehirlerde sıkıntı cikabilir belki. Tek hukuk dersi alan bile sinava girebiliyorken bu eziyet nedendir anlamadim.
-
@gölkentli ben hukukla alakalı sadece hukuka giriş dersi almıştım 2016 sınavına girmemde sıkıntı olmadı. O yüzden sizde de sıkıntı olmaz içiniz rahat olsun.
-
Osym de basvuru ekrani acildi mi
-
@ömerhayyam hayır
Bu sitedeki güncel mi? https:/ /www.kuramkitap.com/tensip-adli-ve-idari-hakimlik
-
@sim anayasa, idare ve idare yargı güncel değil.
-
Şimdi basvurdum bakirkoy adliyeden, biraz zor buldum yeri haberiniz olsun, simdiden ordan basvuranlar için diyeyim 5. Katta muhabere bürosu diye bir yere veriyorsunuz ama kapida muhabere bürosu değil bakanlık bürosu yaziyor. Askerlikle ilgili birşey verilmiyor, belgeleri verdim, transkript ve diploma ve fotokopisi, sonra bir de aldigimiza dair belgeyi imza atiyoz, aldigimiz belgerle de ptt ye gidiyoruz. ek binaya gecip eksi ikinci katta ptt’ye aps ile gonderdim. Sonra tekrar bakanlik büroya gidip ptt takip numarasini verdim dosyama ekledi bu kadar. Simdiden hayırlı olsun. Bu arada bende osym’den basvurmadan verdim belgeleri
-
Arkadaşlar, belgeleri zorla da olsa kavga kıyamet adliyeye verdim. Fakat adamların olaydan haberi yok. Verdim ama içim hiç rahat değil ulaştıracakları konusunda. Gönderildiğini nasil teyit edebilirim, hakim adayligi şubesini aradim, evraklarin ulaştiğini sizden teyit alabilirmiyim dedim. 7 aralikta öğrenebilirsiniz diyor. Şaka gibi
-
Arkadaşlar bedelli askerlik icin basvuru yapmistim acaba bu sinava girebilirmiyim
-
@wasp61 hocam bir dilekçe istemediler mi peki?
-
@wasp61 hakim adayliği şubesi, sizin ptt ile işiniz yok adliyeye vereceksiniz belgeleri demişti bana
-
@krky hocam ben de bedelliye basvurdum edevletten askerlik durum belgesi aldim 31.12.2018 tarihine kadar ilisigi yoktur yaziyor.engel olmayacagini dusunuyorum.
-
@suigeneris1876 hocam zaten bilgisayardan çıktı aldı orada yazıyordu idari hakimlige başvurdu diye ben de onun altına elyazısı ile belgeleri elden teslim aldım yazıp imzaladım. Yani bir nevi dilekçe oluyor
-
@wasp61 Teşekkür ederim.Peki hocam bende başvuru yapacağım ama az önce Efe hocamızın dediği beni biraz korkuttu.Sizce Ankara'ya gitmeye gerek var mı?
-
Benim başvurduğum yerde kimse birşey bilmiyor diploma ve transkrip fotokopileri mi verdim ayrıca bi dilekçe yazdırdılar ve 13 lira aldılar . Ama başvurduğuma dair bi belge felan verilmedi
-
arkadaşlar a.nohutçu'nun anayasa konu anlatım kitabında,ünite sonunda sorulan soruların cevabını bilen var mı ?
şaka gibi ama ben kitapta cevapları bulamadım